Luostarivuoren koulun yläkoululuokkien infotilaisuus 8.1.2024

Tervetuloa Luostarivuoren koulun esittelytilaisuuteen maanantaina 8.1.2024 klo 18.00!

Paikka: Kolmannen kerroksen aulatila. Sisäänläynti sekä kadun että puiston puolelta.

Pysäköintipaikkoja on vain satunnaisesti tarjolla koulun pihalla ja puisto on

pysäköintikieltoaluetta.

Tilaisuudessa esitellään Luostarivuoren yläkoululuokkien toimintaa yleisesti ja kerrotaan lisäksi koulun erikoisluokista ja niihin hakemisesta.

Koulussa on tarjolla kuvataide- , ruotsin kielikylpy, ja urheiluluokka vaihtoehdot yleisluokkien lisäksi.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille Luostarivuoren koulusta kiinnostuneille huoltajille. Tilaisuuteen voivat siis osallistua myös muut kuin Martin alakouluyksiköstä yläkouluun siirtyvien oppilaiden vanhemmat.

Tervetuloa siis!

HAKU URHEILULUOKALLE 2024

Luostarivuoren koulun urheiluluokalla on neljä eri linjaa. Koulumme linjat ovat uinti-, koripallo-, yleisurheilu- ja yleisvalmennuslinja. Oppilas voi hakea Turun erikoisluokkahaussa vain yhteen kouluun ja yhdelle tai kahdelle linjalle. Suosittelemme hakemaan oman lajilinjan lisäksi yleisvalmennuslinjalle toisena vaihtoehtona.

Oppilasvalinnat urheiluluokkien lajilinjoille tehdään soveltuvuuskokeen ja lajitestien perusteella. Yleisvalmennuslinjalle oppilasvalinnat tehdään pelkän soveltuvuuskokeen perusteella. Lisätietoja valintamenettelystä ja urheiluluokkatoiminnasta koulun esittelytilaisuudessa ja koulun kotisivuilta.

Esittelytilaisuus on maanantaina 8.1.2024 klo 18 alkaen 3.kerroksen aulassa.

Lisätietoja koulumme urheiluluokkahakuun liittyen:

Henri Littunen
Rehtori

Harri Kumlander
Urheiluluokkien liikunnanopettaja

(yhteydenotto sähköpostitse: etunimi.sukunimi@edu.turku.fi)

Haku Turun urheiluluokille päättyy 22.1.2024. Testeihin ei lähetetä erillistä kutsua.

Turkulaiset hakijat – hakeminen ja paikan vastaanottaminen

oppilaat hakevat urheiluluokalle Wilmassa. Hakija voi hakea erikoisluokkahaussa yhteen kouluun, yhdelle tai kahdelle linjalle. Päätökset urheiluluokkapaikasta näkyvät Wilmassa. Turkulaisten hakijoiden ei tarvitse erikseen vahvistaa hyväksyttyä urheiluluokan oppilaspaikkaa.

Vieraspaikkakuntalaiset hakijat – hakeminen ja paikan vastaanottaminen

Vieraspaikkakuntalaiset hakijat lähettävät tämän hakemuksen osoitteeseen liikuntaluokka@edu.turku.fi. Kirjoita sähköpostin otsikkoon, mihin urheiluyläkouluun hakemus on osoitettu. Urheiluluokalle hyväksyttyjen vieraspaikkakuntalaisten oppilaiden tulee lisäksi toimittaa vieraskuntalaishakemus ennen lopullista päätöstä oppilaspaikasta osoitteeseen (vilma.sinivaara@edu.turku.fi).

Jos vieraspaikkakuntalainen hakija hakee Turun urheiluluokan lisäksi oman asuinpaikkakuntansa urheilu- tai liikuntaluokalle, on hakijan osallistuttava ainakin Turun koulujen soveltuvuuskokeisiin. Soveltuvuuskokeiden pisteiden siirtoa Turun testeistä oman asuinpaikkakunnan liikunta- ja urheiluluokkahakuun voi pyytää oman asuinpaikkakunnan toimintaa koordinoivalta opettajalta. Hakija voi lisäksi halutessaan osallistua oman asuinpaikkakuntansa soveltuvuuskokeisiin.

