Valinnaisainevalinnat 8.luokkaa varten

Rieskalähteen koulun opetussuunnitelmassa valinnaisaineiden tuntimäärät ovat seuraavat:

8. lk: 8 tuntia

9.lk: 4 tuntia

Saadakseen valinnaisainetunnit täyteen, oppilaan pitää valita yhteensä 8 ainetta: neljä ainetta 8. luokalla ja 4 ainetta 9. luokalla. Kukin valinnaisaine 8. luokalla on kahden tunnin kokonaisuus (2 t/vk) ja 9.luokalla yhden tunnin kokonaisuus (1 t/vk) toteutettuna niin, että syksyllä opiskellaan kahta ainetta kumpaakin 2 tuntia viikossa ja keväällä kahta ainetta kumpaakin 2 tuntia viikossa.

Samat valinnaisaineet eivät jatku yhdeksännellä luokalla teknologiaa ja B2-kieliä lukuun ottamatta. Kahdeksannelle luokalle valinnaisaineet valitaan seitsemännellä luokalla joulukuussa. Yhdeksännen luokan yhden tunnin valinnaiskurssit valitaan 8. luokalla helmikuussa.

Valintaohje 8. luokille

• valitaan Wilmassa kurssivalinnoista valinnaisaine tarjottimelta 4 ainetta varsinaiseksi valinnaksi

• muista valita myös alemmalta tarjottimelta 4 ainetta varavalinnaksi!

• Jos valitsee teknologian valitaan sen lisäksi vain kaksi ainetta

• ainakin yhden varsinaisen valinnan pitää olla kuvataide (tai multimedia- ja viestintä), musiikki, liikunta, tekstiilityö, tekninen työ tai teknologian.

• Teknologia ja B2-kieli espanjaa / saksa valitaan sekä 8. että 9. luokkaa varten.

• Jos valitsee 8. luokalla ”Kiehtova eläinmaailma” kurssin, sitä ei voi valita enää 9:llä

Tärkeää muistettavaa:

Valinnat on harkittava tarkkaan, sillä kaikki varsinaisen valinnan valinnat ovat sitovia. Valinnaisainetta voi vaihtaa ainoastaan terveydellisistä syistä.

Arvioinnista ja valinnaisaineiden vaikutuksesta jatkokoulutukseen pääsyyn:

Kahdeksannen luokan valinnaisaineet arvioidaan numeroin ja ne vaikuttavat jatkokoulutukseen pääsyyn. Toisen asteen ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnassa otetaan huomioon sellaiset yhteiseen oppiaineeseen kuuluvat valinnaisaineet, jotka arvostellaan numeroin ja joiden oppimäärän laajuus on vähintään kaksi vuosiviikkotuntia. Lukioon pääsyssä valinnaisaineista otetaan huomioon ainoastaan vähintään B2-tasoiset kielet. Minkään valinnaisaineen opiskelu ei ole edellytys toiselle asteelle pääsyyn, mutta siitä voi olla hyötyä.

Aikataulu: Valinnaisaineiden valinta suoritetaan Wilmassa 8.12. vanhempainillan jälkeen viikolla 50 (12.-14.12) kurssivalinnoissa varsinaisten valintojen valinnaisainetarjottimelta. Lisäksi valitaan 4 ainetta varavalintojen valinnaisainetarjottimelta. Jos varsinaista valintaa ei ole tehty aikataulun puitteissa, tai valinta on puutteellinen, arvotaan oppilaan valinnaisaineet.

Tästä linkistä näet valittavat aineet: Valinnaisaineet 8lk

Lisätietoja ja opastusta valinnoista saatte opinto-ohjaajalta.

Rehtori Arto Jokinen 0404802759

Apulaisrehtori Marko Rantanen 0449074395

Opinto-ohjaaja Kirsi Jarkia 0449074392