Etäopetus opiskelijoiden näkökulmasta

– Yksinkertaisimmillaan opiston etäopetus toteutetaan siten, että opettaja lähettää opiskelijalle sähköpostin, jossa on linkki etäopetusohjelmaan. Linkkiä klikkaamalla pääsee etäopetustilaan silloin kun kurssi pidetään.

– Turun työväenopiston etäopetusohjelmat ovat Microsoft Teams, Google Meet ja Jitsi.

– Voit osallistua etäopetukseen tietokoneellasi, tabletillasi/taulutietokoneellasi tai älypuhelimellasi. Tietokoneeseen ei tarvitse asentaa mitään, pääset mukaan Google Chrome tai Microsoft Edge -internetselaimellasi. Tabletilla ja älypuhelimella suositellaan käytettävän Teams, Google Meet tai Jitsi Meet –sovellusta.

–  Osa opettajista käyttää kurssillaan verkkokokousohjelman lisäksi Moodlea, jonka kautta voidaan jakaa esimerkiksi kotitehtäviä.

– Jumppa-/jooga-/tanssikursseille voi osallistua vaikka omassa tietokoneessasi ei olisi mikrofonia ja kameraa. Kaiutttimen tarvitset (usein integroitu tietokoneeseen tai näyttöön). Tabletilla ja älypuhelimellakin voi osallistua, mutta näihin suositellaan asennettavan Teams, Google Meet tai Jitsi Meet -sovellus.

– Keskustelukursseille osallistuaksesi tarvitset tietokoneesi mikrofonia. Omaa kameraa voi monella kurssilla käyttää, mutta se ei ole välttämätöntä. Tabletilla ja älypuhelimellakin voi osallistua, mutta näihin suositellaan asennettavan Teams, Google Meet tai Jitsi Meet -sovellus Google Play – tai App Store -sovelluskaupasta.

– Opiskelijan ruudun näkymä etäopetustilanteessa riippuu siitä millä laitteella osallistutaan (tietokone, tabletti, puhelin) sekä siitä käytetäänkö etäopetusohjelman sovellusta vai internetselainta. Esim. Teamsissä internetselainta käyttävät opiskelijat näkevät opetustilanteessa opettajan sekä itsensä, mutta tablettia + Teams-sovellusta käyttävä näkee edellisten lisäksi myös kaikki muut osallistujat.

Microsoft Teams

– Opettaja lähettää opiskelijan sähköpostiin linkin, jota klikkaamalla avautuu etäopetustila ajankohtana jolloin kurssinne pidetään. Automaattisesti luodussa linkissä lukee ”Liity kokoukseen napsauttamalla tätä” tai ”Join Microsoft Teams Meeting”.

– Teamsiä voi suositellaan käytettävän Google Chrome tai Microsoft Edge -internetselaimella tai Teams-sovelluksella, jonka voi ladata Google Play tai App Store -sovelluskaupasta.

– Tablettiin/taulutietokoneeseen tai älypuhelimeen suositellaan asennettavan Teams-sovellus.

– Ohje : Teams-kokoukseen liittyminen tietokoneella (pdf).

Google Meet

– Opettaja lähettää opiskelijan sähköpostiin linkin, jota klikkaamalla avautuu etäopetustila ajankohtana jolloin kurssinne pidetään.

Jitsi

– Opettaja lähettää opiskelijan sähköpostiin linkin, jota klikkaamalla avautuu etäopetustila ajankohtana jolloin kurssinne pidetään.

– Tablettiin/taulutietokoneeseen tai älypuhelimeen suositellaan asennettavan Jitsi Meet -sovellus. Katso ohje, sivu 4: Jitsi-verkkotapaamistilan-avaaminen