Rehtorin tervehdys

Luottavaisin mielin syksyyn

Olemme opistolla koonneet jälleen erittäin tasokkaan ja runsaan kurssitarjonnan tulevalle lukuvuodelle! Mukaan mahtuu satoja kursseja, monia uutuuksia, rohkeita kokeiluja sekä tietenkin myös ne vanhat hyvät
suosikit, joille aina on kysyntää. Kurssitarjonnassa on useita eri aineita ja aineessa monipuolisuus ja laajuus on varmasti taattu.

Keväällä alkaneen koronapandemian mahdolliset vaikutukset syksyn opetukseen on huomioitu suunnittelutyössä. Olemme organisoineet ja tarkistaneet käytettävät tilat, ryhmäkoot, turvavälit ja mahdollisimman hyvät hygieniatoimet. Lisäksi olemme paneutuneet erityisesti etäopetuksessa käytettäviin metodeihin, ohjelmiin ja vaadittavaan tekniikkaan. Kurssit pidetään lähiopetuksessa kuten ennenkin, mutta jos tilanne vaatii, etäopetus saadaan käynnistettyä oppilaiden suuntaan mahdollisimman helposti.

Opisto noudattaa opetustilanteissa sillä hetkellä vallitsevaa Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yleisiä ohjeita. Jos koronatilanne meiltä edellyttää, olemme varautuneet edelleen pienentämään ryhmäkokoja ja/tai siirtämään osan opetuksesta etäopetukseen tai vaadittaessa, jopa koko opetuksen.

Jos etäopetukseen on siirryttävä, opetus tullaan antamaan netin välityksellä reaaliajassa ja ”kontaktissa” ryhmän sekä opettajan kanssa. Pyrimme takaamaan oppimistilanteissa myös sosiaalisen tapaamisen mahdollisuuden. Onhan opiston yhtenä suurena antina pidetty juuri kanssakäymistä toisten opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Muiden tapaaminen, vaikkakin netin välityksellä, nousee eristyksissä, ehkä vieläkin suurempaan arvoonsa kuin normaalisti.

Olemme siirtäneet kurssimaksulaskutuksen myöhään marraskuulle. Näin voimme säädellä laskujen loppusummaa ja turvaamme oppilaille, että vain pidetyistä opetuskerroista peritään kurssimaksu.

Syksystä saattaa tulla aivan erilainen, kuin aikaisemmat syksyt opiston historiassa. Mutta hyvällä varautumisella ja tarkalla suunnittelulla, uskon opetuksen jatkuvan yhtä tasokkaana ja innostavana sekä runsaan monipuolisena kuin aikaisemminkin.

Yhdessä teemme tulevasta lukuvuodesta varmasti loistavan!

Tervetuloa opiskelemaan opiston iloiseen porukkaan!

Rehtori Sanna Orusmaan passikuva.

Sanna Orusmaa,
rehtori