Urheiluyläkoulu Luostarivuoren koulussa

Uusi kuntosali koulussa

– ”Kuntosali tuo lisää toiminnallisuuksia tunneille ja on ollut aivan erinomainen lisä erityisesti liikunta- ja urheilutoimintaan”, kertoo Luostarivuoren liikunnanopettaja Harri Kumlander.

""

Lisätila on ollut kovassa käytössä urheiluluokilla, mutta myös muilla koulun oppilailla. Tiistai-iltapäivisin kuntosalilla järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen koulun omaa kuntosalikerhoa, joka sekin on saanut hyvän vastaanoton sekä lukuisia kerholaisia.

Luostarivuoren koulu on Olympiakomitean hyväksymä virallinen urheiluyläkoulu ja liikuntalinjan painopistelajit ovat koripallo sekä uinti. Lisäksi koululta löytyy myös yleisvalmennuslinja.

Lue lisää kuntosalitoiminnasta Luostarivuoren koulussa Turun seudun Urheiluakatemian sivuilta.

Hakeminen liikuntaluokalle 2021

Ensi lukuvuoden 2021 – 2022  liikuntaluokka 7B tullaan muodostamaan testimenettelyn kautta talven 2021 aikana. Luostarivuoren koulun liikuntaluokkien maksimikoko vuosittain on 27 oppilasta.

Luostarivuoren urheiluyläkoulun toimintaa esitellään tässä linkissä

Ilmoittautuminen Luostarivuoren koulun liikuntaluokalle 1.2.2021 mennessä.

Testaukset toteutetaan: Torstai 4.2. yleistesti kaikille hakijoille.

Yleistesti pidetään torstaina 4.2.2021 klo 8.15−13.30 välillä Samppalinnan palloiluhallilla.

Varatestipäivä torstaina 18.2. klo 12 – 15 Vasaramäen koululla (vain erityisistä syistä tarjolla, esim. lääkärintodistukseen perustuen)

Kaikilla hakijoilla tulee olla maski mukana ja käytössä sekä omat eväät. Nämä ohjeet koskevat kaikkia testitilanteita. Suorituspaikalla ohjeistetaan tarkemmin maskin käytöstä.

Uinti: Lajiosuus tiistai 9.2. klo 9 – 11 Impivaaran uimahallissa

Koripallo: Keskiviikko 10.2. klo 8 – 11 Samppalinnan palloiluhallissa

Turkulaisten oppilaiden osalta ilmoittautuminen tapahtuu Wilmassa.

Ei-turkulaiset hakijat: hakemus lähetetään osoitteeseen liikuntaluokat@turku.fi

(hakulomake aukeaa linkistä)

Otsikoikaa, kiitos hakemus siten, että otsikossa näkyy se, mihin liikuntayläkouluun hakemus kohdennetaan, esim. Hakemus Luostarivuoren koulun liikuntaluokalle

Liikuntaluokalle hyväksyttyjen ei-turkulaisten oppilaiden osalta tulee lisäksi toimittaa vieraskuntalaishakemus ennen lopullista päätöstä oppilaspaikasta monica.paasikivi(ät)turku.fi

Liikuntaluokkatesteihin voi vapaasti hakeutua riippumatta siitä, mikä oppilaan nykyinen alakoulu on.

Myös ei-turkulaiset oppilaat voivat osallistua testeihin.

Liikuntaluokille ei enää vuosiluokkien 8 ja 9 aikana oteta uusia oppilaita. (Poikkeuksena voivat kuitenkin olla sellaiset oppilaat, jotka muuttavat koulun oppilasalueelle ja jotka jo ennestään ovat liikuntalinjalla jossakin muussa koulussa ja lisäksi edellyttäen, että luokalla on tilaa).

Luostarivuoressa on tarjolla kolme linjaa: Yleisvalmennus, uinti ja koripallo.

Kaikki oppilaat osallistuvat yleistestiin ja tämän lisäksi uinti- ja koripallolinjoilla on oma lajitestinsä.

Lisätietoja Luostarivuoren koulun liikuntaluokille hakeutumisesta saa lehtori Harri Kumlanderilta.

harri.kumlander(ät)turku.fi

puhelin 044 9074429

 

Luostarivuoren urheiluluokan uintiryhmän valintakriteerit 2021

Uintiluokalle hakevalla urheilijalla tulee olla kilpauintilisenssi.

Hakijan tulee osallistua lajitestiin (8p.) ja soveltuvuuskokeeseen (20p.). Käytännön testien lisäksi hakijoiden taso pisteytetään hakua edeltävän vuoden kilpailutulosten perusteella (12p.). Poikkeusajasta (Korona) johtuen vuoden 2021 hakijat saavat tehdä lajitaso suorituksia 14.2.2021 asti.

Kolmiosaisen hakuprosessin yhteispistemäärä on 40p.

Soveltuvuuskoe koostuu yleisliikunnallisista testeistä, joissa mitataan uimarin yleistä urheilullisuutta. Soveltuvuuskokeesta voi saada max 20p. Soveltuvuuskoe muodostuu 6 eri osa-alueesta joista henkilökohtaisesti heikointa osa-aluetta ei lasketa pisteisiin. Soveltuvuuskokeen lopulliset pisteet (5 osa-aluetta x 8p.) jaetaan kahdella jolloin maximi pistemäärä on 20. Soveltuvuuskokeen sisältö löytyy: www.soveltuvuuskoe.fi 

Lajitesti (9.2.2021)

Lajitestissä (max 8p.) uidaan verryttelyosuuksien lisäksi 400vu ja 200sku ajalla sekä arvioidaan kaikkien lajien (pu, su, ru ja vu) lajitekniikat (potkut ja uinti).

Lajitesti pisteytetään seuraavasti:

200sku+400vu yhteenlaskettu aika 1-4p.
Lajitekniikat 4p.

Muuta huomioitavaa:

Urheiluluokan uintiryhmän aamuharjoitukset käydään yhteisharjoituksina ylempien yläasteluokkien kanssa. Mikäli aloittava 7lk ei kykene vielä harjoittelemaan muun ryhmän mukana, katsovat yläkoulun uintivalmennusvastaavat ja liikunnanopettaja hänelle paikan yleisvalmennuksesta (harjoitusaamut), kunnes uintivauhti on riittävä.

 

Koripallolinjalle haetaan soveltuvuuskokeen ja lajitestin yhteispistemäärällä (20p+20p) 

Koripallon lajitestit (20p)

Lajitaidot (6p)
Paikaltaan ja kuljetuksista heitot, lay-upit kuljetuksista, syötöt.
Mitataan suoritusaikaa ja korimääriä.

Pelitaidot (8p)
Pienpelit 3vs3, 2vs2 ja 1vs1
Arvioidaan havainnointi- ja päätöksentekokykyä ja toimintaa pelissä.

Yksilöhaastattelu (6p)
Arvioidaan urheilijan motivaatiota ja lajiin ja harjoitteluun sitoutumisesta.

Soveltuvuuskoe koostuu yleisliikunnallisista testeistä, joissa mitataan koripalloilijan yleistä urheilullisuutta. Soveltuvuuskokeesta voi saada max 20p. Soveltuvuuskoe muodostuu 6 eri osa-alueesta joista henkilökohtaisesti heikointa osa-aluetta ei lasketa pisteisiin. Soveltuvuuskokeen lopulliset pisteet (5 osa-aluetta x 8p.) jaetaan kahdella jolloin maximi pistemäärä on 20. Soveltuvuuskokeen sisältö löytyy: www.soveltuvuuskoe.fi