Lokakuu

 

Keskiviikon liikuntahetkessä olemme harjoitelleet/opetelleen sääntöleikkejä. Olemme pelanneet vanhanajan pihaleikkejä, joita varmasti teidän vanhempienkin lapsuudessa on leikitty esim. polttopallo, maa-meri-ilma, hippa, peiliä. Päiväkodin viereinen hiekka kenttä on oiva juuri tähän tarkoitukseen. Kentän vieressä on ihana koivikko jossa käymme halaamassa puita ja leikkimässä puu-hippaa.

Pikikerhossa olemme käsitelleet erilaisia tunteita ja pohtineet mistä mikin tunne voi johtua. Miten minun käyttäytyminen vaikuttaa toisiin ja toisin päin. Olemme miettineen miten toimia jos toista kiusataan? Tai jos minä olen se joka kiusaa? Miksi minä toimin niinkuin toimin?

Eskarit ovat kertailleet aakkosia A,E,I,S,N,U sekä numeroita. Miltä ne näyttävät ja miltä kuullostavat. Numeroissa on harjoiteltu jo vähän yhteen- ja vähennyslaskuja. Tätä voi kotona harjoitella vaikka kahdella nopalla.

Meillä on ollut kielipega-piiriä, jossa aiheena on ollut äänteet. Onko sanassa lyhyt vai pitkä äänne,lemmikkinä on  kissa vai kisa, lapsi on sylissä vai syylissä.

 

Lokakuun vika kokonainen viikko oli meillä tiede-viikko. Se oli suosittu. Lapset olivat innoissaan tekemässä ja seuraamassa kokeita. Olemme rakentaneet hammastikuista ja muovailuvahapalloista erilaisia muotoja ja niitä yhdistelemällä saimme huvimajan. Seurasimme rusinoiden tanssia, tähän tarvitaan lasi, vettä, soodaa, etikkaa ja rusinoita. Ohje löytyy päiväkodin instragramista.  Keskiviikkona laitoimme insinööritaitomme kehiin ja rakensimme erilaisia ratoja joita pitkin kuulat saivat mennä. Teime jääpala taikuutta, johon tarvittiin enemmän tai vähemmän suolaa jolloin naru tarttui jäänpalaan. Perjantaina teimme karkkitaidetta, jokunen lapsi tiesikin tämän kokeen, sekä sihisevän sekoituksen. Sihisevässä sekoitukseen tarvittiin taas lasi, ruokasoodaa ja etikkaa lisäksi voi laittaa väriainetta ja astianpesuainetta, tulivuori oli valmis.

Tässä muutama kuva tiedeviikolta