VR osaksi ammatillista opetusta: virtuaalihitsaus

BETT2020 -messujen ensimmäinen isompi ahaa elämys tuli vastaan Seaberryn / Soldamaticin osastolla, jossa espanjalainen herra Perez esitteli virtuaalista hitsauspistettä.

Virtuaalinen hitsauksen opetuspiste on toteutettu ottamalla oikeita saksalaisia hitsaustyökaluja (pilli, maski, jne) ja muuntamalla ne niin, että ne toimivat virtuaalisessa maailmassa. Näin toimimalla saadaan hitsarin lihasmuisti oikeanlaiseksi tavaraoiden näyttäessä, tuntuessa ja painaessa oikean laitteen mukaisesti.

Virtuaalihitsauksessa pystytään harjoittelemaan hitsausta usammilla eri tavoilla, erilaisilla metalleilla, suoja-aineilla ja kappaleilla. Kaikki tämä toteutetaan ilman materiaalihäviöitä, kalliita poistojärjestelmiä tai turvallisuusuhkia.

Virtuaalihitsaus näytti yllättävän oikeantuntuiselta ja ennen kaikkea mahdollisti tekoälyn antaman yksityiskohtaisen palautteen jokaisen tapahtuman jälkeen mahdollistaen opiskelijan seurannan ja arvioinnin.

Yritysmaailmasta opetuksen pariin siirtyneen yrityksen sisällöissä laitteissa ja menetelmissä olisi varmasti meillä Turun ammatti-instituutissakin mietittävää – eivät Mercedes-Benz, John Deere tai Volkswagen ihan helposti huonojen kanssa toimi…

Kategoria(t): BETT. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.