Harajuku ja Urheilupäivä 10.10

Aamulla heräsin kello kuudelta, menin syömään aamupalaa, hoidin aamutoimet ja 6.40 istuinkin jo autossa matkalla kohti metroasemaa.

Erittäin täyteen lastatuilla metroilla puolentoista tunnin matkan taitettuani saavuin koululle. Koululta lähdimmekin heti kohti Harajukua. Matkaa taitoimme taas metrolla noin puoli tuntia. Perillä kävelimme Meijin temppelialueen läpi, jossa oli Japanin suurin Torii-portti.

Sen jälkeen menimme tutkimaan yhtä Harajukun kävelykaduista. Tytöt tekivät paljon ostoksia, mutta pojilla ostokset taisivat jäädä vähemmälle.

Harajukusta palasimme koululle katsomaan field dayta.

Viestijuoksussa koulun eri kerhojen jäsenet olivat pukeutuneet oman kerhonsa teeman mukaisesti. Laskettelijat juoksivat toppavaatteissa ja reput selässä, kendo-kerholaiset taas kendovarustuksessa. Jotkut rohkeat suomalaisetkin osallistuivatkin pussihyppelyyn tai 8x200m viestiin. Olimme saaneet kunnian olla ensimmäisiä ulkomaalaisia, jotka olivat koskaan osallistuneet Keion Field dayhin, Helka oli myös ensimmäisen osuuden juoksijana ensimmäinen tyttö, joka osallistui juoksuihin.

Koulupäivän jälkeen kaikki lähtivät omille poluilleen, itse lähdin Markuksen, Oskarin, Jussin ja Aaron kanssa metrolla kohti Yakatabunea.

– Pyry Iirola

 

Rebekan iltapäivä 10.10

Tänään Keio Futsubun oppilailla oli Field Day, eli kerran vuodessa järjestettävä urheilutapahtuma. Aluksi saimme katsoa, kun japanilaisilla oppilailla oli luokkien väliset juoksukilpailut. He olivat erittäin nopeita juoksemaan, vaikka aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja hiekkakentällä oli ainakin 25 astetta lämmintä. Seuraavaan lajiin, joka oli pussihyppely, saivat osallistua myös seitsemän vapaaehtoiseksi ilmoittautunutta meidän ryhmästämme. Se oli erittäin hauska laji ja meillä meni melko hyvin. Viestijuoksuun osallistui myös Luostarivuoren koulun oppilaita, kahdeksan kappaletta. Keio Futsubun oppilaat olivat pukeutuneet klubinsa vaatteisiin, mikä toi varmasti haasteita. Esimerkiksi uintiklubilaiset juoksivat ilman kenkiä ja kendoryhmä suojavarusteissaan.

Kilpailujen jälkeen vaihdoimme vaatteet ja lähdimme isäntien kanssa pois koulusta. Suuri osa meni yakatabune -sightseeingveneelle. Siellä saimme maistella monia erilaisia ruokia, kuten sienihyytelöä, vaaleita lihapullia ja tempuraa. Vene pysähtyi kerran niin, että pääsimme kannelle ottamaan kuvia Tokyo Skytreestä. Toisen kerran menimme ulos veneen mennessä Rainbow -sillan alta. Japanin öinen kaupunkimaisema oli todella kaunis. Veneen tultua maihin lähdimme isäntäperheiden kanssa kotiin. Luultavasti kaikki olivat melko väsyneitä ja menivät nukkumaan heti kotiin päästyään.

– Rebekka Melander