Helmikuu 2024

 

Helmikuun hangilla lasketaan mäkeä,

kelkka on pullollaan iloista väkeä.

Mäestä kotiin on mukava tulla,

pöydällä odottaa laskiasipulla.

 

Helmikuussa eskarit ovat harjoitelleet R, F, Y-kirjainta, melkein kaikki kirjaimet on jo käyty. Viskarit ovat lukeneet Pikin tarinaa ja pohtineet kaveritaitoja. Lasten mielestä Pisin tarvitsee vielä harjoitusta kaveritaitoihin ja siinä he ovat oikeassa.

Mediaviikolla luimme sanomalehteä sekä katsoimme lasten uutisia. Lapset saivat keksiä feikki-uutiset johon hyödynsimme vanhaa kalenteria jossa oli kuvia New Yorkista. Uutiset ovat nähtävinä ryhmätilan läheisyydessä. Samalla harjoittelimme yhteistyötä, työ tehtiin 4-5 lapaen ryhmissä. Uutisista tuli mahtavia. Askartelimme sanomalehdistä myös taulut, tauluiksi pääsi niin hai kuin perunakin.

 

 

Kuukauteen mahtui monen lapsen loma, oli ihanaa kuulla mitä lapset lomillaan olivat tehneet. Yhdessä perheenä oli vietetty aikaa ja mummolaan/mammalaa oli päästy yökylään. Loman jälkeen oli hirveä ikävä kavereitä ja ystävät halittiin moneen kertaan päiväkotipäivän aikana.

Pääsemme nyt kevään aikana käymään Alfassa ja tähän kuuhun mahtui ensimmäinen käynti. Lapset jaksoivat hyvin kävellä päiväkodilta Alfaan ja takaisin, matka on n. 1km/ suunta. Huomaa että jotkut ovat jo 7 vuotiaita. Matkalla lapset muistivat missä meidän maamerkit ovat ja niin se matka taittui nopsaan. Alfassa lasten mielestä mukavinta oli kaikki. Siellä oli tilaa juosta ja sen lapset osasivat., meillä oli tunti aikaa ja se käytettiin hyvin hyödyksi. Ensimmäinen 15 min. meni vaan siihen kun he iloisena kirmasivat kuin vasikat kesälaitumella konsanaan. Harjoittelimme kuperkeikkaa ja hienosti se onnistui, jopa ilmasta hypähtäen. Kuperkeikan harjoittelussa tärkeintä on muistaa pitää leuka rinnassa, hernepussi tai pyyhe leuvan ja rinnan väliin auttaa siinä että leika pysyy rinnassa. Lapsista oli hauskaa tehdä sivuttain kuperkeikkaa, se oli vähänkuin kilpikonnakierintää.

 

 

Avaruus-kärpänen puraisi kultakirsikoihin kuun lopussa. Lapset askartelivat maitotölkeistä aivan ihania avarusaluksia. Osa lapsista pääsi kokeilemaan animaation tekemistä (Osa oli tehnyt jo syksyllä).

Lepohuoneeseen oli laskeutunut ihkaoikea avaruusraketti, Kaija luuli että se on Kimmo Kuun, mutta lapset eivät olleet moisesta Kimmosta kuulleetkaan. Raketista löytyi monta avaruusotusta, IIK!