Kouluvierailu Crown Woods Collegessa

Villen ja Laurin kaksimiehinen turkulaisdelegaatio vieraili torstaiaamuna Etelä-Lontoossa sijaitsevassa Crown Woods Collegessa. Vierailu oli kosketustauluja valmistavan Smart Technologiesin järjestämä. Yritys on monelle turkulaisellekin opettajalle tuttu Smart-älytaulujen valmistaja. Ryhmämme koostui pääasiassa suomalaisista ja ruotsalaisista.

Vuonna 2011 rakennetussa koulussa on 1600 opiskelijaa ja se on jaettu neljään yksikköön, joista kussakin on oma rehtori ja hallinto. Tällä järjestelyllä koulu pyrkii välttämään oppilaiden hukkumisen suureen massaan. Vierailumme aluksi Smartin edustaja demosi kosketustaulun Extreme Collaboration (XC) – lisäosaa, joka mahdollistaa erilaisten kyselyjen, sekä mindmappien luomisen hyödyntäen oppilaiden omia mobiililaitteita. XC on ladattavissa Smartin sivuilta ja se tulee asentaa opettajan tietokoneeseen. Oppilaat voivat vastata selaimen kautta kopioimalla linkin taululta, joko manuaalisesti tai QR-koodilla. Näin ollen järjestelmä toimii missä tahansa päätelaitteissa, tukien BYOD-periaatetta.

Alkuinfon jälkeen oli vuorossa kierros koululla, jossa meitä opastivat koulun oppilaat. Kävimme seuraamassa mm. kuvaamataidon, taloustiedon, matematiikan, kotitalouden ja tietotekniikan oppitunteja. Jokaisessa vierailemassamme tilassa oli Smart-taulu, parhaimmassa kolme. Jokaisessa luokassa Smart-taulu oli liitutaulun korvaajana ja erilaiset tehtävänannot, esimerkiksi kotitauloudessa tai taloustiedossa annettiin Smart-taulua käyttäen. Vierailemistamme tunneista luontevimmin Smart-taulua käytti matematiikan opettaja, joka yhdisteli valmiiksi ”ohjelmoitua” sisältöä, kuten esiin tulevia vastauksia, ja vapaata kirjoittamista ja laskemista. Huolimatta muutamista kosketustaulun ongelmista tunti eteni sujuvasti, eikä teknologian käyttöön kiinnittänyt huomiota, vaan se tuntui välineeltä muiden joukossa. Eniten meissä herätti hilpeyttä tanssisalin seinältä löytynyt Smart-taulu, jolta kuulemma katsottiin videoita malliksi. Viimeisenä vierailimme ICT-tunnilla, eli tietotekniikan tunnilla. Luokassa oli pöytäkoneita ja kolmella seinällä Smart-taulu. Joillakin oppilailla oli myös iPadit käytössä. Ryhmissä työskennellen oppilaat kirjoittivat omille tauluille tietosuojaan liittyviä kysymyksiä ja vaihtoivat sitten paikkaa, ja ryhmät vastasivat toistensa kysymyksiin.

Päivä päättyi Smartin edustajan Smart Amp-esittelyyn. Smart Amp on Smartin keväällä lanseerattava oppimisympäristö, joka hyödyntää Google Appsia tiedostojen käsittelyyn ja Google Drivea tiedostojen tallentamiseen. Amp-ympäristössä opettaja voi jakaa tehtäviä oppilaille, joita oppilaat voivat tehdä yksin ja ryhmissä. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen vierailu, joka antoi uusia ideoita ja ajatuksia älytaulun soveltamiseen opetuksessa.

Kategoria(t): BETT Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.