Eskareiden viikko 8-12.3

Tällä viikolla Saukot ja Hallit ovat perehtyneet kierrätykseen. Olemme pohtineet mitä se tarkoittaa ja miksi sitä tehdään ja miten.

Maanantaina Saukot tekivät kierrätysaiheisia vihkotehtäviä, joissa pohdittiin mihin roskiin mikäkin roska kuuluu. Tiistaina askarreltiin roskista ampiaisrytmimunan. Käytimme askartelussa kindermunien sisällä olleita keltaisia muovirasioita, riisiä, mustaa teippiä, huopaa ja piipunrasseja.

Keskiviikkona puolella ryhmällä oli kierrätysaiheisia vihkotehtäviä ja toisella puolikkaalla oli kierrätysaiheinen jumppa. Kerkesimme myös keskiviikkona jatkamaan ompelutyötämme, jumppakassia. Torstaina pelasimme kierrätysaiheisia pelejä ja ompelimme.

Halleilla oli maanantaina johdatus aiheeseen kierrätys: he katsoivat videon kierrätyksestä, pelasivat kierrätyspeliä ja juttelivat kierrätyksestä. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina toimittiin pienryhmissä. Ensimmäisessä pienryhmässä tehtiin kierrätysaiheisia monistetehtäviä. Samalla kun pohdittiin, mihin eri roskat kuuluvat, harjoiteltiin myös tarkkaa kynänkäyttöä ja esimerkiksi numeroiden piirtämistä.  Toisessa pienryhmässä tutkittiin konkreettisesti erilaisia roskia ja lajiteltiin niitä. Lajittelun jälkeen leikittiin liikunnallisia kierrätysaiheisia leikkejä. Kolmannessa pienryhmässä askarreltiin robotit kierrätysmateriaaleista, ja tässä lapset pääsivät harjoittelemaan naulaamista. Askartelun kautta tehtiin lapsille näkyväksi se, miten tarpeettomalta näyttävästä materiaalista voidaankin valmistaa jotain uutta. Roboteista tuli todella ihania: lapset saavat ne jo tänään kotiin, joten pääsette ihailemaan niitä 🙂

Näiden tekemisten lisäksi tällä viikolla olemme lukeneet paljon kierrätyksestä kertovia kirjoja, joten teema on tullut lapsille hyvin tutuksi.

Perjantaina ohjelmassa oli Saukkojen ja Hallien yhteinen keväinen musiikkihetki. Lauloimme, soitimme ja leikimme vanhoja ja uusia kevätaiheisia lauluja.

Ihanaa viikonloppua!