19.10 – Ensimmäinen koulupäivä

Ensimmäinen aamuni alkoi seitsemältä herätyskellon sointiin väsyneissä tunnelmissa. Sinänsä outoa, koska takana oli kuitenkin melkein 10 tunnin yöunet. Aamupalan ja kaiken laittautumisen jälkeen lähdimme metron kautta kohti koulua. Koko matka kesti melkein tunnin. Päivän aikana meillä oli neljä tuntia: kaksi tuntia englantia ja yksi kuvaamataitoa ja liikuntaa. Liikuntatunnin aikana en ole varmaan koskaan hikoillut yhtä paljon, vaikka jalkapalloa pelattiin rennosti vain reilu tunti. Lounaan jälkeen meillä oli noin tunti aikaa käydä tervetuliais seremonian esitys läpi ennen itse tapahtumaa.
japani15

japani16

japani17

Koulun loputtua minulla ja minun lisäksi muutamalla muulla suomalaisella oli mahdollisuus päästä Japanin parlamenttitaloon ohjatulle kierrokselle. Kokemus oli ainutlaatuinen, sillä pääsimme myös paikkoihin, joita ei normaalisti näytettäisi muille. Tämä johtui siitä, että erään hostin isä oli parlamenttitalossa töissä.
japani18 Metrossa

japani19Japanin eduskunta eli Diet

japani20

japani21

Kierroksen jälkeen menimme kaikki yhdessä syömään japanilaista ruokaa hienoon ravintolaan. Meille tarjottiin niin paljon erilaisia vaihtoehtoja, ettei kaiken maistamiseen riittänyt tilaa pienessä mahassa. Syömistä hankaloitti myös haarukan puuttuminen, eli syömisestä piti suoriutua tikuilla.
japani23

Syötyämme lähdimme ajamaan kohti kotia, jossa tarjottiin vielä viimeisenä iltatee ennen nukkumaanmenoa.

Kaiken kaikkiaan aivan mielettömän hyvä päivä mukavien kavereiden kanssa vieraassa kulttuurissa!

Loppuviikkoa odotellessa, Lotta Fager