Eskareiden viikko 35

Hei!

Eskareilla on sujunut ensimmäinen kuukausi toisiinsa tutustuen ja eskariin perehtyen.

Hallit

Maanantaina oli vihkotehtäviä. Lapset saivat pohtia eskarin sääntöjä. Lisäksi meillä oli käytössä ipad, jolloin harjoittelimme Molla ABC -ohjelmalla kirjaimia.

Tiistaina teimme yhdessä metsäretken toisen eskariryhmän kanssa. Metsässä lapset kiersivät viidessä eri pisteessä ja tekivät tehtäviä: ohjelmassa oli matematiikkaa, kirjaimiin liittyviä tehtäviä, liikuntaa, taidetta ja eläinaiheisia tehtäviä. Lapset tykkäsivät viettää aikaa yhdessä toisen ryhmän kanssa.

Keskiviikkona ja perjantaina toimimme kahdessa pienryhmissä. Toinen pienryhmä ryhmä jumppasi ja toiset kuunteli eskari-aiheista kirjaa ja tekivät siihen liittyvän piirustustehtävän.

Torstaina oli toisen ryhmän kanssa yhteinen musiikkihetki. Lauloimme, soitimme ja leikimme eskari, – ja syksyaiheisia lauluja.

Saukoilla

Eskarissa on tämän viikon aikana puuhailtu paljon. Viikko alkoi vesi teemalla, jolloin lapset saivat pohtia, mihin kaikkeen vettä käytetään. Sen jälkeen he maalasivat vesiväreillä, mitä tykkäävät tehdä vedessä/vedellä.

Vihkotehtäviä on tehty, jumpat jumpattu. Lapset ovat myös laulaneet ja soittaneet sekä käyneet yhdessä metsäretkellä toisen ryhmän kanssa.  Musiikkituokiolla lapset soittivat erilaisia rytmisoittimia ja lauloivat syksyn teemaan liittyviä lauluja. Metsäretkellä  oli viisi erilaista tehtävä pistettä. Aiheina olivat mm. liikunta, matematiikka ja taide.

Eskareiden viikko 24.-28.5.

Hei Saukkojen ja Hallien vanhemmat,

viikolla 21 vietimme maanantaina ihanan yhteisen lauluhetken ja tietovisailua. Tiistaina pääsimme lähihoitajaopiskelijoiden johdolla metsäretkelle. Keskiviikkona oli nurinkurin-päivä ja sai tulla yöpuvussa päiväkotiin sekä katsottiin lasten äänestämä Räyhä Ralf-elokuva. Lapset saivat pitää aamupiirin ja olla lepohetkellä väärinpäin sängyssä. Tämä aiheutti suurta hilpeyttä! Torstaina Saukot ja Hallit suorittivat urhoollisesti pitkän kävelyretken Kuralan kylämäkeen katsomaan lampaita ja lehmiä. Tutustuimme samalla myös hieman Kuralan kylämäen historiaan.

Eskarikausi 2020-2021 on nyt loppumassa. On laulettu, naurettu, leikitty, ystävystytty ja opittu paljon uusia asioita. Perjantaina vietimme kevätjuhlaa:  Lauloimme yhdessä opetellun päätöslaulun. Lapsille jaettiin todistukset juhlallisten kättelyiden ja lämpimien halausten kera. Pääsimme myös nauttimaan mehujäistä näin kesän kynnyksellä. Lisäksi katsoimme pienryhmissä valmistetun Eskarin Kevätsanomat sekä lauloimme lasten toivelauluja.

Haluamme kiittää teitä vanhempia kuluneesta vuodesta. On ollut hienoa saada tutustua lapsiinne ja olla seuraamassa heidän kasvuaan ja oppimistaan. Teillä on ihanat ja taitavat lapset. Toivotamme onnea jokaisen lapsen koulutielle.

Tässä muutama vinkki kesäloma hauskanpitoon koko perheelle. Löydät ne näiden linkkien takaa:

Aurinkoista kesää kaikille!

 

Eskareiden viikko 17.-21.5.

Hei vanhemmat!

Tällä viikolla olemme eskarissa jatkaneet mediateemaa. Lisäksi olemme lukeneet mediaa käsitteleviä kirjoja, katsoneet turvalliseen median käyttöön liittyviä videoita sekä puhuneet sosiaalisesta mediasta.

