Lapsille

Suuntaa lukemiseen! -projektin tavoitteena on innostaa päiväkoti-ikäisiä sekä eka- ja tokaluokkalaisia lukemaan ja siten edistää varhaista lukuharrastuneisuutta. Tällä tavoitellaan lasten lukutaidon paranemista.

Tälle sivulle tullaan kokoamaan esimerkiksi kirjavinkkejä ja askarteluohjeita, joita voi hyödyntää lukutaitotyössä niin kotona kuin päiväkodeissa ja kouluissakin.


Lukemisen arvoisia vinkkejä

  • Jouluisia kirjavinkkejä Suuntaa lukemiseen! -projektin sivuilla. Turun pääkirjaston lastenosaston Saagan kirjavinkkarit Miitu Makkonen ja Marianne Saarenpää antoivat ihania kirjasuosituksia, joilla joulun odotus sujuu sutjakkaasti.
  •  Lue lapselle -hankkeen sivuilla kirjavinkit on jaoteltu lapsen iän mukaan aina vastasyntyneestä valppaasta kuuntelijasta 7-vuotiaaseen kovaa vauhtia kehittyvään lukijaan.
  • Lastenkirjainstituutin hallinnoimille Lukemon sivuille kootaan uusimmat lasten- ja nuortenkirjat sekä esitellään kirjavinkkejä eri-ikäisille.
  • Painava Sana Oy:n julkaisemalta Kirjavinkit-sivustolta löytyy lukuisia lastenkirjavinkkejä.

Monikulttuurisuuteen liittyvää kirjallisuutta

Ohessa Suvi Sarion (lukukoordinaattori, Sanojen sinfoniaa Lounais-Suomessa -hanke) laatima kirjalista monikulttuurisuuteen liittyen.


Kirjavinkit kirjallisuuspalkintojen mukaan

Lukemisen arvoisia kirjoja Suomesta – Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat 2020

Kirjasuosituksia ruotsiksi – ehdokkaat vuoden 2020 August-palkinnon saajaksi

Pohjoismaisia kirjasuosituksia – ehdokkaat vuoden 2020 Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi

Runebergiläisiä kirjasuosituksia – lastenkirjallisuuspalkinto Runeberg Junior voittajaehdokkaat 2021

Astrid Lindgrenin muistopalkinnon ehdokkaat 2021

Lastenkirjainstituutin Punni-palkinto