Lyseon koulu siirtyi etäopetukseen

Rehtori Anu Tanzi-Albin tiedote 18.3.2020

 

Hyvät oppilaat ja huoltajat!

 

Olette varmaan jo saaneet useilta opettajilta ohjeistuksia omille oppilaille, tässä vielä joitakin yhteisiä toimintatapoja. Toki esimerkiksi pienimmät 1. – 3. luokkalaiset noudattavat osin omia käytäntöjään, joista opettajat tiedottavat.

Tehtävät löytyvät parhaiten Wilman työjärjestyksen kautta klikkaamalla oppiainetta. Siitä avautuu näkymä, josta näkee myös oppiaineessa aiemmin annetut tehtävät.Tämä on suositeltava tapa seurata tehtäviä ja pitää kokonaisuus hallussa. Tätä kautta tiedät aina, missä mennään kaikissa oppiaineissa.

Opettajat laittavat Wilman kotitehtäviin jokaisen tunnin ohjelman, käytettävän verkkoalustan (esim. One drive, Teams) ja useamman tunnin tehtäväjakson osalta myös palautusajan. Opettaja tarkistaa tehtävät päivittäin tai useamman tunnin tehtävien osalta annetun palautusajan jälkeen. He ovat tavoitettavissa Wilman kautta tai puhelimitse koulupäivän aikana. Kaikki puhelinnumerot löytyvät tämän blogisivuston välilehdeltä ”yhteystiedot”.

Koska ei ole varmuutta, pääsemmekö takaisin kouluun pääsiäisen jälkeen 14.4. kuten toivomme, pyydän, että kaikki oppilaat ottavat etäopiskelujakson tosissaan, tekevät töitä, edistyvät ja noudattavat päivän lukujärjestystä. Kun ohjelma ja aikataulut tulevat koulusta, tärkeintä on niitä noudattaa ja tehdä joka päivä säännöllisesti koulutyöhön kuuluvat tehtävät.

Kuulinkin jo viestiä, että jotkut ovat aloittaneet päivän tarmokkaasti ja tehtävät ovat jo tehtyinä. Meidän puolestamme pahoittelen, että useiden sairastapausten vuoksi emme ole saaneet kaikkea käyntiin täydellä teholla. Koronatartuntoja talossa ei ole toistaiseksi ollut, mutta nyt on kaupungin ohjeistuksena, että flunssaoireisena ei tulla kouluun ollenkaan.

Jos oppilas on estynyt tekemästä tehtäviä tai on sairaana, huoltajan tulee entiseen tapaan ilmoittaa poissaoloista. Poissaolojen ja tekemättömien töiden seuranta on entisellään ja opettajat kuittaavat päivittäin tai projektin päätyttyä entiseen tapaan huomiot oppilaan työskentelystä Wilmaan.

 

 

Ohjeita etäopiskeluun

 

  1. Tee samat aamurutiinit kuin normaalina koulupäivänä. Syö hyvä aamupala, vaihda yöasu päivävaatteisiin ja tee pieni liikuntahetki – kävele vaikka kortteli ympäri. Kehosi on tottunut siihen, että liikut koulumatkoilla aamuisin ja iltapäivällä!

 

  1. Pidä taukoja! Et työskentele koulussakaan 7 tuntia putkeen, pidä välitunteja. Olet tottunut tiettyyn ateriarytmiin. Syö lounaasi ja välipaloja, jotta jaksat.

 

  1. Tulet tekemään enemmän töitä tietokoneella. Muista ottaa muutama taukojumppa päivän mittaan, jotta niska-hartiaseutu pysyy kunnossa. Jumppakissan ohjeet: www.bit.ly/jumppakissaohje

 

 

  1. Et ole lomalla! Olet nyt oppimassa ja tekemässä töitä etänä koulun ulkopuolella. Onneksi oppiminen ei ole paikkaan sidottua. Oppiminen vaatii kuitenkin omaa aktiivista työtä. Sinun tulee ottaa vastuuta omasta oppimisestasi, että hommat tulevat tehtyä sovitusti. Tee itsellesi opiskeluaikataulu ja noudata sitä. Opiskelutekniikat korostuvat itsenäisemmin opiskeltaessa, katso täältä lisävinkkejä: www.bit.ly/opiskeluvinkkejä

 

  1. Seuraa viestintää wilman kautta! Opettajat antavat tehtäviä, jakavat materiaalia, arvioivat ja antavat palautetta sekä ovat mahdollisesti tavattavissa myös livenä tai pitävät live-oppitunteja verkon kautta. Ensimmäinen viesti tulee wilman kautta (jollei muuta sovittu), josta löydät kunkin opettajan ohjeet miten ja milloin tehtävät tulevat ja miten opettaja on mahdollista saada kiinni jos tarvitset apua.

 

  1. Etänä voi ja kannattaakin opiskella yhdessä! Esim. Google Meet -videokokousten avulla voitte ystäväporukan kanssa järjestää opiskelusessioita – kokeile rohkeasti! Myös opettaja voi järjestää yhteisiä opiskelusessioita – etäoppitunteja (näistä ilmoitetaan erikseen).

 

  1. Ole aktiivinen! Opettajat ovat myös töissä eli tukemassa sinua oppimisessasi vaikka ovatkin etänä niin kuin sinä. Muista pyytää apua jos et ymmärrä jotain tai jokin on epäselvää!