Yläkouluun tutustuminen 2021 elokuussa

Poikkeusoloista johtuen, ei toukokuussa 2021 toteuteta tulevien seiskaluokkalaisten kouluun tutustumista lähitapahtumana.

Uudet seiskaluokkalaiset perehdytetään koulun aloituksen jälkeen uuteen yläkouluunsa teemapäivien myötä heti koulun aloitusviikolla.

Luokanohjaajat, opinto-ohjaajat ja tukioppilaat ovat mukana toteuttamassa ohjelmaa, joka auttaa uudet seiskat mukavaan yläkoulun aloitukseen.

Koulu alkaa uusien seiskaluokkalaisten osalta keskiviikkona 11.8. klo 8.10 (luokat 8 – 9 aloittavat klo 9.00). Kokoontuminen puiston puoleisella pääovella (kuvassa alla), josta luokanohjaajat ottavat ryhmänsä vastaan.

Mikäli kuitenkin haluaa erityisestä syystä ennen koulun aloitusta käydä uudessa yläkoulussa paikan päällä, voi erikseen sopimalla joko rehtorin (henri.littunen(ät)turku.fi) tai opinto-ohjaajan (sari.hietanen(ät)turku.fi kanssa sopia lyhyestä käynnistä kesäkuussa ennen juhannusta.

Koulun puisto-ovi

 

Yläkoulut hybridimalliin vappuun asti

Lähiopetus alkaa ensi viikolla (12.4.) ja jatkuu hybridimallissa siten, että yksi vuosiluokka kerrallaan ollaan yksi päivä etänä.

Ma 12.4. etänä ovat kaikki 7. luokkalaiset, ti 13.4. 8. luokkalaiset, ke 14.4. 9. luokkalaiset ja to 15.4. taas 7. luokkalaiset jne. Tällä systeemillä (2 lähipäivää, 1 etäpäivä) mennään vappuun asti eli kolme viikkoa.

Taulukko, jossa kuvataan yllä mainittu

Luostarivuoren koulun yläkouluinfo ja erikoisluokille hakeminen

Yläkouluinfo pidettiin 25.1.2021 verkossa, Teams-ympäristössä.

Mikäli et ehtinyt mukaan, saat lisätietoja asioista suoraan sähköpostitse tai puhelimitse alla esitellyiltä vastuuhenkilöiltä. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne.

Linkki koulun esittelyyn tässä.

Videoesittely Luostarivuoren koulun yläluokista

Mitä on oppilaanohjaus yläkoulussa?

 

25.1. tilaisuudessa olivat koulun puolesta läsnä rehtori Henri Littunen, lehtori Harri Kumlander (urheiluyläkoulu), lehtori Tomi Helomaa ja opettaja Katri Kankkunen(kuvataideluokat), lehtori Teija Jalanne (ruotsin kielikylpy) sekä erityisopettaja Olli Mälkönen.

Luostarivuoren koulun seitsemännelle vuosiluokalle otetaan vuosittain uusia oppilaita erityisesti liikuntalinjalle (kts oma osio yllä) testimenettelyn kautta enintään 27.

Kuvataideluokkaa voidaan täydentää erillisen testauksen kautta, mikäli Martin yksiköstä jatkavalla kuvataideluokalla on tilaa uusille oppilaille.

Yleensä tilaa on ollut pienelle määrälle uusia oppilaita.

Kielikylpyluokkaa voidaan täydentää myös, mikäli luokalla on tilaa ja lisäksi hakeutuvalla oppilaalla on vahva osaaminen ruotsin kielessä. Tämä osaaminen varmennetaan testin avulla.

Lisätietoja erikoisluokkien hakumenettelyistä löydät yllä olevien erikoisluokkien otsikoiden alta.

 

 

Koulu alkaa keskiviikkona 12.8.

Luostarivuoren yläkoulun uudet seiskaluokkalaiset aloittavat koulun keskiviikkona 12.8. kokoontumalla koulun Samppalinnan puiston puoleisella pääovella, josta luokanohjaaja noutaa oppilaat klo 8.

Ensimmäinen koulupäivä seiskoilla klo 8 – 12.

Luokat 8 – 9 aloittavat koulun klo 9 ja koulupäivä jatkuu klo 13 asti.

Torstaina 13.8. kaikki luokat työskentelevät normaalisti työjärjestysten mukaisesti.

Tervetuloa uuteen lukuvuoteen!

Kesäohjeita 9. luokkalaisille

Kesällä selviävät yhteishaun tulokset. Opiskelupaikka pitäisi varmistaa, tarvittaessa hakea lisähaussa ja mahdollisesti hyödyntää valmentavaa koulutusta.

Alla on opinto-ohjaajan kokoama kooste näistä ohjeista. Tämä tieto löytyy myös Wilmasta, mutta koska se lakkaa toimimasta kun peruskoulu päättyy, löytyy se myös täältä nettisivulta.

Kesäohjeita 9. luokkalaisille

Tervetuloa uudet seiskaluokkalaiset!

Koulun julkisivu puistosta päin.

Luostarivuoren koulun uudet yläkoululaiset (7. luokat) tutustuvat uuteen yläkouluunsa keskiviikkona 12.8. koulun aloituksen yhteydessä.

Tulevat seiskat tulevat kouluun klo 8.10 ja kokoontuminen tapahtuu Samppalinnan puiston puolella koulun pääoven edessä. (Kulku Carl von Heidekenin polkua tai portaita Luostarinkadulta tai työväenopiston kulmalta)

Tulevat luokanohjaajat ottavat seiskat vastaan ja aloittavat kouluun tutustumisen yhdessä uuden luokkansa kanssa.

Tervetuloa aloittamaan yhteistä kolmen vuoden yläkouluaikaa!

Luokanohjaajat

7A alueen lähiluokka, Timo Puska

7B liikuntaluokka, Olli Pekanheimo

7C kuvataide, Tomi Helomaa

7D ruotsin kielikylpy, Cody Brown

 

Ankkalassa tapahtuu

Tänä vuonna kouluun odotetaan kanojen sijaan ankkoja. Poikkeustila on vaatinut poikkeuksellisia toimenpiteitä, mutta munat ovat turvassa.

Munat ovat olleet viikon haudontakoneessa. Nyt ne on läpivalaistu ja parista munasta löytyi alkio. Joissain munissa oli myös säröjä haudontakoneen aiheuttamana. Munat kuljetettiin tiistaina Annan kotiin etäopetuksen ajaksi. Kuoriutumisen odotetaan tapahtuvan 22 päivän päästä.

Oppilas lämmittelee käsiään munanhautomakoneen kyljissä.

Oppilas valmistelee ankanmunia haudontaa varten.

Ankanmunaa läpivalaistaan, jotta nähtäisiin sen sisällä oleva sikiö.

Oppilaat purkavat ja kokoavat haudontakonetta.

Ankanmunia laitetaan valmiiseen haudontakoneeseen.