Eskareiden viikko 14-18.9

Olemme jatkaneet perhe-teemalla tämän viikon.
Maanantaina sekä Hallit että Saukot leikkasivat ja liimasivat tai piirsivät asioita, jotka tekevät heidän perheensä onnelliseksi.
Tiistain suunniteltu musiikkiliikuntahetki jouduttiin valitettavasti perumaan, joten molemmat ryhmät tekivät eskaritehtäviä.
Keskiviikkona oli molemmilla ryhmillä jumppaa. Saukot tekivät lisäksi vihkotehtäviä.
Torstaina Halleilla oli lauluhetki ja Saukot maalasivat pilleillä Aila-myrskyn.
Perjantaina Halleilla oli tehtäviä ja Saukot jumppasivat sekä tekivät vihkotehtäviä.

Ensi viikolla molemmissa ryhmissä vaihtuu teema. Uusi teema on tunteet.

Saukoissa on aloittanut opiskelija Jasmin. Tervetuloa!

Mukavaa viikonloppua!!

Eskareiden viikko 31.8-4.9

Tällä viikolla Saukot ovat maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona tehneet luonto-aiheista kollaasia käyttäen erilaisia tekniikoita. Laveerasimme ensin taustan vesiväreillä, jonka jälkeen maalasimme puut siihen. Huovasta leikatut sienet ja metsästä kerätyt havunneulaset, kepit yms. liimasimme maalattuun metsään. Näin saimme itsetehdyn metsän valmiiksi.
Torstaina Saukot tekivät metsäretken ja retkeen sisältyi eläinjumppaa, lauluhetki sekä puissa kiipeilyä. Perjantaina jumppasimme sekä teimme vihkotehtäviä.

Myös Hallit ovat jatkaneet metsäteemaa. Maanantaina Hallit olivat metsäretkellä, josta he keräsivät kaarnaa, männyn- ja kuusenkäpyjä, havunneulasia sekä pieniä keppejä askartelua varten. Lisäksi vertailtiin keppien ja lasten pituuksia. Tiistaina  Hallit askartelivat luonnonmateriaaleista metsäneläimiä. Jokainen lapsi valitsi, minkä eläimen haluaa tehdä ja mistä materiaaleista sen tekee. Lopputuloksena oli ihanan persoonallisia oravia, jäniksiä, karhuja ja muita. Keskiviikkona ja perjantaina puolet lapsista jumppasi salissa ja puolet teki vihkoon kynätehtäviä. Torstaina lauloimme jo tuttujen metsälaulujen lisäksi vuodenaika- ja kuukausilaulua.

Saukkojen ja Hallien upeita metsätöitä.

Ensi viikolla teemaksi vaihtuu sekä Saukoissa ja Halleissa ”Minä ja perhe”.
Luvassa on piirtämistä, sadutusta, lauluhetki, vihkotehtäviä ja liikuntaa salissa.

Ensi viikolla on myös Eskarilaisten vanhempainilta keskiviikkona 9.9
kello 17.00.

Hyvää viikonloppua!

Eskareiden viikko 24-28.8

Tällä viikolla olemme jatkaneet metsä-teeman parissa.

Hallit ovat alkuviikosta maalanneet metsämaisemaa. Sen lisäksi on käyty läpi metsäsanastoa ja pelattu pelejä aiheen tiimoilta. Loppuviikosta Hallit tekivät vihkotehtäviä ja jumppasivat.

Torstaina oli Saukkojen ja Hallien yhteinen lauluhetki, jossa laulettiin mm. Suomalaisesta metsästä, Ketunleivästä sekä Havupuista ja lehtipuista.

Saukot aloittivat viikon lukemassa kolme erilaista satua metsän eläimistä. Tiistaina väritettiin sadussa esiintyviä metsän eläimiä ja harjoiteltiin saksien käyttöä leikkaamalla kuvat.
Keskiviikkona tehtiin metsäretki, jossa pelasimme hirvihippaa, teimme sarjoitustehtäviä ja lopuksi rakennettiin maja ja söimme mustikoita.
Perjantaina oli Saukoillakin vihkotehtäviä ja jumppahetki.

Vielä ensi viikon jatkamme samalla teemalla.

Ihanaa viikonloppua ja hyvää Suomen luonnon päivää 29.8.2020!

Eskareiden viikko 17-21.8.

Eskaritoiminta on alkanut hienosti ja olemme saaneet käynnistettyä ensimmäisen projektimme Metsä oikein mallikkaasti.
Molemmat esiopetusryhmät ovat tehneet retken lähimetsään ja laulaneet metsäaiheisia lauluja sekä jumpanneet esimerkiksi kuin metsän eläimet. Saukot kävivät lisäksi tiistaina kirjastossa, josta lainasimme esimerkiksi metsäaiheisia kirjoja.

Ensi viikolla jatkamme samalla teemalla.
Hyvää viikonloppua!

Ensimmäiset eskaripäivät

Eskari on alkanut ja olemme harjoitelleet eskarilaisten arkea jo kolmen päivän ajan. On ollut ilo tutustua uusiin eskarilaisiin ja huomata, miten valtavan hurmaavia ja taitavia lapsia he kaiki ovat. Innostus on ollut käsinkosketeltavaa ja olemmekin jo tällä viikolla, toisiimme ja tiloihin tutustumisen lisäksi, päässeet tekemään ihan oikeita eskaritehtäviäkin. Olemme laulaneet, jumpanneet sekä piirtäneet omat kuvat lokeroiden yläpuolelle.

