Turun Lyseon Koulun itsenäisyysjuhla

Autojen valot kiilsivät märästä asfaltista, kun monien Turun Lyseon koulun oppilaiden vanhemmat jättivät lapsensa koulun parkkipaikoille. Kotiluokkien kautta oppilaat lähtivät kohti koristeltua juhlasalia, jossa he kättelivät päivän isäntäparia. Kun kaikki olivat päässeet juhlasaliin, oli lipun vuoro saapua. Lipusta oli vastuussa muutama yhdeksäsluokkalaista.

Kun lippu oli paikoillaan, koko koulu vieraineen lauloi juhlallisesti seisten Maamme-laulun. Rehtori Anu Tanzi-Albi palasi puheessaan kuluneeseen syyslukukauteen, minkä jälkeen sivistystoimen johtaja Timo Jalonen piti puheen suomalaisuudesta ja sen merkityksistä. Pitkähkö puhe jakoi mielipiteitä oppilaissa. Juhlan välissä saatiin nauttia oppilaiden taide-esityksistä.

Juhlasalista palattiin luokkiin, joissa oppilaat saivat äänestää luokan ehdokkaan Suomen tärkeimmäksi merkkihenkilöksi. Lyseolaisten mukaan Suomen merkittävin henkilö on Teemu Selänne.
Tämän jälkeen ohjelma jatkui salissa. Vuorossa oli tanssiaiset. Jokainen luokka-aste oli opetellut yhden tai kaksi tanssia, jotka esitettiin muulle koululle. Sali näytti juhlalliselta kauniiden mekkojen helmojen heilahdellessa. Myös opettajat olivat harjoitelleet oman tanssin, josta oppilaat olivat erityisen innoissaan. Kaikki saivat hoidettua tanssinsa kunnialla, toiset menestyksekkäämmin kuin toiset.

Tanssien jälkeen oli coctail-tilaisuus, jossa tarjoiltiin pieniä suolaisia sekä Suomi 100- mokkapaloja. Samaan aikaan juhlasalissa soi oppilaiden sekä opettajien ehdottamia suomalaisia kappaleita. Antti Tuiskun keinutaan sai koko salin opettajat mukaan lukien tanssimaan. Kahdentoista aikaan oppilasvyöry lähti ulos pakkaseen kohti viikonlopun viettoa.

Teksti: Helmi&Adelia 9c Kuvat: Veera 9c