Matematiikkaluokan soveltuvuuskokeeseen hakeminen.

Matematiikkaluokan soveltuvuuskoe järjestetään Rieskalähteen koululla torstaina 15.2.2024 klo 10.00. Kokoontuminen on koulun yläpihalla osoitteessa Jöllintie 3 , 20300 Turku. Turkulaiset hakevat soveltuvuuskokeeseen wilman kautta ja ulkopaikkakuntalaiset sähköpostilla Rieskalähteen koulun rehtorille.

Soveltuvuuskoe on kaksiosainen ja osien välissä pidetään ruokatauko, tilaisuus päättyy noin klo 12.15. Kokeessa kysytään ainoastaan alakoulun matematiikan oppimäärään kuuluvia asioita.

Jos sinulla on kysyttävää matematiikkaluokasta tai soveltuvuuskokeesta, ota yhteyttä tulevan matematiikkaluokan luokanohjaajaan Miska Suomiseen, miska.suominen@edu.turku.fi .

 

 

Matemaattista askartelua Touko-Poukon jalanjälissä

Osana avaruusgeometrian opiskelua ysin matikkaluokka teki uuden OPS:n hengessä soveltavaa askartelua 3D-kappaleiden parissa. Kokeet eivät ole välttämättä kaikille paras tapa ilmentää omaa osaamista, ja projekti onkin ollut luokan oppilaille toisenlainen tapa osoittaa omia taitojaan.

 

Tehtävänä oppilailla oli askarrella kartongista ohjeiden mukainen kappale. Kaikkia arvoja ei annettu valmiiksi, vaan ne piti itse ratkaista opittujen kaavojen avulla. Tehtävät oli merkitty vaikeustason mukaan yhdestä viiteen tähteen. Apuna sai myös halutessaan käyttää taulukkolaskentaohjelmaa arvojen laskemiseen. Viikon aikana luokan seinä täyttyi valmiista töistä, ja projekti oli kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut.

 

Liia ja Ella 9.M