Eskareiden kesä

Kesä on sujunut ötökköteeman ympärillä. Olemme käyneet metsäretkillä loopeilla ja kiikareilla tutkimassa ötököitä ja kesän merkkejä.
Olemme laulaneet ötökkä-aiheisia lauluja, katsoneet ötökkävideoita ja askarrelleet ihania ötökkäaskarteluja. Eskareilla on ollut ihan huippu hauska kesä!

HYVÄÄ JUHANNUSTA!!

Eskareiden viikko 18-22.5.2020

Tällä viikolla olemme molemmissa esiopetusryhmissä aloittaneet Ötökkä-teemaa.

Hallit aloittivat maanantaina suunnitelman tekemisestä, tiistaina ja keskiviikkona ommeltiin ötökät huopakankaasta sekä täytettiin ja koristeltiin ne. Perjantaina tutkimme ötököitä metsäretkellä.

Saukot ovat laulaneet ötököistä ja askarrelleet ötökkämaailmaa pahvista, askarteluverkosta, sanomalehdistä ja liisteristä. Maalasimme omat ötökkäkivet, jotka metsäretkeltä kerättiin.

Ensi viikolla ötökkämaailma saa ensimmäiset asukkaansa, kun Saukot saavat ötökkäkivensä valmiiksi.

Eskareiden viikko 4.-8.5.2020

Kuluneella viikolla olemme muun muassa:

  • askarrelleet hämähäkkejä
  • rakentaneet hyönteishotellin ja legokaupungin
  • tehneet erilaisia eskaritehtäviä

Ensi viikolla olemme vielä alkuviikon pienen pienellä porukalla. Torstaina ryhmät taas kasvavat ja tutut kaverit palaavat!

Aurinkoa viikonloppuun!

Hyönteishotelli kiinnitettynä paikalleen päiväkodin pihaan
Osa rakentajista tarkastelemassa lopputulosta.

 

 

 

eskareiden viikko 20-24.4

Tällä viikolla olemme pelanneet erilaisia matematiikka pelejä, käyneet metsäretkellä, tehneet vihkotehtäviä ja askarrelleet keväisiä kukkasia.

   

Musiikkituokiolla lauloimme erilaisia  lauluja ja rytmisoittimilla soitimme percussion play along kappaleita.

Ensi viikolla askartelemme vappua, laulamme, leikimme, ulkoilemme, teemme erilaisia kirjain- ja numerotehtäviä ym. Torstaina vietämme pienimuotoiset vappujuhlat.

 

Hyvää viikonloppua kaikille!

Eskareiden viikko 13.-17.4

Tällä viikolla olemme askarrelleet perhosia ja jumpanneet sekä ulkoilleet ahkerasti. Lauluhetkellä laulettiin ja soitettin rytmisoittimilla percussion play along-lauluja. Olemme pelanneet myös matikkapelejä ja tehneet vihkotehtäviä.

Valmiita perhosia salin ikkunaa koristamassa

Ensi viikosta alkaen yritämme järjestää Orminkujan eskareille yhteisen etäaamupiirin Teams-kokouksena keskiviikkoisin klo 10. Teams-kokoukseen pääsee osallistumaan tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella Wilma-viestissä olevasta linkistä. Aamupiirissä voimme esimerkiksi vaihtaa kuulumisia, tehdä pieniä eskaritehtäviä ja laulaa yhdessä.

Eskareiden viikko 30.3-3.4

Tällä viikolla olemme maalanneet sateenkaaria, jotka koristavat nyt ikkunoitamme. Nämä ovat toivon symboleita siihen, että tästä poikkeustilanteesta selvitään. Näitä on nyt tehty monessa päiväkodissa ympäri Suomen.


Lisäksi olemme askarrelleet pääsiäismunia ja tehneet vihko-, ja logigotehtäviä. Lapset ovat rakentaneet valtavan hienon legomaailman, jolla ovat leikkineet monena päivänä. Keskiviikkona harjoittelimme välitunnille menoa, aikaa 15 min. Se onnistui hienosti.
Tänään meillä oli musiikkituokio. Soitimme percussion play along musiikkikappaleita, ensin boomwhackerseillä ja sitten eri rytmisoittimilla ja lauloimme lasten toivomaa ’värikäs kansa’ laulua. Iltapäivällä istutamme pääsiäisruohoa ryhmätilojen pöytiä koristamaan.

Eskareiden viikko 23-27.3

Tällä viikolla eskarissa on pelattu hygieniabingoa sekä askarreltu pöpökäsiä.

Näiden toimintojen kautta ollaan keskusteltu käsienpesun tärkeydestä. Keskiviikkona oltiin metsäretkellä haukkaamassa happea. Torstaina jumpattiin motoriikkaradan voimin ja perjantaina oli lauluhetki.

Eskareiden viikko 16.3-20.3

Tällä viikolla olemme käyneet metsäretkellä, ommeltu käsitöitä, jumpattu sekä leikitty ahkerasti.

Olemme myös kiinnittäneet erityistä huomiota hygeniaan ja keskusteltu asiasta lasten kanssa.

Saitte eilen kotitehtäviä wilman kautta, joita voitte halutessanne tehdä kotona.

Ensi viikolla luvassa on mm. askartelua, jumppaa ja metsäretki.

Eskareiden viikko 9.3-13.3

Tällä viikolla eskarilaiset ovat valmistautuneet tulevia toukokuisia kevätjuhlia varten.
Lapset saivat itse valita, minkälainen ohjelma heitä kiinnostaa. Vaihtoehtoina olivat animaatio, tanssi/liikunta sekä näytteleminen. Lapset jakautuivat ryhmiin, jotka suunnittelevat oman tuokionsa.  Lopuksi heidän suunnittelemansa toiminta kuvataan ja toukokuussa voimme sitten yhdessä nauttia lopputuloksista kevätjuhlissa.

HUOM! Turun kaupunki on antanut koronaviruksen leviämisen estämiseksi ohjeen, että lapset eivät saa tulla sairaana päiväkotiin. Kotiin on jäätävä heti kaikissa hengitystieinfektion oireissa. Eli jos lapsella on nuha tai yskä hänen on jäätävä kotiin. Mikäli lapsi sairastuu päivän aikana, vanhempia pyydetään hakemaan lapsi heti kotiin.
Turun kaupungin tarkemman koronavirus-oheistuksen löydät erillisestä wilmaviestistä ja kaupungin internetsivuilta:

suomeksi: www.turku.fi/korona
ruotsiksi: http://www.turku.fi/sv/corona
englanniksi www.turku.fi/en/corona jonka kautta sisällön saa käännettyä muille kielille.

Eskareiden viikko 2-6.3.2020

Tiistaina lähdimme bussilla keskustaan, jossa eskarilaiset pääsivät käymään Turun taidemuseossa.

Keskiviikkona kävimme Varissuon kirjastossa tutustumassa ötököihin. Kävimme kuuntelemassa tarinan Nähdään majalla, pörriäisagentit.

Torstaina illalla koitti kauan odotettu nuotioilta, jossa lapset pääsivät perheineen paistamaan makkaraa ja vaahtokarkkeja.