Soveltuvuuskoe

Kaikkien urheiluluokalle hakevien on suoritettava valtakunnallinen soveltuvuuskoe www.soveltuvuuskoe.fi (testissä 6 osiota, ei koulukohtaista osaa).

Luostarivuoren koulun soveltuvuuskoe on Kupittaan palloiluhallissa tiistaina 30.1. klo 8.30-15.30 (Lemminkäisenkatu 32a). Hakijoita ohjataan klo 8.30-8.45 pukutiloihin. Yhteinen alkulämmittely ja ohjeistus alkaa klo 9.00.

Soveltuvuuskokeeseen osallistujan ohjeet:

 • Halliin sisään vain hakijat, ei vanhempia tai muuta yleisöä
 • Mukaan sisäliikuntavarusteet, sisäkengät, juotavaa ja evästä (testeissä ei järjestettyä ruokailua)
 • Soveltuvuuskokeita voi harjoitella etukäteen (www.soveltuvuuskoe.fi)
 • Sairaudet ja vammat ilmoitettava etukäteen lääkärintodistuksella rehtorille
 • Soveltuvuuskoe päättyy ryhmittäin porrastetusti noin klo 14.30-15.30

Soveltuvuuskokeen varatesti järjestetään 14.2. (kokoontuminen klo 9.45) Kupittaan palloiluhallissa. Varatesti tarjolla vain erittäin painavista syistä, esim. ennen varsinaista testipäivää toimitetulla lääkärintodistuksella.

Lajilinjojen lajitestit

Kaikkien lajilinjoille hakevien on suoritettava soveltuvuuskokeen lisäksi oman lajinsa lajitesti.

Koripallon lajitesti Kupittaan palloiluhallilla keskiviikkona 7.2.2024 klo 8.00-11.00
 • KORIPALLOLINJALLE HAETAAN SOVELTUVUUSKOKEEN JA LAJITESTIN YHTEISPISTEMÄÄRÄLLÄ (20P+20P)
 • Koripallon lajitestit (20p) koostuvat kolmesta osiosta:
  1. Lajitaitotestit (4 eri testiä – jokaisesta 6 pistettä), max 6 pistettä (neljän testin keskiarvo)
  2. Pelitaidot, max 8 pistettä
  3. Valmentajien haastattelu, max 6 pistettä

Soveltuvuuskoe

Soveltuvuuskoe koostuu yleisliikunnallisista testeistä, joissa mitataan koripalloilijan yleistä urheilullisuutta. Soveltuvuuskokeesta voi saada max 20p. Soveltuvuuskoe muodostuu 6 eri osa-alueesta joista henkilökohtaisesti heikointa osa-aluetta ei lasketa pisteisiin. Soveltuvuuskokeen lopulliset pisteet (5 osa-aluetta x 8p.) jaetaan kahdella jolloin maximi pistemäärä on 20. Soveltuvuuskokeen sisältö löytyy: www.soveltuvuuskoe.fi

Uinnin lajitesti Impivaaran uimahallissa (25m allas) 8.2. klo 10.00-12.00

LUOSTARIVUOREN URHEILULUOKAN UINTIRYHMÄN VALINTAKRITEERIT 2024

 • Uintiluokalle hakevalla urheilijalla tulee olla kilpauintilisenssi.
 • Hakijan tulee osallistua lajitestiin (8p.) ja soveltuvuuskokeeseen (20p.). Käytännön testien lisäksi hakijoiden taso pisteytetään hakua edeltävän vuoden (2022) kilpailutulosten perusteella (12p.). Kolmiosaisen hakuprosessin yhteispistemäärä on 40p.

