Elokuun kuulumiset

 

Minä ja meidän yhteisömme

Elokuussa olemme tutustuneet toisiimme ja opetelleet ryhmänä olemista. Lapsilla on erilaiset roolit kuin ennen kesää, Viskareista on kesän aikana tullut Eskareita lisäksi olemme saaneet ryhmäämme monta ihanaa uutta Viskaria. Lapset oppivat päiväkodissa toisistaan ja toisilta leikkien, liikkuen sekä tutkien vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Olemme elokuussa nauttineet ulkoilusta ja retkeilystä. Olemme ihmetelleet luonnossa etanoita, leppäkerttuja, hämähäkkejä, ampiaisia sekä kettua joka käy välillä tervehtimässä meitä päiväkodin pihalla.

 

 

 

 

 

Kirjallisia töitä, viskari ja eskari, puuhia teemme aina tiistaisina ja torstaisian. Olemme jo piirtäneet oman kuvan, miettinyt omaa supersankaria, millainen sankari minä olisin? Mitä supertaitoja minulla olisi? Pikikerhossa olemme pohtineet kaveritaitoja, millainen on kiva kaveri. Piki seikkailee koko Viskarivuoden meidän kanssa. Eskarit ovat aloittaneet kirjaimiin ja numeroihin tutustumisen. Tutustumme aakkosiin myös toiminnan kautta. Pihalta on etsitty a ja i aiheisia asioita. Päiväkodin piha on oikea kultakaivos piilojen suhteen. =)

 

 

 

 

 

Kesän jälkeen aloitimme retkeilyn ja pääsimme tutustumaan erilaisiin paikkoihin.  Kävimme tiedepajalla koodaamassa.  Pääsimme myös testaamaan millaista kitkaa erilaiset alustat aiheuttavat sekä miten rakentaa kompassi.

 

Kirjastossa Viskarit tutustui Ronja Ryövärintytär -Näyttelyyn, jokainen sai ottaa reppuunsa kirjan jonka halusi lainata. Joku oli ensimmäistä kertaa kirjastossa, toiselle kirjasto oli tututumpi. Eskarit suorittivat kirjastokurssin. Kirjastokurssilla tutustutaan kirjastoon matalalla kynnyksellä leikin avulla. Kirjastokurssilla asioita harjoitellaan elävöittämisen kautta. Kirjastokurssi oli rakennettu Lasten Saagan kirjatalojen eli hyllyistä rakennettujen tilojen ympärille. Kirjastokurssin yksi tavoite oli että lapset oppivat mitä kirjastossa saa  ja ei saa tehdä. Lopuksi lainasimme reppuihimme vielä kirjat.

 

 

 

 

 

Vietimme Raviradalla Hevospäivää. Pääsimme syöttämään oikeaa hevosta sekä istuimme kärryjen kyydissä. Opettelimme naulaamaan naulaa pölkkyyn ja laukkaamaan keppihevosen selässä ja hyppimään esteitä (joka oli aika vaikeata).