Mitä jäi mieleen ISTE2015-konferenssista ja näyttelyistä?

Mitä jäi mieleen ISTE2015-konferenssista ja näyttelyistä?

ISTE 2015 konferenssissa Philadelphiassa kiinnostukseni kohteina olivat pääasiassa matematiikkaan ja ohjelmointiin liittyvät esitykset ja niitä kävinkin päivittäin kuuntelemassa useita. Suomalaisia konferenssissa taisi olla Juhon ja minun lisäkseni vain pari muuta. Sattumalta tapasimme kuitenkin Tukholmassa asuvan englannin opettajan Outi Friskin, joka on alun perin suomalainen ja opiskellut Turussa. Hän on ollut aiemmin myös perinteinen oppikirjan tekijä, mutta on nyt siirtynyt tekemään ja keräämään innostavaa sähköistä materiaalia.

webenglish

Kannattaa tutustua:

http://webenglish.se/

Programming at all ages

Bombayn amerikkalaisessa koulussa opettava Kristopher Velez esitteli erilaisia eri-ikäisille soveltuvia ohjelmointikieliä ja –tyylejä. Ohjelmointi sopii kaikille, kunhan valitsee oikeantasoisen kielen. Yläkoulu ja lukiotasolle hän suosittelee seuraavia: Arduino, Python, Java, C++ ja Processing.

Rethink Math Class with the Desmos Graphing Calculator

Desmos on ilmainen online-työväline https://www.desmos.com/calculator

Esityksen ja harjoittelun vetäjä Bob Lochel pitää blogia, missä on runsaasti Desmos-materiaalia: http://mathcoachblog.com/desmos-classroom-file-cabinet/

Girls & STEM: Making it Happen

Tähän pitkäaikaiseen ongelmaan ei ollut keksitty mitään uutta ratkaisua. Sekä opiskelijoiden että opettajien asenne on edelleen oleellisin syy tyttöjen vähäisempään STEM-aineiden valintaan.

10 Best Apps to Rock Your Math Rotation with Digital Learning

Konferenssissa esiteltiin matematiikkaan ja aika moneen muuhunkin oppiaineeseen sopivia ohjelmia lisäämään motivaatiota peruskoulutasolle:

Aurasma (http://www.aurasma.com)

Brainscape (https://www.brainscape.com/)

Skype Classroom (https://education.skype.com/)

Animoto (https://animoto.com/)

YAKiT – Make any photo talk (http://www.freakngenius.com/)

GoNoodle (https://www.gonoodle.com/)

ClassDojo (https://www.classdojo.com/)

Blendspace (https://www.blendspace.com/)

Educreations (https://www.educreations.com/)

(Twitter)

Muuta

Catchbox

catchboxNäiden lisäksi esityksistä mieleen jäi muutamia jo julkaistuja tai vasta tulossa olevia ohjelmia ja laitteita. Näitä kommentoimme yleisön seassa pomppineella ”rantapallolla” Catchbox – heitettävä mikrofoni, joka onkin suomalainen innovaatio http://youtu.be/apjN3xThfY8

 

Cicret
cicret-braceletCicret on ranneke, joka heijastaa näytön projektorin lailla käsivarteesi 8 valonsäteellä. Voit selailla sormellasi samoin kuin kosketusnäyttöistä puhelinta.

Laite ei ole vielä myynnissä, mutta on tulossa Android-laitteille (www.cicret.com, katso Firefoxilla)

 

Motionsavvy

motionsavvyMielenkiintoinen syksyllä myyntiin tulossa oleva ohjelma oli myös Motionsavvy, joka tulkitsee kaksisuuntaisesti viittomakieltä. Ohjelma tai laite muuntaa viittoman ääneksi ja päinvastoin (www.motionsavvy.com).

 

 

 

 

 

Mia Peltomäki

Kategoria(t): ISTE. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.