Soveltuvuuskoe

Soveltuvuuskoe koostuu yleisliikunnallisista testeistä, joissa mitataan koripalloilijan yleistä urheilullisuutta. Soveltuvuuskokeesta voi saada max 20p. Soveltuvuuskoe muodostuu 6 eri osa-alueesta joista henkilökohtaisesti heikointa osa-aluetta ei lasketa pisteisiin. Soveltuvuuskokeen lopulliset pisteet (5 osa-aluetta x 8p.) jaetaan kahdella jolloin maximi pistemäärä on 20. Soveltuvuuskokeen sisältö löytyy: www.soveltuvuuskoe.fi

Kilpailutulokset

 • Lajitasonäytön lajit: 100pu, 100su, 100ru, 100vu, 200sku ja 400vu.
 • Lajitasopisteytys tapahtuu joko A) parhaan näyttölajin valtakunnallisen IKM-sijoituksen (syksy 2023, T/P2011) tai B) parhaan näyttölajin Tempus-tilaston sijoituksen (1.8.2023-31.12.2023, T/P2010) mukaisesti seuraavasti:
A) IKM-finaalien sijoitus

Lajitasopisteet

B) Tilastosijoitus

1-2

12

1-2

3-4

10

3-4

5-6

8

5-6

7-8

6

7-8

9-12

4

9-12

13-16

2

13-16

Lajitesti

Lajitestissä (max 8p.) uidaan verryttelyosuuksien lisäksi 400vu ja 200sku ajalla (1-4p) sekä arvioidaan kaikkien lajien (pu, su, ru ja vu) lajitekniikat (potkut ja uinti, 0-4p). Lajitestissä ei käytetä polviin asti ulottuvia uimapukuja.

Muuta huomioitavaa:

 • Urheiluluokan uintiryhmän aamuharjoitukset käydään yhteisharjoituksina ylempien yläasteluokkien kanssa. Mikäli aloittava 7lk ei kykene vielä harjoittelemaan muun ryhmän mukana, katsovat yläkoulun uintivalmennusvastaavat ja liikunnanopettaja hänelle paikan yleisvalmennuksesta (harjoitusaamut), kunnes uintivauhti on riittävä.
 • Hakijan ensisijainen hyväksytty hakuvaihtoehto urheilukouluun on sitova.
Yleisurheilun lajitesti Kupittaan yleisurheiluhallissa 1.2. klo 9.30-11.00

YLEISURHEILULINJAN YLÄKOULUTESTIT 2024

Hakijan kokonaispisteet muodostuvat lajiosuudesta (20p) ja kaikille urheiluluokalle hakeville yhteisestä soveltuvuuskokeesta (20p) eli yhteensä 40p.

Soveltuvuuskoe

Soveltuvuuskoe koostuu yleisliikunnallisista testeistä, joissa mitataan urheilijan yleistä urheilullisuutta. Soveltuvuuskokeesta voi saada yu-linjalle max 20p. Soveltuvuuskoe muodostuu 6 eri osa-alueesta joista henkilökohtaisesti heikointa osa-aluetta ei lasketa pisteisiin. Soveltuvuuskokeen lopulliset pisteet (5 osa-aluetta x 8p.) jaetaan kahdella, jolloin maksimipistemäärä on 20p. Soveltuvuuskokeen sisältö löytyy: www.soveltuvuuskoe.fi

Lajiosuus 20p (taitomerkkitulokset+lajitestit)

