Etusivu

lmoittaudu kursseille!

Kevätlukukauden kurssit ja ilmoittautuminen: https://opistopalvelut.fi/turku/courses.php?l=fi#pos-3

  • Ilmoittautua voi myös puhelimitse: p. 02 262 9811 ma–to klo 10–18
  • Ilmoittautua voi myös infossa: Kaskenkatu 5, 2. krs ma–to klo 10–18

kursseilta kuvattua: opiskelijoita pulpettien ääressä opiskelemassa.

Kurssitoiveita syksylle 2023?

Mitä haluaisit opiskella työväenopistossa syksyllä? Kerro toiveesi tällä nettilomakkeella viimeistään 12.2.2023: https://link.webropolsurveys.com/S/BB7CF4979BC701BE

 

Haluaisitko oppia uuden kielen tai parantaa aiemmin omaksumaasi kielitaitoa?

Me tarjoamme siihen mahdollisuuden! Kevätkauden tarjonnassamme on kursseja mm. seuraavista kielistä: albania, arabia, englanti, espanja, islanti, italia, japani, kreikka, latina, puola, ranska, ruotsi, saksa, ukraina, viittomakieli ja viro.

Nyt on hyvä hetki ilmoittautua. Monella kurssilla on vielä vapaita paikkoja.

Kurssit ja ilmoittautuminen: https://opistopalvelut.fi/turku

Tervetuloa harrastamaan ja uutta oppimaan!

Kielten opiskelijat

 

Ilmoittaudu kevään 2023 nuorisotakuukoulutukseen

Maahanmuuttajien koulutusesite

Uusi luentosarja!

29905 1900-luvun alun säveltäjiä Wienissä ja Pariisissa

Luennoille ei tarvitse ilmoittautua ja niihin on vapaa pääsy.

Opetuspaikka: Opistotalo, luentosali, Kaskenkatu 5, 20700 Turku

Luennoitsijana kulttuuritoimittaja Robert Storm

1. Sinfonian pitää olla kuin maailma: Gustav Mahler
ti 7.2. klo 17.30–19.00

2. Sun on mun sydämein: operettisäveltäjä Franz Lehár
14.2. klo 17.30–19.00

3. Toinen Wienin koulukunta: Schönberg, Berg, Webern
ti 28.2. klo 17.30–19.00

4. Pavanesta Boleroon: Maurice Ravel
ti 7.3. klo 17.30–19.00

5. Preludeja koiralle: eksentrikkosäveltäjä Erik Satie
ti 14.3. klo 17.30–19.00

6. Musiikillisia impressioita: Claude Debussy
ti 21.3 klo 17.30–19.00

 

Uusi luentosarja!

29907 Matkalla Italiassa

Opettaja: Annika Vuorenmaa
Opetuspaikka: Opistotalo, luentosali, Kaskenkatu 5, 20700 Turku
Luennoille ei tarvitse ilmoittautua ja niihin on vapaa pääsy

1. Valle Camonica – Juustoa ja kalliopiirroksia
to 2.3. klo 17.30-19.00

2. Apulia – Merenantimia ja trullitaloja
to 16.3. klo 17.30-19.00

3. Liguria – Focacciaa ja cappuccinoa
to 23.3. klo 17.30-19.00

4. Pohjoisen järvet – Sardiineja ja silmäniloa
to 30.3. klo 17.30-19.00

Opinto-ohjelma, pdf ja painate

 

@turku.fi > @edu.turku.fi

Palvelualueemme @turku.fi-päätteiset sähköpostit poistuivat käytöstä 15.12.22. Tilalle tulivat  @edu.turku.fi-päätteiset sähköpostit. Osoite on yleensä muodossa etunimi.sukunimi@edu.turku.fi

Digituki auttaa digitaalisten ongelmien ratkomisessa

Tuntuvatko digitaaliset palvelut hankalilta käyttää? Kaipaatko varmuutta esim. sähköiseen asiointiin tai älypuhelimen käyttöön? Digituki auttaa digitaalisten ongelmien ratkomisessa! Ks. Digitukiesite.

 

 

Esittelyssä työväenopiston tiimit ja tiimivastaavat

Kulttuuritiimi: Tiimivastaava Merja Ylitalo, TaM, kuvataiteilija ja jooganopettaja SJL.

Tiimivastaava Merja Ylitalo

Tiimin esittely

Kulttuuritiimissä on laaja kirjo erilaisia kuvataiteen kursseja (mm. maalaus-, piirustus-, kuvanveisto- ja valokuvauskurssit), keramiikkakursseja, jooga- ja itämaisten lajien kursseja, liikunta- ja tanssikursseja. Kulttuuritiimin opettajat ovat alansa ammattilaisia ja esim. kuvataiteen opettajamme ovat ammattitaiteilijoita, jotka myös itse toimivat kuvataiteilijoina. Tällä hetkellä tiimissämme on 69 opettajaa ja kursseja lähes 200 kpl.

