Eskareiden viikko 35

Hei!

Eskareilla on sujunut ensimmäinen kuukausi toisiinsa tutustuen ja eskariin perehtyen.

Hallit

Maanantaina oli vihkotehtäviä. Lapset saivat pohtia eskarin sääntöjä. Lisäksi meillä oli käytössä ipad, jolloin harjoittelimme Molla ABC -ohjelmalla kirjaimia.

Tiistaina teimme yhdessä metsäretken toisen eskariryhmän kanssa. Metsässä lapset kiersivät viidessä eri pisteessä ja tekivät tehtäviä: ohjelmassa oli matematiikkaa, kirjaimiin liittyviä tehtäviä, liikuntaa, taidetta ja eläinaiheisia tehtäviä. Lapset tykkäsivät viettää aikaa yhdessä toisen ryhmän kanssa.

Keskiviikkona ja perjantaina toimimme kahdessa pienryhmissä. Toinen pienryhmä ryhmä jumppasi ja toiset kuunteli eskari-aiheista kirjaa ja tekivät siihen liittyvän piirustustehtävän.

Torstaina oli toisen ryhmän kanssa yhteinen musiikkihetki. Lauloimme, soitimme ja leikimme eskari, – ja syksyaiheisia lauluja.

Saukoilla

Eskarissa on tämän viikon aikana puuhailtu paljon. Viikko alkoi vesi teemalla, jolloin lapset saivat pohtia, mihin kaikkeen vettä käytetään. Sen jälkeen he maalasivat vesiväreillä, mitä tykkäävät tehdä vedessä/vedellä.

Vihkotehtäviä on tehty, jumpat jumpattu. Lapset ovat myös laulaneet ja soittaneet sekä käyneet yhdessä metsäretkellä toisen ryhmän kanssa.  Musiikkituokiolla lapset soittivat erilaisia rytmisoittimia ja lauloivat syksyn teemaan liittyviä lauluja. Metsäretkellä  oli viisi erilaista tehtävä pistettä. Aiheina olivat mm. liikunta, matematiikka ja taide.