 • Taitomerkkitulokset (max. 8p) taitomerkkirajat_2014_-.pdf (yleisurheilu.fi) Mikäli urheilija ei ole pystynyt edellisen kauden aikana kilpailemaan sairauden tai loukkaantumisen vuoksi lainkaan, tarkastellaan hänen aiemman vuoden taitomerkkituloksia.
 • A-LUOKKA viidessä tai useammassa lajissa = 8p
 • A-LUOKKA vähintään kolmessa lajissa = 7p
 • A-LUOKKA vähintään yhdessä lajissa = 6p
 • B-LUOKKA vähintään yhdessä lajissa = 4p
 • C-LUOKKA vähintään yhdessä lajissa = 2p
 • Lajitestien osa-alueet (max. 12p)
  1. Lentävä 20m juoksu = max. 3p – Mitataan aikaa
  2. Kuntopallonheitto alta eteen 2kg = max. 3p – Mitataan heitettyä matkaa
  3. Yleistaitavuusosio (juoksu- ja hyppelykoordinaatiot, syvä takakyykky) = max. 6p – Arvioidaan suoritustekniikkaa ja liikkeen laatua – Juoksukoordinaatiot: nilkan käyttö, juoksun rytmi, käsien käyttö – Hyppelykoordinaatiot: liikkeen sujuvuus ja liikkeen yhdistelykyky – Syvä takakyykky: alaraajojen linjaukset, selän asento, liikkuvuus.

LISÄTIETOJA URHEILU- JA LIIKUNTALUOKKATOIMINNASTA TURUN SEUDULLA

Voit tutustua Turun seudun urheilu- ja liikuntaluokkatoimintaan laajemmin Turun Seudun Urheiluakatemian esitteen kautta: https://www.urheiluakatemia.fi/turun-seudun-urheiluakatemia/hakijalle/hakeminen-perusasteelle.

Koulu alkaa torstaina 10.8.

Koulu alkaa torstaina 10.8. siten, että uudet seitsemäsluokkalaiset tulevat kouluun klo 8.00 ja muut luokat klo 9.00.

Luokanohjaajat noutavat uudet seitsemännen luokan oppilaat puiston puoleiselta pääovelta klo 8.

Kaikkien oppilaiden työjärjestykset ovat näkyvissä Wilmassa.

Ysien kesäinfo yhteishausta

YHTEISHAUN TULOKSET JA OPISKELUPAIKAN VASTAANOTTAMINEN

Yhteishaun tulokset julkistetaan aikaisintaan torstaina 15.6.2023. Saat sähköpostiisi tiedon opiskelijavalinnan tuloksesta, jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella. Opiskelupaikka vastaanotetaan sähköpostiin tulleen linkin välityksellä. Myös oppilaitokset saattavat toimittaa päätöksen opiskelijavalinnasta kirjeitse tai sähköpostilla. On tärkeää lukea huolella oppilaitoksen mahdolliset lisäohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta ja ottaa paikka vastaa mainittuun määräaikaan mennessä. Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 29.6.2023.

Jos et saanut opiskelupaikkaa, saat tiedon myös siitä sekä tietoa, miten haet mahdollisille vapaiksi jääneille paikoille. Hakeutumisvelvollisuus jatkuu peruskoulun jälkeen niin kauan, kunnes saat koulutuspaikan. Opinto-ohjaaja auttaa sinua esim. jatkuvan haun tekemisessä. Varsinaisen yhteishakuajan jälkeen voi vielä saada opiskelupaikan varasijalta. Kevään yhteishaun paikkoja täytetään varasijoilla olevilla hakijoilla. Varasijat ovat voimassa 18.8.2023 saakka. Perusopetuksen opinto-ohjaaja tarkastaa myös syksyllä, että olet aloittanut opinnot uudessa oppilaitoksessa.

Lukioon hakeneille Turun lukiot järjestävät kesällä ohjausta seuraavasti:
Kerttuli 19.-20.6.
Klassillinen lukio 19.-20.6.
Puolalanmäki 20.6.
Luostarivuori, TSYK ja Norssi, ei kesävalintapäivää
Muut lukiot: Varmista lukion kotisivuilta, miten omassa lukiossasi toimitaan.

