Eskareiden viikko 17.-21.5.

Hei vanhemmat!

Tällä viikolla olemme eskarissa jatkaneet mediateemaa. Lisäksi olemme lukeneet mediaa käsitteleviä kirjoja, katsoneet turvalliseen median käyttöön liittyviä videoita sekä puhuneet sosiaalisesta mediasta.

Maanantaina ja tiistaina Saukot ja Hallit pääsivät nauttimaan vauhdista pyöräilyn muodossa. Keskiviikkona Orminkujan päiväkodissa oli kevätkirkko sekä nukketeatteriesitys. Osa eskarilaisista osallistui kevätkirkkoon, jossa eskarilaisten koulutie siunattiin ja osa pääsi katsomaan nukketeatteria, jossa siili ja orava odottivat kevättä.

Torstaina ja perjantaina  jatkettiin pienryhmissä toimintaa. Saukoissa puuhailtiin animaation ja vihkotehtävien parissa, ja Halleissa tehtiin uutisia, gallup-kyselyjä sekä säätiedotuksia.

Ensi viikolla vietetään viimeistä kokonaista eskariviikkoa. Maanantaina on Saukkojen ja Hallien yhteinen lauluhetki, joka aloitetaan lasten pitämällä KAHOOT-pelillä.

Tiistaina lähdemme lähoitajaopiskelijoiden järjestämälle metsäretkelle lähimetsään. Lähtö retkelle päiväkodilta klo 9.00. Keskiviikkona vietämme nurinkurin-päivää, jolloin saa tulla yöpuvuissa päiväkotiin. Ohjelmassa on elokuvan katselua ja hassuttelua.

Torstaina lähdemme käymään koko eskarin kanssa kävellen Kuralan kylämäessä. Siellä pääsemme katsomaan mm.lampaita ja lehmiä. Retkelle mukaan lapsi saa ottaa eväät, esim. hedelmä, leipä ja pillimehu. Lähtö päiväkodilta tapahtuu klo 9.00.

Perjantaina katsomme Saukkojen ja Hallien kanssa yhteisen Eskarien Kevätsanomat-mediatuotoksen. Jokainen pienryhmä on tehnyt jonkin mediaan liittyvän esityksen ja niiden ensi-ilta on siis perjantaina 28.5.2021 klo 10.00. Esitykset pitävät sisällään säätiedotuksen, uutisen, animaation, sarjakuvaosion, gallupin ja mainososion. Eskaritodistusten ja ruusujen jakotilaisuus tapahtuu klo 12.00 päiväkodin pihalla. Valitettavasti vanhemmat eivät voi osallistua tähän tilaisuuteen, koska koronarajoitukset eivät sitä salli.

Eskari päättyy maanantaina 31.5.2021 ja silloin on lasten toivepäivä. Lapset savat esittää toiveita ja niiden pohjalta suunnittelemme toiminnan sille päivälle. Maanantain jälkeen osa lapsista jääkin jo kesälomalle ja suuntaavat koulupolun aloitusta kohti.

Lopuksi ilmoitamme vielä, että teille jaettujen uimakorttien voimassaolo jatkuu 31.12.2021 saakka 🙂

Hyvää viikonloppua kaikille!

Toivoo Saukot ja Hallit