Saksan matka 21.4.-1.5.2018

Olimme Saksassa, Wilhemshavenissa vaihdossa. Vaihdossa oli mukana Suomesta Luostarivuoren koulu ja lukio ja St. Olofsskolan, Saksasta mukana oli IGS Wilhemshaven. Saksalaiset olivat Turussa jo syksyllä 2017 ja nyt oli meidän vuoro vierailla heidän luonaan.

Matkamme alkoi lauantai-iltana laivamatkalla Turusta Tukholmaan. Matkassamme oli mukana 32 oppilasta, 3 opettajaa ja yksi Vesman bussi kuskeineen. Laivalla ilta sujui mukavasti, sillä illan esiintyjänä oli JVG. Saavuimme aikaisin aamulla Tukholmaan ja lähdimme ajamaan suoraan kohti Wilhemshavenia. Istuimme koko sunnuntain bussissa ja matka kesti noin 18 tuntia. Matkan aikana näimme paljon uusia maisemia kulkiessamme Ruotsin ja Tanskan läpi. Yöllä saavuimme Wilhemshaveniin, jossa isäntäperheemme odottivatkin meitä jo. Kaikki oppilaat majoittuivat viikon ajan isäntäperheissä, joissa he pääsivät tutustumaan paremmin saksalaiseen elämään.

Maanantai aamuna osallistuimme saksalaisten oppitunneille. Seuraavaksi IGS Wilhemshavenin rehtori piti meille tervetulotilaisuuden. Iltapäivällä menimme koko porukalla pelaamaan lasersotaa ja viettämään aikaa Lasertag areenalle. Iltaa vietettiin omien saksalaisten kanssa.

Tiistaina pääsimme koko päiväksi Hollantiin, Groningeniin. Myös osa saksalaisista oli mukana matkassa. Meillä oli koko päivä aikaa katsella uusia nähtävyyksiä, shoppailla ja syödä hyvin. Paluumatkalla opettajat valitsivat valokuvauskilpailun voittajan. Vietimme taas iltaa perheiden tai ystävien kanssa.

Keskiviikkona osallistuimme kuudelle ensimmäiselle oppitunnille. Söimme lounaan koulussa ja iltapäivällä meillä oli leikkimielinen urheilukisa. Päätimme koulupäivämme maammelauluun ja sen jälkeen lähdimme viettämään iltaa saksalaisten kanssa.

Torstaina osallistuimme taas aamutunneille. Myöhemmin saksalaisten opettaja Frank vei meidät kaupunkikiertoajelulle. Kierroksen jälkeen tapasimme saksalaiset Miss Peppers ravinintolassa. Syötyämme herkullisen aterian, koulupäivämme päättyi.

Perjantai aamuna lähdimme bussilla Bremeniin. Osa saksalaisista oli taas mukana reissussa. Ennen Bremeniä kävimme Universumissa, joka muistutti vähän Suomen Heurekaa. Siellä pääsimme tutustumaan paremmin ihmiskehoon ja kokemaan esimerkiksi millaista olisi kokea maanjäristys tai olla sokea. Sitten saavuimme Bremeniin, jossa näimme mm. Bremenin soittoniekat patsaan ja meillä oli myös vähän vapaa-aikaa. Seuraavaksi matkustimme bussilla Breministä Oldenbirgiin, jossa meillä oli taas hieman vapaa-aikaa, ennen kun menimme katsomaan koripallo-ottelua. Oldenburgin joukkue, Ewe Baskets voitti ylivoimaisesti ottelun. Saavuimme myöhään takaisin Wilhemshaveniin , josta menimme suoraan koteihin.

Lauantaina meillä ei ollut mitään sovittuja menoja, vaan vietimme koko päivän perheiden suunnittelemissa aktiviteeteissa.

Sunnuntaina matkamme oli tullut päätokseensä ja hyvästien jälkeen lähdimme ajamaan kohti kotia. Vietimme yhden yön hotellissa Helsingborgissa, Ruotisssa ja seuraavan yön laivassa kohti Turkua.

Matkamme sujui loistavasti ja toivomme kaikkien jatkavan yhteyden pitoa saksalaisiin.