Perjantaisin lähetämme Wilman kautta viikkopostin, jossa kerromme mitä viikon aikana eskarissa on tehty ja mitä on suunniteltu tulevan viikon varalle. Laitamme viikottain myös blogiin jutun tekemisistämme.

Pyrimme järjestämään lähitulevaisuudessa vanhempainillan, jossa kerromme tominnasta vielä tarkemmin, mutta jos nyt jo jokin asia mietityttää tulkaa rohkeasti puhumaan henkilökunnalle. Saukkojen aikuisia ovat varhaiskasvatuksen opettajat Nina ja Jerna, lastenhoitaja Kati ja ryhmäavustaja Jenni. Hallien aikuisia ovat varhaiskasvatuksen opettajat Matilda ja Annariina, lastenhoitaja Mirka ja ryhmäavustaja Angelika. Valmo-opettaja Mia toimii molemmissa ryhmissä.

Päiväohjelmasta sen verran, että Hallien päivä alkaa klo 9 aamupiirillä ja eskaritehtävillä sisällä, kun taas Saukkojen päivä alkaa ulkoilulla klo 9-10.15. Pyrittehän olemaan aina ajoissa paikalla, jotta lapsenne pääsee osallistumaan toimintaan alusta asti eikä kummankaan ryhmän toiminta keskeydy.

Kun tuotte tai haette lastanne näin KORONA-AIKANA toivomme, että vanhemmat eivät tule sisälle päiväkodin tiloihin. Iltapäivällä tulkaa sanomaan heipat oman ryhmän aikuiselle myös pihalta hakiessa ja sulkekaa pihan portti hyvin. Molemmat lukitukset tulee aina laittaa kiinni!

Eskariin tarvitaan vaihtovaatteet ulkoilua varten, kuravaatteet (sadetakki, kurahousut, saappaat), varavaatteita, xylitol-pastilleja sekä sisätossut.

Ensi viikolla aloitamme ensimmäisen teemamme, joka on metsä.

Eskareiden kesä

Kesä on sujunut ötökköteeman ympärillä. Olemme käyneet metsäretkillä loopeilla ja kiikareilla tutkimassa ötököitä ja kesän merkkejä.
Olemme laulaneet ötökkä-aiheisia lauluja, katsoneet ötökkävideoita ja askarrelleet ihania ötökkäaskarteluja. Eskareilla on ollut ihan huippu hauska kesä!

HYVÄÄ JUHANNUSTA!!

Eskareiden viikko 18-22.5.2020

Tällä viikolla olemme molemmissa esiopetusryhmissä aloittaneet Ötökkä-teemaa.

Hallit aloittivat maanantaina suunnitelman tekemisestä, tiistaina ja keskiviikkona ommeltiin ötökät huopakankaasta sekä täytettiin ja koristeltiin ne. Perjantaina tutkimme ötököitä metsäretkellä.

Saukot ovat laulaneet ötököistä ja askarrelleet ötökkämaailmaa pahvista, askarteluverkosta, sanomalehdistä ja liisteristä. Maalasimme omat ötökkäkivet, jotka metsäretkeltä kerättiin.

Ensi viikolla ötökkämaailma saa ensimmäiset asukkaansa, kun Saukot saavat ötökkäkivensä valmiiksi.

Eskareiden viikko 4.-8.5.2020

Kuluneella viikolla olemme muun muassa:

  • askarrelleet hämähäkkejä
  • rakentaneet hyönteishotellin ja legokaupungin
  • tehneet erilaisia eskaritehtäviä

Ensi viikolla olemme vielä alkuviikon pienen pienellä porukalla. Torstaina ryhmät taas kasvavat ja tutut kaverit palaavat!

Aurinkoa viikonloppuun!

Hyönteishotelli kiinnitettynä paikalleen päiväkodin pihaan
Osa rakentajista tarkastelemassa lopputulosta.

 

 

 

eskareiden viikko 20-24.4

Tällä viikolla olemme pelanneet erilaisia matematiikka pelejä, käyneet metsäretkellä, tehneet vihkotehtäviä ja askarrelleet keväisiä kukkasia.

   

Musiikkituokiolla lauloimme erilaisia  lauluja ja rytmisoittimilla soitimme percussion play along kappaleita.

Ensi viikolla askartelemme vappua, laulamme, leikimme, ulkoilemme, teemme erilaisia kirjain- ja numerotehtäviä ym. Torstaina vietämme pienimuotoiset vappujuhlat.

 

Hyvää viikonloppua kaikille!

Eskareiden viikko 13.-17.4

Tällä viikolla olemme askarrelleet perhosia ja jumpanneet sekä ulkoilleet ahkerasti. Lauluhetkellä laulettiin ja soitettin rytmisoittimilla percussion play along-lauluja. Olemme pelanneet myös matikkapelejä ja tehneet vihkotehtäviä.

Valmiita perhosia salin ikkunaa koristamassa

Ensi viikosta alkaen yritämme järjestää Orminkujan eskareille yhteisen etäaamupiirin Teams-kokouksena keskiviikkoisin klo 10. Teams-kokoukseen pääsee osallistumaan tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella Wilma-viestissä olevasta linkistä. Aamupiirissä voimme esimerkiksi vaihtaa kuulumisia, tehdä pieniä eskaritehtäviä ja laulaa yhdessä.