The Assessment Game Show – ISTE2015

Opiskelijat ovat alkaneet kuljettamaan omia päätelaitteita oppitunneilla, mutta mihin niitä nyt sitten pitäisi käyttää?

Yksi tapa saada takapenkinkin uneliaat mukaan toimintaan on järjestää pieni kilpailu, testi tai koe. Tätä varten on olemassa iso määrä erilaisia, ilmaisia tai hyvin edullisia ohjelmistoja, jotka parhaimmillaan tuottavat hyvinkin lisäarvoa oppitunneille.

Monet meistä ovat kuulleet tai käyttäneet Socrativea tai Kahoot.it -ohjelmistoa, mutta tarjolla on monia muitakin. Osallistuin ISTE-konferenssissa  erittäin vuorovaikutteiseen 45-minuuttiseen, jonka aikana oli yhdessä yleisön kanssa päättää mikä ohjelmistoista tällä hetkellä on ykkönen – amerikkalaisittain: The Assesment Game Show.

— — —

SESSION AGENDA

Round 1

  • 1 minute presentations on each tool with a vote using Nearpod after each set.

Round 2

  • Audience voice presentation: Share thoughts on the tools via shared board or speak for 20 seconds on the tool. Vote via Plickers after each set.

Round 3

  • Video of each tool left (If there is time). Vote via Google Forms after all videos.

Round 4

  • Live demo of the tool (If there is time). Vote via Mentimeter to crown a winner!

— — —

Kilpailemassa ykkössijasta olivat seuraavat 16 tuottetta: Kahoot.it / FlipQuiz / Exit Ticket / Mentimeter / Flubaroo / GoSoapBox / Poll Everywhere / Nearpod / Socrative / Quizziz / Classflow / Plickers / Handouts / Quicz Socket / Formative sekä Pear Deck (tummennetut pääisivät toiselle kierrokselle).

Kilpailussa neljän joukkoon pääsivät Kahoot.it, Quizziz, Formative sekä voittajana Nearpod.

Nearpodin lisäksi itse ainakin ajattelin uusina minulle tutustua tarkemmin Quizziziin sekä vaikkapa vanhempainilloissa vain yhtä konetta ja tulostettuja vastausalappuja tarvitsevaan Plickersiin. Perusasteen väkeä suosittelen ainakin tutustumaan Formativeen.

Lisätietoja kilpailusta tästä.

Kategoria(t): ISTE. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.