Monialainen oppimiskokonaisuus 4.-5.5. klo 9-14

Tiedote Rieskalähteen koulun oppilaille ja huoltajille

Koulumme opiskelee monialaisia oppimiskokonaisuuksia torstaina  4.5. ja perjantaina 5.5.2017. Opiskelun  aiheena on Suomi 100 vuotta. Oppilaat on jaettu kahteen ryhmään, A ja B, joissa opiskellaan toisena päivänä koululla ja toisena urheilupuistossa.

Monialaiset koulupäivät alkavat klo 9.00 ja päättyvät klo 14.00 molemmissa oppimispaikoissa. Urheilupuistopäivä alkaa suoraan puistossa, yläkentällä (Paavo Nurmi Stadion), jonne oppilaat menevät aamulla itsenäisesti. Urheilupuistovarustus on ulkoiluun sopiva, koska koko päivä vietetään ulkona. Myös ruokailu tapahtuu ulkona. Koulupäivänä varusteina oppilailla tulee olla omat kynät ja kumit. Osa koulun rasteista suoritetaan kuitenkin ulkona, joten säähän sopivat vaatteet ylle.

Ryhmään A kuuluvat kaikki 8.luokat sekä 7A, 7B, 7D, 7E, 7F ja 7H .Ryhmä A on torstaina koululla  ja perjantaina Urheilupuistossa.

Ryhmään B kuuluvat 9.luokat sekä 7C, 7G ja 7M ja nämä luokat ovat torstaina Urheilupuistossa  ja perjantaina koululla.

Wäinö Aaltosen museo

7.lk. tekivät näyttelyvierailun Wäinö Aaltosen museoon katsomaan Wäinö Aaltonen ja Suomen itsenäisyyden vuosisata-näyttelyä.

”Näyttelyssä valotetaan Aaltosen vähemmän tunnettuja puolia ja yksityiselämää muun muassa hänen perheelleen lähettämiensä kirjeiden kautta. Esillä on Aaltosen veistoksia (muun muassa Kultalilja ja Paavo Nurmi), maalauksia, grafiikkaa ja luonnoksia sekä mitalitaidetta. Eduskuntatalon istuntosalin alkuperäiset kullatut veistokset ovat viimeistä kertaa nähtävillä lähietäisyydeltä ennen kuin ne palaavat Eduskuntataloon.” WAM.fi 21.4.2017. Alla kuvassa Wäinö Aaltonen (kesk.) ja Paavo Nurmi (oik) Ateneumissa tutkimassa juoksevaa Paavo Nurmi-patsasta. Paavo oli huhun mukaan todennut ettei yleensä juokse alasti 🙂 Vierailun lopuksi kaikki oppilaat saivat WAM-heijastimet.

Tallenna

Tallenna

Sata kuvaa Suomesta! Valokuvakilpailu Rieskalähteen koulun oppilaille


Millainen on Sinun Suomesi, joka täyttää tänä vuonna 100 vuotta?

 

Rieskalähteen koulun vanhempainyhdistys järjestää Suomi 100 -juhlavuoden teemalla valokuvakilpailun kaikille koulun oppilaille.

 

Kilpailussa on kolme eri sarjaa:

 

1) Minun Suomeni luonto (esim. maisema, eläimet)

2) Minun Suomeni ihmiset (esim. perhe, kaverit)

3) Minun Suomeni aika (esim. historia, tulevaisuus)

 

Kuvan voi ottaa millä tahansa kameralla, vaikka kännykällä.

 

Kuvauspäivän tulee olla 1.1. – 31.7.2017 välisenä aikana.

Kilpailun mainos

Kilpailun säännöt

 

Elämyspolkuvierailu Turun Tuomiokirkkoon

Seitsemäsluokkalaiset kävivät viikolla 14 opastetuilla historian Elämyspolkuvierailuilla Turun Tuomiokirkossa. Kirkko on täynnä Turun historiaa 1200-luvulta lähtien. Kävelimme kirjaimellisesti luiden päällä, sillä kirkon lattian alle arvioidaan haudatun noin 4500 vainajaa. Esillä oli myös reformation juhlavuosi. Kiitosta tuli kaikille luokille erinomaisestä käytöksestä. Kiitos myös Tuomiokirkon oppaille osaavista ja mielenkiintoisista opastuksista!

Historian opettajat

 

 

 

Kesätöitä tarjolla!

Oletko vielä kesätyöpaikkaa vailla? Tule kuuntelemaan tarjolla olevista kesätyöpaikoista ma 3.4. klo 14 auditorioon 4H kesätyöinfoon.

Tarjolla on nuorille esimerkiksi avustavan päiväleiriohjaajan paikkoja, leiriapulaisen, kahvilatyöntekijän, lannoite- ja siemensäkkikeräyksen hoitajan paikkaa.

Linkistä lisätietoa:

http://turku.4h.fi/toita/kesatyot-2017/

 

T: Hanna- ja Kirsi-opot

Retkeilykurssi retkeilee 17.-18.3.2017

 

Kurssin  ensimmäinen retki pidettiin 17.-18.3.2017 Liedossa, Liesanmajalla. Lähdimme perjantaina 17.3 koulupäivän jälkeen klo 15.15. Nousimme bussiin koulun viereiseltä pysäkiltä. Matkasimme ensin Turun keskustaan ja sieltä Liedon keskustan kautta aina bussilinjan 6 päätepysäkille.

Päätepysäkiltä lähdimme vaeltamaan noin 5km matkaa peltojen, metsän ja ojien yli yöpymispaikalle Liesanmajalle. Majalla koottiin telttoja, tehtiin nuotio sekä syötiin eväitä. Eväinä meillä oli makkaraa, lettuja yms.

Nuotiokokkailujen jälkeen kömmittiin nukkumaan ja viisi rohkeaa uskaltautui telttaan, mutta vain kaksi vietti ulkona koko yön. Aamulla osa ryhmästä lähti omilla kyydeillä kohti uusia haasteita. Paikalle jääneet lähtivät takaisin bussipysäkille.

Yksi reissun pysäyttävimmistä kokemuksista oli sorkkaeläimen luurangon löytyminen pellon reunalta, kartan ulkopuolelta.

Pienten vastoinkäymisten jälkeen pääsimme bussipysäkille ja kotimatka sai alkaa.

–  Mirka Pahlberg 9E  –

Kevätaurinko herätti oppilaat liikkumaan

Liikkuva Koulun puitteissa hankitut liikunta ja aktivointivälineet ovat kovassa välituntikäytössä. Spin-oppilaat jakavat välineet välitunnin alussa ja keräävät ne välkän lopussa. Kasiluokkalaisia Spin-oppilaita on 10 kpl. Vielä ehtii mukaan, käy bongaamassa haluamasi välineet lainauspisteestä!

Kuvassa pihasalibandyä ja pallopelejä. (Teksti: Ranti kuva: A.Jokinen)