Kuvataideluokat Luostarivuoren koulussa

 

 

Oppilastöiden kevätnäyttely 2021. Tutustu töihin tästä linkistä.

 

Kuvataideluokat toimivat Luostarivuoren koulussa luokilla 3–9. Kuvataideluokkien vuosittainen maksimikoko on 27 oppilasta.

Tästä videosta pääset kuvataideluokkien tunnelmiin.

Kuvataideluokilla opiskelun tavoitteena on perehtyä monipuolisesti kuvataiteen eri alueisiin ja kehittää taiteellista, luovaa ja persoonallista ilmaisua, sekä kehittää katsomisen ja näkemisen taitoa ja kykyä ilmaista itseään kuvallisesti. Opiskelu avaa taideteosten ja taidehistorian käsitteitä ja kannustaa kuvataiteiden avulla oppimiseen antaen yksilöllistä opetusta ja ohjausta.

Kuvataideluokille voidaan ottaa täydentäviä oppilaita vuosiluokilla 4 – 7 mikäli luokilla on tilaa. Myös täydennyspaikan saamiseksi tulee suorittaa erillinen testi hyväksytysti.

Täydentäviä oppilaita on viime vuosina otettu seitsemännelle vuosiluokalle yleensä 2-4.

Turkulaiset hakijat hakevat kuvataideluokkapaikkaa suoraan Wilmassa ja ei-turkulaiset täyttävät erillisen hakemuksen.

Hakemus kuvataideluokalle tehdään 31.1. mennessä ja tämän jälkeen koulu lähettää hakijoille linkin ennakkotehtävään tiistain 2.2. aikana. Ennakkotehtävä pitää palauttaa 4.2. mennessä.

Vallitsevan tilanteen vuoksi kuvataideluokan täydentävä pääsykoe pidetään helmikuussa 2021 kaksivaiheisena viikkojen 5 ja 6 aikana. Ensimmäisessä vaiheessa hakijat osallistuvat kokeeseen lähettämällä ennakkotehtävän, jonka perusteella 10 oppilasta kutsutaan täydennyshaun toiseen vaiheeseen koululle. 

Luostarivuoren koulun infotilaisuudessa 25.1. annettiin lisätietoa myös kuvataidelinjan täydennyspaikoista yläkoulun osalta. Jos et ehtinyt mukaan, saat lisätietoja rehtorilta.

 

Lisätietoja saa rehtorilta:

Luokkien 7 – 9-täydennyspaikat: Rehtori Henri Littunen