KESÄOHJEITA 9. LUOKKALAISILLE

Opot ovat tehneet selkeät kesäohjeet 9.luokkalaisille. Alla tiedotteen teksti:

YHTEISHAUN TULOSTEN JULKISTAMINEN ja OPISKELUPAIKAN VARMISTUS

Lukiot ja ammattioppilaitokset julkaisevat hyväksyttyjen opiskelijoiden nimet aikaisintaan torstaina 14.6.2018. Opetushallitus lähettää hakijoille sähköisen tuloskirjeen. Jokainen saa myös kirjeen postitse.

LUKIOON VALITUT

Hyväksyttyjen opiskelijoiden tulee varmistaa opiskelupaikkansa. Jos olet saanut Opetushallituksen tuloskirjeessä hyväksymislinkin, ota paikka vastaan linkistä klikkaamalla. Ilmoittaudu siinä lukiossa, johon sinut on valittu.

Turun lukioiden uusien opiskelijoiden ilmoittautumispäivät ovat:

Maanantai 18.6.:
Turun klassillinen lukio
Puolalanmäen lukio
Kerttulin lukio: urheilu- ja ICT-linjat
Luostarivuoren Lyseon lukio

Tiistai 19.6.:
Kerttulin lukio: yleislinja
Luostarivuoren Lyseon lukio
Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio

Muissakin lukioissa ilmoittautumispäivät ovat yleensä juhannusviikolla ma-ke 18.-20.6. Kannattaa varautua olemaan opiskelukaupungissa silloin.
Ota mukaan alkuperäinen peruskoulun päättötodistus.
Varaa aikaa, jotta ehdit tehdä myös tulevan lukujärjestyksesi.

Jos ei pääse kyseisenä päivänä lukiolle, kannattaa ottaa jo keväällä yhteyttä lukioon saadakseen ohjeet, miten toimitaan. Opiskelupaikka on vastaanotettava kesäkuussa, muuten se menee varasijalla olevalle!

AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN VALITUT

Hyväksyttyjen opiskelijoiden tulee varmistaa opiskelupaikkansa. Jos olet saanut Opetushallituksen tuloskirjeessä hyväksymislinkin, ota paikka vastaan linkistä klikkaamalla.
Saat valintojen tuloksista myös kirjeen oppilaitokselta. Se sisältää mm. ohjeet paikan vastaanottamisesta ja ilmoittautumisesta.
Ilmoittaudu oppilaitokseen ja ota opiskelupaikka vastaan oppilaitoksen ohjeiden mukaan.

JOS JÄÄ ILMAN OPISKELUPAIKKAA / LISÄHAKU ja JATKUVA HAKU
Jos jäit ilman opiskelupaikkaa varsinaisissa hauissa, voit hakea mahdollisille vapaille paikoille vielä kesän ja alkusyksyn aikana. Oppilaitokset ilmoittavat vapaista paikoista Opintopolkuun ja/tai omilla verkkosivuillaan. Lukion ja kymppiluokan vapaille paikoille haet lisähaussa. Ammatilliseen perustutkintoon tai ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen haet jatkuvassa haussa. Katso tarkat hakuajat koulutusten kuvauksista tai oppilaitosten verkkosivuilta.
Lukion, kymppiluokan tai lukioon valmistavan koulutuksen mahdollisille vapaille paikoille voit hakea varsinaisten hakujen jälkeen. Koulutukset alkavat syksyllä. Lisähaussa mukana olevia koulutuksia voi etsiä osoitteesta www.opintopolku.fi 16.6. alkaen. Lisähaku tapahtuu myös sähköisesti Opintopolussa. Tarkista kunkin koulutuksen hakuaika erikseen, sillä eri oppilaitoksilla ja koulutuksilla on eri hakuajat. Lisätietoja vapaista koulutuspaikoista saa myös suoraan oppilaitoksista.
Kevään yhteishaussa jää vapaita paikkoja ammatillisessa perustutkintokoulutuksessa. Oppilaitokset järjestävät vapaille paikoille omia jatkuvia hakuja. Saat lisätietoja hakuajoista ja valintaperusteista oppilaitoksilta tai Opintopolusta.
Varsinaisen yhteishakuajan jälkeen voi vielä saada opiskelupaikan varasijalta. Kevään yhteishaun paikkoja täytetään varasijoilla olevilla hakijoilla. Varasijat ovat voimassa 17.8.2018 saakka.

HAKU KYMPPILUOKILLE JA VALMENTAVIIN KOULUTUKSIIN 22.5. – 24.7.2018
Osoitteessa www.opintopolku voi hakea myös perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen: kymppiluokille sekä valmentaviin koulutuksiin. Nämä löytyvät Opintopolusta 22.5.2018 alkaen. Valmistavien koulutusten haussa voi hakea enintään kolmeen koulutukseen.
Lukuvuonna 2018-2019 Turussa kymppiluokka alkaa Turun kristillisessä opistossa. Lisätietoja: http://turunkristillinenopisto.fi/10-luokka
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavia koulutuksia (VALMA) järjestetään mm. Turun ammatti-instituutissa, Rasekon ammattiopistossa (Raisio), Turun aikuiskoulutuskeskuksessa, Lounais-Suomen ammattiopisto Novidassa (Lieto, Loimaa, Uusikaupunki) sekä Salon seudun ammattiopistossa. Lisätietoja Turun ammatti-instituutin VALMAsta on osoitteessa: http://www.turkuai.fi/turun-ammatti-instituutti/koulutukset/valmistava-ja-ohjaava-koulutus

URAOHJAAJAN PALVELUT

Uraohjaaja Emmi Berghem ohjaa kesällä ilman opiskelupaikkaa olevia.
Emmi päivystää 18.6.-29.6. Ohjaamossa (Yliopistonkatu 25 A 4.krs) klo 12-15 (ovisummeri 17).
Emmin puh. 040 527 4768.

OPOT KOULULLA KESÄLLÄ 2018

Opot Sari Hietanen, Pekka Heino ja Teija Jalanne ovat Luostarivuoren koululla
tiistaina 19.6.2018 klo 10-14.
Kesän aikana voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse.

AURINKOISTA KESÄÄ!