Kultakirsikoiden toukokuu

Kultakirsikoiden kevät jatkui vielä hieman poikkeuksellisena myös touko -ja kesäkuun ajan. Vaikka kausi onkin ollut täysin erilainen, kuin olimme suunnitelleet, niin oli meille kaikille erityisen tärkeää saada päättää kausi yhdessä. Lasten toiveiden mukaisesti pakkasimme herkkueväät reppuun ja levitimme viltin nurmikolle. Aurinko suosi meidän piknikkiä ja omat sekä kaverin eväät maistuivat erityisen hyviltä. Lisäksi ohjelmassa oli lasten yhteisiä ja itsenäisiä esityksiä. Musiikki soi ja aploodit raikasivat 🙂

Herkkueväitä ja esityksiä.

 

Myös eskarit viettivät päättäjäisiä omalla tavallaan. Jokaiselle ojennettiin todistus hyvin suoritetusta eskarista sekä ruusu. Ilmassa oli haikeutta sekä innostusta. Pitkä päiväkotiura jää taakse ja edessä odottaa uusi ja jännittävä aika koululaisena.

Iloiset koulutielle lähtijät

 

Nyt osa meistä on jo viettäneet kesälomansa, osa on parhaillaan lomalla ja osalla se vasta on edessä. 🙂

-Samapa se onko siis loma jo takana tai vasta edessä: Nyt on aika nauttia lämmöstä ja kesän valosta! Syksyllä kultakirsikoiden kuvioissa onkin taas uusia lapsia sekä aikuisia. Kuviot siis hieman muuttu, muuta tuskimpa se vauhtia hidastaa 🙂 Ihanaa kesää!

 

Kultakirsikoiden maalis- ja huhtikuu

Kun kevät alkoi, emme vielä tienneet mitä kaikkea se toisikaan eteemme. Ennen poikkeusolojen alkamista ehdimme viettää pääsiäistä ja ohjelmassa olikin munajahtia, tipujen askarteluaja muuta varsin perinteikästä ohjelmaa.

Matkalla munajahtiin
Kana ja hukassa olleet munat

 

Hei täällä! Mä löysin yhden!

Munajahdin jälkeen lapset innostuivat tipujen askarteluun. Ei muutakuin maalit, pensselit, liimat, sakset ynnämuut tavarat esille ja hommiin.

Tiput valmistumassa kovaa vauhtia

Kaiken tämän jälkeen opettelimme täysin uudelaista arkea: Päällimmäiseksi lapsille varmasti jäikin mieleen käsienpesu. Sitä harjoiteltiin monta kertaa päivässä. Asiaa havainnollistettiin vielä veden, saippuan ja mustapippurin avulla. Tämäpä vasta olikin hauskaa puuhaa!

vettä, saippuaa ja mustapippuria. Ja johan lähtee mustat bakteeri”pippurit” karkuun 🙂

 

Kultakirsikoiden tammi – ja helmikuu

Vuosi on vaihtunut ja Kultakirsikat ovat taas täynnä uutta energiaa 🙂

Tammikuu meni hyvin vaihtelevista ulkoilukeleistä nauttien !

 

..toisena päivänä lumienkeleitä..
.. ja toisena päivänä kastematojen etsimistä 🙂

Helmikuussa onkin ollut melkoinen hoppu. Ohjelmassa on ollut mm. ystävänpäivä discoa yhdessä Satusilmujen kanssa.

ystävänpäivä discon tanssikuvioita.

Lisäksi olemme päässeet luistelemaan impivaaran jäähallille. Jo yhden kerran aikana ovat lapset kehittyneet silminnähden. Nyt siis luistimet naulasta ja  kaikki perheet viettämään yhteistä aikaa jäähallien yleisövuoroille!

liikkumisen riemua jäällä!

Helmikuussa vierailimme myös 112- päivän tapahtumassa, ”leivottiin laskiaispullia”(jotka muuten tuoksuvat ihan oikeilta 😉 ), vietettiin kalevalan päivää askarellen ja laulellen.

laskiaispullapelti, jota muuten kannattaa tuoksutella lähempää 🙂

Helmikuun kohokohta taisi kuitenkin olla koko talon yhteinen laskiaisrieha, jonka Runotaimet järjestivät meille kaikille. Ohjelmassa oli hauskoja pihaleikkejä sekä supersuosittu ”Kastun Grilli” jossa jokainen sai grillata oman makkaran.

Laskiaisriehan pihaleikkejä
Laskiaisriehan paras anti:  oman makkaran grillaus.

