Pohjoismaisia kirjasuosituksia – ehdokkaat vuoden 2020 Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi

Pohjoismaista kirjallisuusparhaimmistoa

Alta löytyvät vuoden 2020 Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon ehdokkaat. Teokset on listattu alkuperämaan mukaan. Linkit kirjojen alla johdattavat kirjojen sivuille Pohjoismaiden neuvoston verkkosivulla – sivuilta löytyy lisätietoa kirjoista.


Tanska

Suomi

Färsaaret

  • Loftar tú mær? Rakel Helmsdal. Kuvakirja, Bókadeild Føroya Lærarafelags, 2019. Rakel Helmsdal

Grönlanti

Islanti

  • Villueyjar. Ragnhildur Hólmgeirsdóttir. Nuortenromaani, Björt bókaútgáfa; Bókabeitan, 2019. Ragnhildur Hólmgeirsdóttir
  • Egill spámaður. Lani Yamamoto. Kuvakirja, Angústúra, 2019. Lani Yamamoto

Norja

Saamelainen kielialue

Ruotsi

  • Hästpojkarna. Johan Ehn. Nuortenromaani, Gilla Böcker, 2019. Johan Ehn
  • Trettonde sommaren. Gabriella Sköldenberg. Nuortenromaani, Natur & Kultur, 2018. Gabriella Sköldenberg

Ahvenanmaa

  • Segraren. Karin Erlandsson. Romaani, Schildts & Söderströms, 2019. Karin Erlandsson

Kirjat Vaski-kirjastoissa

Ne kirjat, jotka ovat lainattavissa Vaski-kirjastoista, ovat listattuna alla. Linkit johdattavat kirjojen sivuille Vaski-tietokannassa.


Kaikkia ehdokkaita haastateltiin ennen palkintojenjakoa ja nämä haastattelut ovat katsottavissa Pohjoismaisen kulttuuripisteen Facebook-sivulla.

Vuoden 2020 Pohjoismaiden neuvoston Lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon voittaja on Jens Mattsonin ja Jenny Lucanderin (kuv.) teos Vi är lajon! Lisää palkinnosta ja voittajasta Lukuiloa-blogin artikkelissa (28.10.2020).