Nivelvaiheen koulutusopas 2023-2024:
https://turunkristillinenopisto.fi/wp-content/uploads/2023/04/Nivelvaiheen-koulutukset-2023-2024.pdf

KESÄOHJAUS 2023: LUOSTARIVUOREN KOULU

Opinto-ohjaajat ovat tavattavissa jälkiohjausta varten Luostarivuoren koululla

PERJANTAINA 16.6.2023 KLO 10-14.

Aurinkoista kesää ja menestystä tuleviin haasteisiin!        

Opinto-ohjaajat
Sari: p. 040 1766782, sari.hietanen@edu.turku.fi
Teija: p. 040 1897326, teija.jalanne@edu.turku.fi

Hyvää kesää ja koulu alkaa 10.8.

Oikein hyvää kesää Luostarivuoren koulun oppilaille ja henkilöstölle!

Koulu alkaa torstaina 10.8. siten, että uudet seitsemäsluokkalaiset tulevat kouluun klo 8.00 ja muut luokat klo 9.00.

Luokanohjaajat noutavat uudet seitsemännen luokan oppilaat puiston puoleiselta pääovelta klo 8.

Kaikkien oppilaiden työjärjestykset ovat näkyvissä Wilmassa 23.6. mennessä.

Tutustumispäivät toukokuussa tuleville seiskoille

Luostarivuoren koulun tutustumispäivät uusille seitsemäsluokkalaisille toteutetaan seuraavasti:

Luokat 7A,7C ja 7D (yleisluokka, kuvataide ja ruotsin kielikylpy) maanantaina 22.5. klo 9 – 12

Luokka 7B (urheiluluokka) tiistaina 23.5. klo 9 – 12

Oppilaat otetaan vastaan Samppalinnan puiston puoleisella pääovella klo 9.00

Tutustumispäivä sisältää myös koululounaan.

Ohjelmassa rehtorin ja opinto-ohjaajan tervehdys, kouluun tutustumista tukioppilaiden johdolla sekä luokanohjaajan ja tukioppilaiden oppitunnit.

Tervetuloa!

Kuvataideluokkien verkkonäyttely avattu

Tervetuloa tutustumaan kuvisluokkien juuri avattuun verkkonäyttelyyn!

Pääset ihailemaan Luostarivuoren yhtenäiskoulun kaikkien kuvataideluokkien 3.-9. teoksia lukuvuodelta 2022-2023. Näyttelyyn on koottu yli 500 teosta. Mukana eri tekniikoin toteutettuja maalauksia, piirroksia, grafiikan vedoksia, valokuvia, kollaaseja, esineinstallaatioita, keramiikan veistoksia sekä videoita. Kaikki halukkaat ovat saaneet näyttelyyn teoksensa esille.

https://sites.google.com/view/verkkogalleria2023/etusivu

21.4.

Päivä alkaa tutustumisella Monzan Piazza Duomoon, joka oli aikoinaan yksi tärkeimpiä kirkkoja Italiassa.

Lähdimme opastetulle kierrokselle Monzan vanhaan keskustaan.

Monzan kuninkaallinen huvila, jota kutsutaan myös Monzan palatsiksi, kätkee sisäänsä 740 huonetta ja huikean puutarhan.

Friends for ever.

19.4.

Päivä alkoi bussimatkalla Milanoon klo 7.15.  Matkalle piti lähteä aikaisin koska Milanoon on ruuhkaa aamuisin. Bussimatkalla lauloimme yhdessä suomalaisia ja italialaisia biisejä.

Saavuimme jo klo 9 Leonardo Da Vinci -patsaan luokse Milanon keskustaan.

Ihailimme Galleria Vittorio Emanuelle II kaunista sisäänkäyntiä ja kauppakäytäviä.

Kävimme Duomo di Milanossa ihastelemassa näkymää Milanon yli ja sisätilojen hienoja lasimaalauksia ja patsaita.

Lounastauolla söimme pizzat DaZerossa.

Taidegalleria Pinacoteca di Brerassa ihastelimme henkeäsalpaavia Italian taideaarteita.

– Ida ja Luka