Kurssimme ovat hyvin suosittuja ja useat tiimimme opiskelijoista ovat olleet tiimimme monilla kursseilla vuosia, sillä samanlaista korkeatasoista opetusta on vaikea löytää muualta. Jokainen opiskelija on tervetullut kursseillemme vasta-alkajasta pitkään harrastaneisiin!

Tiimivastaavan esittely

Olen Kulttuuritiimin tiimivastaava, Merja Ylitalo, ja opetan piirustusta, maalausta sekä hathajoogaa. Turun suomenkielisessä työväenopistossa olen opettanut vuodesta 2000 alkaen. Pidän työstäni ja haluan koko ajan kehittää sitä ja samoin tiimiämme sekä lisätä tiimini opettajien sekä opiskelijoiden motivaatiota & taitoja.

Opetustehtävien lisäksi toimin itsekin kuvataitelijana. Olen opiskellut kuvataidetta eri ammatillisissa taideoppilaitoksissa 9 vuoden ajan kiinnostuksesta erilaisiin menetelmiin, teorioihin ja tekniikoihin. Teoksiani on ollut esillä mm. kaikissa maanosissa jurytetyissä kansainvälisissä näyttelyissä. Intohimoni on maalaaminen – maalaan öljy- ja tussimaalauksia.

Kevätkauden uutuudet ja suositut kurssit

Suuri osa Kulttuuritiimin suosituista kursseista on koko lukuvuoden mittaisia. Keväällä alkavia uusia kursseja 41 kpl, joista viikonloppukursseista uutuuksia ovat esim. Intialainen päähieronta ja Wanhat maalit sisustuksessa. Koko kevään mittaisia kurssitarjontamme uutuuskursseja ovat mm.: Nykyjongleeraus, Keskusteluja taidekuvien äärellä, Hedelmä- ja kukkamaalaus ja Maalatut muistot. Tervetuloa kursseillemme!

 

***

Taitotiimi: Tiimivastaava Jesse Peltomaa, KM

Tiimivastaava Jesse Peltomaa

Tiimin esittely

Taitotiimi nojautuu vahvasti erilaisiin kädentaitoihin, mutta pitää sisällään myös paljon muuta. Perinteisten puu- ja tekstiilitaitojen lisäksi taitotiimissä pääsee oppimaan monipuolisia kädentaitoja nahankäsittelystä hopeakoruihin, elektroniikkatöistä viulunrakentamiseen sekä lasitöistä kansallispukujen valmistukseen.

Taitotiimistä löytyy taidon lisäksi muuta osaamista. Voit tulla tutustumaan kirjallisuuden ja sanataiteen saloihin tai kehittää itseäsi musiikissa opistomme monipuolisessa opetustarjonnassa. Erilaisten musiikkityylien lisäksi kurssitarjonnasta löytyy kursseja musiikin tuottamiseen ja äänittämiseen. Jos kaipaat elämääsi draamaa, voit opiskella improvisointia tai Stand upia perinteisemmän teatteritaiteen lisäksi.

Tiimimme monipuolisuudesta kielii kurssit historiasta ja arkeologiasta. Luontoihmiselle löytyy erilaisia retki- ja luontokursseja pihanhoitoa unohtamatta. Halutessasi laivurikursseillamme voit valmentautua erilaisiin merenkulkuun liittyviin tutkintoihin. Ajattelijoille on tarjolla filosofiaa, psykologiaa ja opetus- sekä kasvatusasiaa.

Tiimimme kursseilla voi kehittää tietotekniikkataitojaan informaatiotekniikan monipuolisesta tarjonnastamme. Kuvien järjestelyn ja muokkauksen lisäksi tarjolla on erilaisten ohjelmien käytön opiskelua, ohjelmointia ja koodaamista.

Jotta ympyrä sulkeutuisi, taitotiimimme tarjoaa ruokakursseja ruuanvalmistustaitojen ja ravintotiedon kehittämiseen. Kursseilla pääset tutustumaan perinneruokien valmistuksesta monikulttuurisempaan keittiöön.

Tiimivastaavan esittely

Olen Jesse Peltomaa, koulutukseltani kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja sekä käsityönopettaja. Turun suomenkielisessä työväenopistossa olen Taitotiimin vastaava ja kädentaitojen opettaja.