Tämän kaiken lisäki olemme vielä tehneet retkiä metsään sekä lähipuistoon.

retki lähipuistoon on mukavaa vaihtelua päiväkodin pihalla leikkimiseen.

 

Kultakirsikoiden marras -ja joulukuu

Marras ja joulukuu on sujahtaneet taas vauhdilla. Marraskuussa nautittiin vesikeleistä ja muistettiin isiä hauskoilla korteilla 🙂

kuka sanoi, että jalkapallo on vain kesälaji?
tämän näköisiä isiä löytyy meidän ryhmästä..

Joulukuussa onkin riittänyt puuhaa. Olemme kuukauden alussa viettäneet koko päiväkodin yhteistä tonttupolkua, jossa tehtäviä riitti monenmoista. Oli tonttupaja-askartelua, tonttujen etsimistä Korvatunturilta, tonttujumppaa, tonttujen lauluhetki sekä super suosittu tonttudisko! Että oli lystiä! Olemme osallistuneet myös koko vuoropuolen yhteiseen pikkujoulu juhlaan, jossa laulettiin ja leikittiin, sekä rauhotuttiin kynttiläpiirin tunnelmaan.

pikkujoulujen kynttiläpiiri
tonttujen fiilistelyä diskossa
tonttupolun jumpparasti

Joulukuussa vierailimme myös vimmassa, jossa näimme näytelmän ”kas kummaa”

Vimman ”kas kummaa” joulunäytelmä

 

Nyt  kultakirsikoiden väki hiljentyy joulun viettoon.

-Ihanaa joulunaikaa ! Ja nähdään taas ensi vuonna 🙂

Kultakirsikoiden syksy

Kevät ja kesä meni huristen uuden talon toimintaa käynnistäessä. Nyt vihdoin ja viimein onkin tullut aika päivittää tänne blogin puolelle myös meidän Kultakirskoiden kuulumisia.. 🙂

-Nyt kuluva syksy on mennyt ihmetellessä syksyn tuomia muutoksia ulkona.. ja hieman myös sisällä.. vanhimmat kultakirsikoista ovat aloittaneet eskarin ja sepä onkin ollut iso juttu-niin eskarilaisille itselleen kuin myös pienemmille kultakirsikoille. Metsäretket ovat taas olleet parasta antia ulkona tapahtuvien muutosten tarkkailuun.. sekä tietenkin eväiden syöntiin!

Metsäretkeläiset ihastelemassa syksyn värikästä ilmettä. Reput täynnä herkkueväitä 🙂

Eskarilaiset ovat ehtineet jo hieman tutustua kirjaimiin, suorittaneet uimakoulun ja opetelleet huolehtimaan omista kynistä ja muista tärkeistä varusteista, joita eskarissa tarvitaan. Onpahan kaikilla omat kansiotkin valmiina tärkeiden tehtävien säilytykseen.

Eskarilaisten hommia: itse päällystetyt kansiot, kirjaimet ja hauskat numerohiiret.

Pienemmät kultakirsikat ovat vastaavasti nyt syksyllä ahkerasti askarelleet syksyn lehtiä ja sateenvarjoja, pelanneet värisuunnistusta, käyneet metsäretkillä ja harjoitelleet värien viittomia.

Värisuunnistus oli hauskaa! Kartta käteen ja menoksi 🙂
Syksyn taideteoksia

Ollaampa päästy omalta pihalta myös kirjastoautolle, josta omalla vuorollaan on saanut valita mieleisensä kirjan. Näitä kirjoja ollaan luettu säännöllisesti.

Talon sisäisen lelukierron tuloksena suosituimpia leikkejä  kultakirsikoissa on nyt ollut roolivaateleikki. Prinsessoja, palomiehiä, sotureita ja muita näkyy lähes päivittäin meidän käytävillä tätä nykyään..

Prinsessojen välisiä salaisuuksia..

Lokakuun huipennus oli koko vuoropuolen yhteisesti vietetty nalleviikko. Nalleviikolla luettiin mm. nallesatuja, leikittiin nalleleikkejä, jumpattiin nallejumppaa ja muuta mukavaa. Viikko huipentui yhteiseen nallejuhlaan!

Lokakuun huipennus: Nalleviikko ja perjantainen koko vuoropuolen nallejuhla. Juhlassa aikuiset esittivät lapsille näytelmän sadusta”kolme karhua ja kultakutri” Lisäksi tanssittiin ja laulettiin yhdessä nallejen kanssa.