Mietitään myös luokkatilat uusiksi

Perjantaina 24.1.2014 vierailin Bohuntin koululla. Myös Jouni oli samalla tutustumiskäynnillä mukana, ja häneltä on oma postaus vierailusta.

Bohuntin koulun opiskelijat (7-16-vuotiaita) opiskelevat useissa rakennuksissa. Osa tiloista on monikäyttöluokkia, joissa on helposti siirrettäviä ja kasattavia kalusteita. Pöytien kannet ovat muodoltaan kolmioita, joten niitä pystyy käyttämään yksin tai niistä voi rakentaa erilaisia ryhmiä. Luokassa on myös säkkituoleja.

Mukava idea oli iso seinäpinta tussitauluna! Tila ei heti loppunut kesken. Seinä tarvitsee vain sopivan maaliin. Edullinen tapa toteuttaa valkotaulu.

Luokan yhdellä sivulla oli Macin tietokoneet, syntetisaattorit ja kulokkeet. Se mahdollistaa monenlaisen toiminnan samanaikaisesti luokassa. ATK-luokissa koneet olivat viiden koneen ryhminä ”pentagrammina”. Se mahdollistaa viidelle opiskelijalle kasvotusten keskustelun, ja opettajan ja oppilaiden on helppo liikkua luokassa. Lisäksi näyttöjen johdot ja kaapelit oli saatu siististi kulkemaan koneiden keskeltä.

Ruokalan vieressä oli myös terassi, jossa opiskelijat voivat syödä lämpimämpinä aikoina. Voi arvata, että ulkopöydät ovat suosittuja sopivalla ilmalla.

Kategoria(t): BETT Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.