Kevätkauden uutuudet ja suositut kurssit

Taitotiimillä on paljon suosittuja kursseja. Esimerkiksi verhoilu- ja hopeatyökurssit ovat todella suosittuja, samoin laivurikurssit. Perinteiset puu- ja tekstiilityökurssit kiinnostavat ihmisiä ja paikat täyttyvät nopeasti.

Taitotiimiin uutuutena on tullut muun muassa akustisten perinnesoittimen valmistamista, hopealangan virkkausta ja erilaisia tietotekniikan kursseja.

 

***

Esittelyssä työväenopiston tiimit ja tiimivastaavat: Kielitiimi, tiimivastaava Susanna Törnström, FM

Opettaja Susanna Törnström espanjan tunnilla

Tiimin esittely

Kielitiimi on yksi työväenopiston kolmesta tiimistä ja nimensä mukaisesti kielitiimi vastaa kielikursseista opistolla. Vuosittain meillä on tarjontaa yli kahdessakymmenessä eri kielessä alkeiskursseista jo pitkälle edenneisiin. Monissa kielissä tarjoamme useita rinnakkaiskursseja eri päivinä ja kellonaikoina, jotta mahdollisimman monille tarjoutuisi tilaisuus osallistua kursseille. Ikisuosikkeja kielten kursseissa ovat niin espanjan, englannin, italian kuin ranskankin kurssit ja näissä tarjontamme onkin laajin. Maistiaisia kielestä saa esimerkiksi alkeis- ja matkailukursseilla, mutta lukuisat ryhmät ovat jo hyvinkin pitkällä ja oppilaiden kielitaito hipoo jo natiivien kielenkäyttökykyä. Kiitos opettajien ja innokkaiden opiskelijoiden. Meillä on taitavaa ja motivoitunutta porukkaa!

Uusia kieliä toivomme aina valikoimiimme ja otamme mieluusti vastaan ehdotuksia uusista, erilaisista tai erikoisistakin kielistä ja kielikursseista. Ota yhteyttä, jos osaat opettaa tai kaipaat opetusta!

Tiimivastaavan esittely

¡Hola! Olen kielitiimin vastaava Susanna ja espanjankielenopettaja. Intohimoni espanjan kieleen syttyi lukioikäisenä, kun lähdin vaihto-oppilaaksi Meksikoon osaamatta espanjaa sanaakaan. Siellähän sen sitten oppi 😊 Yliopisto-opintojen myötä ajauduin lapsuuden haaveammattiini opettajaksi ja olen ollut onnellinen saadessani opettaa motivoituneita aikuisopiskelijoita työväenopistolla lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Opetuksen ohella yritän tsempata myös opistomme muita opettajia upeassa työtehtävässään eri aineissa. Vapaa-ajallani viihdyn perheeni kanssa luonnossa ja liikkuen sekä hevosten ja koirien kanssa touhutessa. Mielenkiintoni kaikkea muutakin kohtaan on lähes loputon: rakastan lukemista, matkustamista, hyvää ruokaa, taidetta, teatteria, käsitöitä, hyvinvointia ja hyvän tekemistä.

Kevätkauden uutuudet ja suositut kurssit

Kielitiimin kurssivalikoimassa on tänä vuonna mahtava valikoima eri kieliä, on albaniaa, arabiaa, englantia, espanjaa, hollantia, italiaa, japania, kiinaa, kreikkaa, kroatiaa, latinaa, puolaa, ranskaa, romaniaa, ruotsia, saksaa, ukrainaa, venäjää, viittomakieltä ja viroa. Kevääksi saamme vielä uusia kursseja esimerkiksi islannin kielestä ja muinaiskreikasta. Kaikkiaan uusia kielten kursseja on keväällä tarjolla lähes 60, eli valikoimista löytynee jokaiselle jotakin; matkailua, keskustelua, kielioppia, kuunteluharjoituksia ym. ym. Erityisenä uutena asiana kurssivalikoimassamme on myös espanjan alkeiskurssit, joista voi saada opintopisteitä esimerkiksi tutkintotavoitteiseen opiskeluun hyväksyttäväksi. Toiveita opintopistekursseista otetaan myös vastaan. Mitä mieleesi tuleekaan, ota yhteys Susannaan!

Seuraa meitä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

Facebook: http://www.facebook.com/turuntyovaenopisto

Instagram: https://www.instagram.com/turuntyovis/

Twitter: http://www.twitter.com/turuntyovis

Somessa käyttämiämme aihetunnisteita: #turuntyöväenopisto #turuntyövis #kurssitunnelmia #turku #kurssit #harrastukset #tiimivastaavat #meidänope #meidänopisto #kaikkienopisto #opistonäkyväksi