Maanantaina ja tiistaina Saukot ja Hallit pääsivät nauttimaan vauhdista pyöräilyn muodossa. Keskiviikkona Orminkujan päiväkodissa oli kevätkirkko sekä nukketeatteriesitys. Osa eskarilaisista osallistui kevätkirkkoon, jossa eskarilaisten koulutie siunattiin ja osa pääsi katsomaan nukketeatteria, jossa siili ja orava odottivat kevättä.

Torstaina ja perjantaina  jatkettiin pienryhmissä toimintaa. Saukoissa puuhailtiin animaation ja vihkotehtävien parissa, ja Halleissa tehtiin uutisia, gallup-kyselyjä sekä säätiedotuksia.

Ensi viikolla vietetään viimeistä kokonaista eskariviikkoa. Maanantaina on Saukkojen ja Hallien yhteinen lauluhetki, joka aloitetaan lasten pitämällä KAHOOT-pelillä.

Tiistaina lähdemme lähoitajaopiskelijoiden järjestämälle metsäretkelle lähimetsään. Lähtö retkelle päiväkodilta klo 9.00. Keskiviikkona vietämme nurinkurin-päivää, jolloin saa tulla yöpuvuissa päiväkotiin. Ohjelmassa on elokuvan katselua ja hassuttelua.

Torstaina lähdemme käymään koko eskarin kanssa kävellen Kuralan kylämäessä. Siellä pääsemme katsomaan mm.lampaita ja lehmiä. Retkelle mukaan lapsi saa ottaa eväät, esim. hedelmä, leipä ja pillimehu. Lähtö päiväkodilta tapahtuu klo 9.00.

Perjantaina katsomme Saukkojen ja Hallien kanssa yhteisen Eskarien Kevätsanomat-mediatuotoksen. Jokainen pienryhmä on tehnyt jonkin mediaan liittyvän esityksen ja niiden ensi-ilta on siis perjantaina 28.5.2021 klo 10.00. Esitykset pitävät sisällään säätiedotuksen, uutisen, animaation, sarjakuvaosion, gallupin ja mainososion. Eskaritodistusten ja ruusujen jakotilaisuus tapahtuu klo 12.00 päiväkodin pihalla. Valitettavasti vanhemmat eivät voi osallistua tähän tilaisuuteen, koska koronarajoitukset eivät sitä salli.

Eskari päättyy maanantaina 31.5.2021 ja silloin on lasten toivepäivä. Lapset savat esittää toiveita ja niiden pohjalta suunnittelemme toiminnan sille päivälle. Maanantain jälkeen osa lapsista jääkin jo kesälomalle ja suuntaavat koulupolun aloitusta kohti.

Lopuksi ilmoitamme vielä, että teille jaettujen uimakorttien voimassaolo jatkuu 31.12.2021 saakka 🙂

Hyvää viikonloppua kaikille!

Toivoo Saukot ja Hallit

 

Eskareiden viikko 3.-7.5.

Hei vanhemmat!

Saukoissa askarreltiin alkuviikolla äitienpäiväksi äideille yllätystä.  Keskiviikkona vietettiin pelipäivää erilaisten lautapelien ja palapelien merkeissä. Torstaina käytiin tutustumassa uudistettuun Pelttarin kenttään. Siellä sai mm. hyppiä trampoliinilla ja keinua hämähäkki-keinussa. Perjantaina oli Saukkojen lauluhetki, jolloin laulettiin kevät- ja väriaiheisia lauluja.

Hallien tämän viikon aiheena on puolestaan ollut taide. Maanantaina tutustuttiin verkkomateriaalien avulla Turun taidemuseoon. Katsoimme kuvia erilaisista taideteoksista ja keskustelimme niistä. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina oli pienryhmätoimintaa. Annariinan pienryhmässä lapset saivat kuvittaa viime viikolla keksimänsä tarinan, ja niistä tehtiin pienet kirjat. Lapset ovat olleet kirjoistaan valtavan ylpeitä. Saatte ne tänään kotiin. Annen pienryhmässä tutustuttiin nykytaiteeseen ja kokeiltiin myös itse tuottaa sitä. Mirkan pienryhmässä lapset pääsivät maalaamaan sormiväreillä silmät sidottuina. Tämä oli lapsille hauska kokemus. Tänään perjantaina olemme askarrelleet, tehneet kynätehtäviä ja jumpanneet.

