Rehtorin tervehdys

Nyt starttaa upea lukuvuosi!

Olemme pakertaneet ja rakentaneet upean, runsaan ja paljon uutuuksia sisältävän kurssitarjonnan tulevaan lukuvuoteen. On hiottu kursseja, pidetty silmällä tulevaisuutta ja mennyttä, poimittu vain parasta tarjolle. Kursseja on koottu sadoittain ja panostettu samalla myös opetuksen laatuun, opetustiloihin ja -laitteisiin sekä tekniikkaan. Keskitytty kauttaaltaan opiston käytäntöjen sujuvoittamiseen ja oppilasystävälliseen palveluun. Nyt kelpaa kaikkien aloitella uutta lukuvuotta!

Viime kevään aikana saatiin ensimmäiset viralliset opintopistesuoritukset espanjan kurssista. Suoritukset on merkitty opiskelijoille viralliseen KOSKI-järjestelmään. Tulevana lukuvuonna on panostettu edelleen osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen eri opintopistekursseilla. Näillä kursseilla, opiskelija saa halutessaan arvioinnin taidostaan ja hyväksytystä kurssista suoritusmerkinnän KOSKI-järjestelmään. Tämä kaikki on opiskelijalle vapaaehtoista, kurssin suorituksen arviointi tehdään vain niille, jotka
sitä pyytävät. Hyväksytty suoritus merkitään järjestelmään, hylättyä suoritusta ei kirjata mihinkään. Osalle opiskelijoista on tärkeää saada näkyväksi osaamisensa ja kartuttaa luetteloa omista taidoista, näyttää viralliset merkinnät suorituksista esim. työpaikkaa hakiessa. Opintopistekurssit on merkitty opinto-ohjelmaan oranssilla noppa-merkillä.

Työväenpistossa oli edellisenä lukuvuonna tuntiopettajia yhteensä 202 henkilöä ja tulevana lukuvuonna määrä näyttää jopa kasvavan. Vakituista henkilökuntaa on alle kymmenen, mutta suunnitelmia ja toiveita lisätä vakituisten työntekijöiden määrää on nyt ilmassa vahvasti. Virallisia päätöksiä emme ole vielä tässä vaiheessa saaneet, mutta ensi vuosi näyttää lupaavalta, jospa saisimme uusia työntekijöitä joukkoomme.

Tulevana lukuvuonna aloitetaan opistolla lakisääteinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyö. Saimme OPH:lta tehtävään rahoitusta, jolla voimme palkata työhön oman henkilön, ainakin vuodeksi eteenpäin. Saamme opiston asiat ko. saralla päivitettyä ja uudistettua, opisto on entistä tasa-arvoisempi ja yhdenvertaisempi jatkossa, kuten pitääkin.Haimme myös OPH:lta rahoitusta uuteen koulutukseen ja saimme ehkä opiston historian suurimman potin käytettäväksi: Erityisavustus aikuisten perustaitojen vahvistamiseen sekä kotoutumisajan ylittäneiden maahanmuuttajien kielikoulutukseen. Sillä rahoituksella saamme jälleen kolme uutta opetusryhmää ja töitä neljälle opettajalle ja kolmelle kouluavustajalle, ainakin pariksi vuodeksi eteenpäin. Opisto työllistää monia henkilöitä ja on työnantajana merkittävä lisä kaupungissa, vaikkakin työsuhteet ovat määräaikaisia.

Tulossa on upea vuosi, uusia tuulia ja vanhoja perinteitä, sopivasti sekaisin kaikille kaikkea ja erityisesti mukavia hetkiä, iloisia kohtaamisia sekä rentoa yhdessäoloa! Ja ainahan kahvilan herkut sekä kupponen kaffetta maistuu, samalla voi ihailla ala-aulassa vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Tulevana lukuvuonna on aulassa kuukausittain vaihtuvat taidenäyttelyt. Ensimmäisenä elokuussa aloittaa Jorma Hyttisen töistä koottu näyttely: Kesken kaiken.

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta ja liity mukaan opiston lämminhenkiseen ilmapiiriin!

Sanna Orusmaa,
rehtori