Lisättyä todellisuutta opetukseen

Oli hienoa nähdä kuinka iPadin kameran skannauksella pöydällä olleen paperisen kymmennen punnan setelin lintu lähtee lentämään. Kyseessä oli seminaariesitys lisätyn todellisuuden hyödyntämisestä opetuksessa.

Lisätyllä todellisuudella(Augmented Reality) tarkoitetaan virtuaalista sisältöä, joka esitetään reaalimaailman kontekstissa. Eli esimerkiksi iPadin kameralla skannataan luokan seinässä olevaa kuvaa ja kuvasta tulee Ipadin näytölle aiheiseen liittyviä videoita, valokuvia tai eriyttävää materiaalia. Mahdollisuuksia on monia, kuten esimerkiksi tutkiva oppiminen ja oppikirjojen elävöittäminen. Laitteena voi olla esimerkiksi tabletti tai päässä pidettävät älylasit.

Biologian opettaja James Pollock esitteli lisätyn todellisuuden käyttöä omassa opetuksessaan. Esimerkkiohelmistona hänellä oli käytössä Aurasma, joka toimii iOS(iPad) ja Anroidin käyttöjärjestelmissä. Muita vastaavia ohjelmistoja on mm. Layar tai ARIS-alusta ja siihen liittyvät sovellukset.

Using Augmented Reality to Enhance Learning, James Pollock,Theatre 3 esitys keräsi tuolit ja lattiat täyteen kuuntelijoita

Using Augmented Reality to Enhance Learning, James Pollock,Theatre 3.
Esitys keräsi tuolit ja lattiat täyteen kuuntelijoita.

 

Kategoria(t): BETT. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.