Hiusmuotoilu Worldskills goes Kazan 2019

Mitä Kansainvälinen worldskills expertti tekee?

Expertin rooli kilpailussa ja valmennuksessa on erittäin oleellinen. Experttinä vastaan oman maan kilpailijan valmistautumisesta kilpailuihin ja toimin paikanpäällä muiden maiden experttien kanssa kilpailun tuomaristossa.  Huolehdin kilpailun ajan, että oman maan kilpailijalla on kaikki hyvin ja pisteytyksien jälkeen pyrin varmistamaan, että kilpailijani on arvioitu reilusti ja hän on saanut ne pisteet, mitä hänen kuuluikin saada.

Kilpailuun valmentaumisen aikana expertin ja kilpailijan välinen luottamus on tärkeää. Kilpailijan kehittyminen on hyvin yksilöllistä ja taidot kehittyvät eritahtiin ja eri tavoin. Olen pyrkinyt tutustumaan kilpailijan persoonaan ja kuinka hän oppii. Tiimini kanssa on sovittu, että pyritään pitämään valmentautuminen mielekkäänä, jotta motivaatio ei kärsisi, myös kilpailijan jaksaminen on huomioitava.

Kilpailijan valmennuksessa hiusmuotoilu lajissa olemme kehittäneet loistavan yhteistyön lähivalmentajien ja lajipäällikön kanssa. Kaikki tuovat omaa osaamistaan valmennukseen ja autamme harjoittelun organisoinnissa jotta kilpailija saa normaalin työn yhdistettyä treenaukseen. Omakohtainen kilpailukokemus kansallisella ja kansainvälisellä tasolla sekä yhteistyö lajipäällikön kanssa on auttanut saamaan hyvät sponsorointi suhteet toimimaan. Olemme ottaneet hyvin myös some kanavat käyttöön, jolloin yhteistyökumppanit saavat myös heti näkyvyyttä.

Experttinä pyrin hyödyntämään kansainvälisen kokemukseni myös lähitiimiini omaan oppilaitokseen.

Mottoni:

“A creative man is motivated by the desire to achieve, not by the desire to beat others”. Ayn Rand

 

Marja Sillanpää

Hiusalan opettaja

Turun ammatti-instituutti