Ensi viikolla aloitamme Saukkojen ja Hallien yhteisen tutustumisen mediaan. Maanantaina pohdimme aamupiirissä mitä se on, miten sitä tehdään, mitä se voisi sisältää ja voisivatko eskarit kenties tehdä omaa mediaa. Työskentelemme pienryhmissä, ja jokainen pienryhmä toteuttaa projektiin oman osion. Valmis tuotos katsotaan yhdessä viimeisenä eskaripäivänä.

Torstaina 13.5 vietetään helatorstaita ja sillon päiväkoti on kiinni.

HUOM: Seuraavien kahden viikon ajan alatalon asfalttipiha/parkkipaikka on varattu pyöräilyyn klo 9-11. Tänä aikana sinne ei saa siis ajaa eikä jättää autoa.

Lopuksi muistutamme vielä, että Varissuolla oireettomien on mahdollista mennä koronaviruksen maksuttomaan pikatestaukseen. Lisätietoa alla olevasta linkistä.

www.turku.fi/en/news/2021-05-04_rapid-coronavirus-screening-tests-varissuo

Hyvää viikonloppua kaikille!

 

 

 

 

  

Eskareiden viikko 26.-30.4

Hei Hallien ja Saukkojen vanhemmat!

Hallien tämän viikon aiheena on ollut draama, ja olemme toimineet pienryhmissä. Annariinan pienryhmässä lapset saivat keksiä oman sadun. Sadut kirjoitettiin ylös, ja ensi viikolla jokainen lapsi saa askarrella keksimästään sadusta pienen kirjan. Annen pienryhmässä leikittiin draamaleikkejä ja harjoiteltiin yhteisen tarinan kerrontaa. Mirkan pienryhmässä lapset pääsivät eläytymään eri rooleihin ja esittämään toisilleen erilaisia hahmoja.

Saukot ovat tällä viikolla taiteilleet vesiväreillä, eri tekniikkoja käyttäen, aiheena vappu. Tutustuimme myös Turun Taidemuseoon ja siellä oleviin teoksiin virtuaalisesti.

Tänään perjantaina molemmat ryhmät viettivät yhteisiä vappujuhlia. Ohjelmassa oli vappuaiheinen tietovisa, ilmapallo- ja serpentiinileikkejä sekä vappudisco. Lapset nauttivat suuresti vähän erilaisesta eskaripäivästä 🙂

Ensi viikolla Saukot tekevät salaisuuksia ja lähtevät Pelttarin kentän viereiseen puistoon retkelle torstaina klo 9:00. Perjantaina Saukoilla on musiikkia. Halleilla on ensi viikon aiheena taide.

 

HUOM:

Lapsi, jolla on lieviä koronaoireita, saa tulla eskariin, jos hän on käynyt koronatestissä ja tulos on negatiivinen. Lapsi voidaan lähettää kotiin kuitenkin, jos lievät oireet pahenevat. 

Jos lapsi ei mene koronatestiin, kotona on oltava niin kauan, ettei oireita enää ole. 

 

Aurinkoista viikonloppua ja hyvää vappua kaikille!

 

 

 

Eskareiden viikko 19.-23.4

Hei,

tämä viikko on mennyt molemmissa ryhmissä partio-teeman kanssa. Esittelimme lapsille, mitä partio tarkoittaa. Katsoimme videoita partiosta sekä puhuimme partion perusarvoista, joita ovat esimerkiksi:

– toisen ihmisen kunnioittaminen

– vastuun kantaminen

– luonnon kunnioittaminen ja suojelu

– ystävyys erilaisten ihmisten välillä

Saukot kävivät tällä viikolla mm. metsäretkellä, tekivät kädentöitä ja perjantaina osa pääsi jumppaan ja sen jälkeen tehtiin vihkotehtäviä yhteisvoimin.

Halleilla oli partioaiheinen musiikkihetki, jossa lauloimme ja soitimme partion arvoihin liittyviä lauluja. Metsäretkellä lapset kiersivät eri pisteitä ja suorittivat erilaisia tehtäviä: ohjelmassa oli esimerkiksi kirjoitus,- ja matematiikkatehtäviä metsästä löytyviä asioita käyttäen, valokuvausta, erilaisten solmujen harjoittelua ja metsäleikkejä. Torstaina piirsimme metsässä otettujen kuvien ympärille taideteoksen. Perjantaina ohjelmassa oli jumppaa. Leikimme eri maissa keksittyjä partioleikkejä.

Ensi viikolla Saukoilla on teemana on taide ja sen muodot. Maalaamme pienryhmissä tiistaina ja keskiviikkona. Torstaina on Saukkojen lauluhetki.

