Rehtorin tervehdys

Tervetuloa opiskelemaan

Kädessäsi on uunituore, uusia ideoita pursuava opinto-opas tulevalle lukuvuodelle! Kurssitarjonnan taso on kova ja moni puolinen. Paljon uutta ja erikoista, sekä vanhaa ja suosittua, varmasti mukanaan vieviä kursseja, joissa on usean alan tietoja ja taitoja opittavaksi.

Nyt vain valitsemaan kursseista itselle se mieleisin tai mieleisimmät! Lähiopetuksen rinnalle, koronakevään myötä, nousivat myös etäkurssit. Ja oppilaiden toiveiden mukaan, säilyvät etäkurssit laajana tarjonnassa jatkossakin.

Mennyt kevät vierähtikin kokonaan etäopetuksen parissa koronarajoitusten takia. Oli hämmästyttävää huomata miten ennakkoluulottomasti ja reippaasti opiston opettajat ja oppilaat lähtivät mukaan testaamaan nettiopetuksen saloja, tekniikan toimivuutta ja uusia opetusmetodeja. Sekin oppiaine mikä aluksi tuntui mahdottomalta toteuttaa etäopetuksena, lähti luistamaan sujuvasti ja onnistuneesti kameroiden, netin ja opettajien kekseliäisyyden ansiosta. Opettajat tekivät ison harppauksen opetustavoissa ja saivat luovilla, innostavilla ratkaisuilla ja ystävällisellä houkuttelulla myös oppilaat mukaan. Siitä iso kiitos niin opettajille, kuin myös oppilaillekin, jotka kaikki lähtivät rohkeasti ja ennakkoluulottomasti kokeilemaan uusia keinoja opiskella. Etäily tuli jäädäkseen opistoon.

Lähiopetus tulee kuitenkin aina olemaan etusijalla ja varmasti tärkeimpänä opetusmuotona. Monestihan jo ryhmään tulo ja muiden innokkaiden oppilaiden tapaaminen, antaa mukavaa piristystä arkeen ja tuo lisänsä henkiseen vireyteen. Kukapa ei haluaisi uusia tuttavuuksia? Puheen sorina, naurun remahdukset, iloiset tervehdykset ja mukava lämmin tunnelma, on opisto-opiskelussa mukava lisä uusien oppien rinnalla. Opiston kahvilan vastapaistetut pullat suorastaan houkuttelevat tuoksullaan mukaviin rupatteluhetkiin ryhmäläisten kanssa.

Opisto on aloittamassa syksyn aikana uutta OSKU-hanketta yhdessä muiden lähiopistojen kanssa (Aurala, Arbis, Kaarinan kansalaisopisto, Lieto-opisto, Naantalin opisto, Paimio opisto, Raisio-opisto ja Saariston Kombi). Hankkeella laajennetaan tietämystä elinikäisestä oppimisesta, sen merkityksestä ja saadun osaamisen tunnistamista sekä tunnustamista. Korostetaan jatkuvan oppimisen merkitystä nyt ja tulevaisuudessa, sekä sen merkityksen tärkeyttä opistojen elinikäisen oppimisen osaamisperusteisuudessa. Osaamisen tunnustettavuus tuodaan opetustarjontaan. Kehitämme kursseja ja opetusta vielä entistäkin parempaan suuntaan. Siinä on työsarkaa tuleville vuosille.

Työväenopiston opetus on tasokasta, monipuolista ja mukaansa tempaavaa, joten tule mukaan iloisten opiskelijoiden joukkoon ja valtaa uusi ala tai vahvista osaamistasi jo tutulla maaperällä!

Odotan mielenkiinnolla syksyä, kääritään hihat ja syöksytään jälleen innostavien kurssien maailmaan!

Tervetuloa mukaan oppimaan uutta, mukavassa porukassa!

Rehtori Sanna Orusmaan passikuva.

Sanna Orusmaa,
rehtori