Wikipedia: ”Kolmiulotteinen tulostus tai 3D-tulostus on virtuaalisen mallin tuotteistamista fyysiseksi esineeksi 3D-tulostimen avulla. Tulostimessa voidaan käyttää materiaaleina esimerkiksi muovia, metallia, keraamia tai lasia”
3D-tulostus Suomen kouluissa on vielä alkutekijöissään, vaikka Sovellon järjestämillä kursseilla kymmeniä opettajia viime vuonna kävikin ja tätä kautta taitaa ainakin parikymmentä miniFactory-tulostinta suomalaisistakin kouluista löytyä.
BETT-mesuilta on tulostimia löytynyt aiempinkain vuosina, mutta nyt alkaa tuntua siltä, että laitteiden hinta-laatusuhteet alkavat olla kohdillaan ja käyttömukavuudet sitä tasoa, että niitten leviäminen kouluihin on realistista.
Messujen lisäksi 3D-tulostamista käsiteltiin laajasti myös Lontoon Science-museon näyttelyssä, missä esillä oli erilaisia tulosteita niin koriste kuin käyttöesinestäkin: maljakoita, silmälaseja, patsaita, puhelinten kuoria, verhoklipsuja, kenkiä, proteeseja, kalloimplantteja jne.
Science-museon kaupasta oli myös ostettavissa sekä MakerBotin 3D-tulostin (1790 £) että Digitizer (1190 £) (joita messuilta myös jo löytyi). Nämä yhdistämällä voidaan siis käytännössä 3D-kopiokone.