Halleille on ensi viikolla aiheena itseilmaisu. Ohjelmassa on esimerkiksi näyttelemistä ja sadun kertomista.

Lauantaina vietetään vappua, suomalaisen työn päivää. Saukot ja Hallit tutustuvat siihen perjantaina aamupiirissä ja sen jälkeen vietämme sitä discon, erilaisten yhteisleikkien ja kädentaitojen parissa. Perjantaina saa pukeutua naamiaisasuun, jos haluaa.

Hyvää viikonloppua!

 

 

Eskareiden viikko 12.-16.4

Hei eskarien vanhemmat!

Tällä viikolla Saukot ovat jatkaneet pienryhmittäin satujen parissa, sekä työstäneet jumppakassia ompelemalla kuvioita vohvelikankaaseen. Torstaina kävimme metsäretkellä. Metsästä lasten tuli etsiä sinne karanneet satuhahamot ja suorittaa yhdessä niiden antamia tehtäviä, mm. sarjoittamista luonnonkappaleilla (keppi,keppi, käpy), leikkiä saapasjalkakissa-hiiri-hippaa sekä kilpailla juoksukilpailussa kilpikonnina sekä jäniksinä. Perjantaina osa ryhmästä jatkaa jumppakassia ja osa jumppaa.

 

Halleilla on puolestaan ollut aiheena turvataidot. Maanantaina puhuimme ”uimapukualueesta” ja kaikkien ihmisten oikeudesta fyysiseen koskemattomuuteen. Askartelimme myös aiheeseen liittyvät paperinuket, joten myös leikkaamista tuli harjoiteltua. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina meillä oli pienryhmätoimintaa.

Annariinan pienryhmässä aiheena oli hätänumero 112. Ryhmässä katsottiin videot hätänumeroon soittamisesta sekä erilaisista hälytysajoneuvoista. Keskusteltiin myös tilanteista, joissa hätänumeroon pitää soittaa, ja mitä silloin pitää osata tilanteesta kertoa. Osa lapsista myös harjoitteli leikin kautta hätänumeroon soittamista. Lisäksi tehtiin 112-aiheeseen liittyviä vihkotehtäviä, joten myös kynätaitoja tuli harjoiteltua. Monet lapset eivät vielä muistaneet kotiosoitettaan, joten tässä kotitehtävä teille: opettakaa lapsellenne oma osoitteenne. Tämä on tärkeää, sillä lapsikin voi joskus joutua soittamaan hätänumeroon, ja silloin pitää pystyä kertomaan oma osoite.

Annen pienryhmässä pelattiin turvataito-lautapeliä. Pelin kautta käytiin läpi erilaisia arjen vaaratilanteita, joita lapsi voi arjessaan kohdata, esim. eksyminen tai lääkeruiskun löytäminen. Pelin kautta keskusteltiin siitä, miten kyseisissä tilanteissa tulee toimia.

Mirkan pienryhmässä lähdettiin retkelle tunnistamaan liikennemerkkejä ja opettelemaan liikennesääntöjä. Retki oli monille lapsille mieleinen ja he puhuivat loppupäivän löytämistään liikennemerkeistä. Koronan takia emme ole voineet vuoden aikana juuri käydä missään, joten pienetkin vaihtelut eskariarkeen ovat lapsille mieluisia.

Perjantaina meillä oli ohjelmassa kaikille yhteinen jumppa, ja aiheena oli niin ikään turvataidot. Jumpassa kerrattiin hauskojen liikuntaleikkien muodossa vielä liikennesääntöjä ja eri vaaratilanteissa toimimista.

 

 

Ensi viikolla teemana on partio. Tutustumme maanantain aamupiirissä partion tarkoitukseen ja toimintaan. Keskiviikkona Saukot sekä Hallit lähtevät metsäretkelle klo 9.00, jossa pääsemme suorittamaan tehtäviä kuudessa erilaisessa toimintapisteessä. Torstaina pääsemme hyödyntämään toiminnassamme yhdessä metsäretken toimintapisteessä otettuja valokuvia.

HUOM: Kesälomakysely on nyt auennut, ja on auki 9.5. asti. Käykää vastaamassa kyselyyn, kun tiedätte lapsenne hoidontarpeen kesän ajalle. Esiopetus loppuu 31.5. ja tämän jälkeen eskarilaistenkin on mahdollista tulla vielä kesäksi hoitoon. Tämä kaikki on kuitenkin maksullista ja esiopetusta ei silloin järjestetä.

