19.10. Japanin parlamentissa

Aamulla oli aikainen herätys, koska pitkä, ahdas metromatka kouluun kestäisi noin tunnin. Koululla pääsimme kahdelle englannin tunnille esittäytymään ja kertomaan kotimaastamme Suomesta japanilaisille.
japani11
Englannintunnilla

japani12
Aliisa japaniksi

Liikuntatunnilla meidät laitettiin juoksemaan jalkapallopelissä ja venyttelemään balettimusiikin tahdissa. Ennen ruokailua me menimme savipajalle muotoilemaan oman mielemme mukainen taideteos.
japani13

japani14Kotoa saatu lounas luokassa nautittuna

Koulupäivän jännittävin osuus oli kuitenkin suomalaisten esitys 7 ja 8 luokkalaisille. Esitykseen mahtui paidatonta saunomista, formula haastattelu, eukonkantoa ja monia muita Suomen kulttuurin kohokohtia.

Koulun jälkeen alkoi hauskuus kun osa ryhmästä pääsi käymään parlamenttitalon sisällä katsomassa kokoustiloja ja kuninkaallisten huoneita. Kierroksen jälkeen suomalaiset saivat kahvikupposen jossa oli kaikkien pääministereiden kasvot piirrettynä.

Mielestäni paras osa koko päivästä oli ruokailu japanilaisessa paikallisruokapaikassa. Siellä valittiin monia pieniä annoksia joka japanilaisen kulttuurin mukaan jaettiin, joten saimme maistaa monia uusia makuja!

Pitkän päivän jälkeen oli ihana päästä takaisin kotiin ja jutella päivästä perheen kanssa ja mennä nukkumaan, koska pitkä lentomatka otti vieläkin voimille.

-Aliisa Lundén