Eskareiden viikko 15-19.3

Tällä viikolla Saukot aloittivat Among Us-teemaisen projektin, jota jatkamme myös seuraavalla viikolla.
Maanantaina askartelimme kartongista pelihahmot ja koristelimme pelialustat.
Tiistaina keksimme yhteisvoimin tehtävät peliin. Tehtäviksi valikoituivat erilaiset laskutehtävät, kuten 5+5 sekä liikunta-aiheisia tehtäviä, kuten hypi yhdellä jalalla 10 sekuntia.

Keskiviikkona pääsimme pelaamaan näitä itsetekemiä pelejä pienryhmissä. Erityisen jännittävää lapsista oli, kun se oma ehdottama tehtävä löytyi korttipinosta.
Torstaina saimme yhdessä Hallien kanssa kuunnella ja katsella etänä Turun filharmonisen orkesterin konsertin Eläinten karnevaali, jossa sukellettiin viidakon syvyyksiin ja tutustuttiin eri eläimiin.
Perjantaina teimme avaruus-aiheisia vihkotehtäviä.

Hallien teemana on tällä viikolla ollut pituuden mittaaminen ja vertailu. Maanantaina meillä oli yhteinen johdattelu aiheeseen: kävimme läpi pituuden yksiköitä sekä vertailimme eri esineiden ja ihmisten pituuksia. Tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina toimimme pienryhmissä. Ensimmäisessä pienryhmässä tehtiin pituuteen liittyviä monistetehtäviä. Lasten piti viivottimen avulla mitata paperilla olevia erilaisia kuvioita ja esineitä, sekä kirjoittaa oikeat vastaukset ylös. Lisäksi tehtävissä piti vertailla paperilla olevia kuvia, ja asettaa niitä pituusjärjestykseen. Jälleen harjoiteltiin siis mittaamisen ja pituuden vertailun lisäksi myös kynän kanssa työskentelyä. Toisessa pienryhmässä vertailtiin pituuksia konkreettisten esineiden avulla sekä harjoiteltiin rullamitalla mittaamista. Lisäksi ohjelmassa oli hyppykisa. Tässä harjoiteltiin hyppyjen mittaamista. Kolmannessa pienryhmässä askarreltiin. Ensin jokainen lapsi mitattiin, ja sitten jokainen sai askarrella kankaasta, pahvista ja silkkipaperista täsmälleen itsensä pituisen kukan.

Ensi viikolla  Hallien aiheena on paino ja tilavuus: harjoittelemme painon yksiköitä ja punnitsemista, sekä painon ja tilavuuden vertailua.

Ihanaa viikonloppua!