Aurinkoista viikonloppua!

Eskareiden viikko 6.-9.4

Tällä viikolla Saukot ovat keskustelleet saduista, kuunnelleet satuja, ja tehneet myös pienryhmiensä omista saduista tehtäviä. Pilvien satu on Jänis ja kilpikonna, Revontulien satu on Lumikki ja seitsemän kääpiötä, ja Sateenkaarien satu on Saapasjalkakissa. Saukoista osa on myös jumpannut ja osa ommellut.

Hallit ovat ommelleet, jumpanneet ja harjoitelleet kirjainten ja numeroiden kirjoittamista. Ompelutyönä on tarkoitus valmistaa jokaiselle lapselle oma laudeliina, jota voi tarvita esimerkiksi ensi vuonna koulun uimatunneilla. Jumpassa lapset tekivät pienissä ryhmissä kirjaimia.

Tällä viikolla on myös tutustuttu Mikael Agricolaan, jonka päivää vietettiin 9.4., sekä romanien kansallispäivään, jota vietettiin 8.4.

Ensi viikolla molemmissa ryhmissä jatkuu ompelu, jumppa ja Saukoilla myös sadut.

Mukavaa viikonloppua!

Eskareiden viikko 29.3-1.4

Tällä viikolla molemmat eskariryhmät ovat tehneet pääsiäisaskarteluja ja keskustelleet pääsiäisestä.
Olemme muun muassa maalanneet jaloillamme pääsiäismunia. Alkuihmetyksen jälkeen homma alkoi sujua hienosti ja saimme ihanan värikkäitä pääsiäiskoristeita seinälle.

Keskiviikkona oli lähihoitajaopiskelijoiden järjestämä metsäretki lähimetsässä. Siellä oli neljä toimintapistettä, joissa yhdessä oli temppurata, toisessa kuljettiin rataa pitkin kuljettaen lusikalla kananmunia, kolmannessa oli nukketeatteria ja neljännessä kuunneltiin tarinaa Nella-nallesta.

Torstaina pidimme yhteisen lauluhetken.

Hauskaa pääsiäistä!!

Eskareiden viikko 22-26.3

Tällä viikolla Halleissa on  ollut isoimpana teemana punnitseminen ja tilavuus.
Maanantaina yhteisessä aiheeseen johdattelussa lapset saivat kokeilla eri painoisia kahvakuulia ja käsipainoja ja arvuutella niiden painoa. Tämän lisäksi maanantaina ohjelmassa oli musiikkia. Lauloimme, soitimme ja leikimme lapsille tuttuja kevätlauluja.
Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina toimimme pienryhmissä. Ensimmäisessä pienryhmässä aiheena oli tilavuus. Havainnoitiin eri kokoisten astioiden tilavuutta ja pohdittiin esimerkiksi sitä, miten sama määrä vettä näyttää paljon vähäisemmältä suuressa kuin pienessä astiassa. Tutustuttiin myös litran käsitteeseen. Toisen pienryhmän kanssa tehtiin painoon ja sen vertailuun liittyviä vihkotehtäviä ja kolmannessa pienryhmässä havainnoitiin ja vertailtiin konkreettisten esineiden painoa ja asetettiin esineitä painojärjestykseen.
Perjantaina aloitimme jo vähän pääsiäisteemaa. Katsoimme seurakunnan Palmusunnuntaihin liittyvän pääsiäistervehdyksen ja juttelimme virpomisperinteestä. Perjantaina meillä oli ohjelmassa myös koko ryhmän yhteinen jumppa.

Saukot puolestaan ovat jatkaneet Among us-projektia tekemällä isot, avaruusaiheiset pelialustat, joissa sitten lasten Among us-hahmot ovat saaneet seikkailla ja suorittaa tehtäviä.

Torstaina pääsimme metsäretkelle, jossa etsimme neljää sinne karannutta Among us-hahmoa. Jokaisen hahmon takaa löytyi tehtävä, joka suoritettiin koko ryhmän voimin. Leikkimme mm.hirvihippaa ja teimme vertailutehtäviä (etsi kivi mikä on nyrkkisi kokoinen ja sen jälkeen keppi, mikä on saman pituinen tai lyhyempi kuin kenkäsi).

Perjantaina tutustuimme aamupiirissä pääsiäis-juhlapyhiin ja siihen, miten kristinuskoiset sitä viettävät. Perjantaina jatkoimme Among us-hahmoilla pelaamista.

Ihanaa viikonloppua!