9lk Yrityskylässä

Koulun yhdeksäsluokkalaiset osallistuvat tällä ja ensi viikolla TAT:n Talous ja nuoret toimintaan kuuluvan Yrityskylään. Yrityskylässä oppilaat johtavat kilpaa yritystä, meillä, Raisio Oyj, kansainvälisillä markkinoilla. Oppilaiden toisiaan vastaan kilpailevissa johtoryhmissä jokaisella oppilaalla on oma vastuualueensa. Pelin aikana tiimit valmistavat ja myyvät tuotettaan asiakkaille ja johtavat yritystä neljän kvartaalin ajan. Voittajatiimi on se, joka on saanut kasvatettua hyvän liiketuloksen lisäksi eniten mainettaan. Pärjääminen vaati hyvän tiimityön lisäksi taitoa soveltaa erilaista koulussa opittua osaamista. Kaksi tuntia kului nopeasti.

Kuvissa Rieskalähteen koulun 9D-luokkan oppilaita osallistumassa peliin. 

Turvallisuustapahtuma

MERELLINEN KOKONAISTURVALLISUUSTAPAHTUMA
Turun Varvintorilla pe 24.5.

Yleisölle avoimessa koko perheen ilmaistapahtumassa esitellään monipuolisesti eri turvallisuusviranomaisten ja -järjestöjen toimintaa toimintarastien ja -näytösten sekä kalustoesittelyjen muodossa. Turun kouluista tapahtumaan osallistuu noin 1200 oppilasta.

Oppilaat mukana turvallisuustapahtumassa Turun Varvin torilla.

Taloustaitokilpailu 2019

Rieskalähteen koulun Taloustaitokilpailun 2019 parhaat palkittiin OP Turun Seudun järjestämässä Turun alueen koulujen yhteisessä palkitsemistilaisuudessa torstaina 9.5.2019. Rieskalähteellä paras taloustaitaja oli Mikko Partanen 9G, toiseksi tuli Lumi Höglund 9D ja kolmannen sijan yhtä hyvillä tuloksilla jakoivat Erika Holm 9D ja Aarne Heikkilä 9M.

Onnea voittajille ja kiitos hienoista vastauksista!

Yhdeksännen luokan oppilaat Osuuspankin Taloustaitokilpailun palkitsemistilaisuudessa.Kuvassa vasemmalta: Aarne Heikkilä, Mikko Partanen, Lumi Höglund ja Erika Holm.

Rieskariihi: Päihteet 14.5.2019

Hyvät huoltajat,

tervetuloa Rieskalähteen koulun vanhempainyhdistyksen järjestämään
Rieskariiheen tiistaina 14.5.2019 klo 18.00.

Rieskariihen aiheena on tällä kertaa Päihteet.

Ilta järjestetään koulun ruokalassa. Buffetti aukeaa jo klo 17.30.

Monet huoltajat ajattelevat, että nuorten päihteiden käyttö ei koske minua,
koska oma lapseni ei käytä. Riski on kuitenkin aina olemassa.
Tule kuuntelemaan, kysymään ja keskustelemaan!

Turussa työskentelevä huumepoliisi kertoo illan aikana kokemuksiaan mm.
nuorten päihteiden käytöstä (alkoholi, impattavat aineet, huumeet) ja Turun
tämän hetkisestä päihdetilanteesta.

Aiheina mm.
– mistä voin huomata, että nuori käyttää?
– minkälaisia aineita Turussa liikkuu?
– kuinka paljon Turussa on käyttäjiä?
– mitä tehdä, jos nuori jää kiinni käytöstä?

Tervetuloa ja nähdään illassa!

Rieskalähteen koulun vanhempainyhdistys ry.

Esite koulun päihdeiltamasta.

Energy Hackathonin starttipäivältä voitto Rieskalähteen koululle

6.3. järjestetyssä Energy Hackathonia käynnistäneessä Kick off –päivässä koululaiset kilpailivat uusilla ideoilla energian säästämiseksi. Rieskalähteen ysiluokkalaisten esitys energiankäytön tarkkailuun tarkoitetusta sovelluksesta toi ryhmälle kilpailun voiton.

Uutta virtaa energiansäästöön

Energy Hackathon on hanke, jossa kehitetään ideoita ja sovelluksia siitä, miten energiankäyttöä saadaan näkyväksi ja energian säästämisestä voidaan tehdä kiinnostavaa ja hauskaa lapsille ja nuorille.

Rieskalähteen koulun 9.-luokkalaiset Lilli Eklund, Hanna Elsilä ja Maria Leistevuo osallistuivat Kick off -päivään vetäjänsä Ilkka Fagerin opastuksella. Ryhmä päätti viime hetkellä osallistua kisaan ja olikin ainoa peruskoululaisryhmä 2.-asteen opiskelijoille tarkoitettussa Kick off –kilpailussa.

Kilpailun tarkoituksena oli suunnitella esitys omista ratkaisuista siihen, miten energiadataa voisi hyödyntää, havainnollistaa ja visualisoida. Tehtävänannossa painotettiin erityisesti omaperäisyyttä, sovellettavuutta ja havainnollistamista. Kilpailun suunnitteluvaiheen jälkeen kaikki ryhmät ”pitchasivat” ideansa eli esittelivät nopeasti sen pääkohdat yleisölle.

Appi avuksi kuluttajalle

Ryhmä esitteli tiiviin ja vakuuttavan suunnitelman energian säästämiseksi: yksilöllisesti räätälöitävissä oleva verkkosovellus, jolla käyttäjä voi seurata omaa energiankulutustaan. Ryhmä suunnitteli sovelluksen ratkaisuksi huolestuneelle kuluttajalle, joka ei enää itsekään tiedä mitä tehdä ja mistä etsiä tietoa. Ryhmän suunnittelema sovellus toisi asiantuntijoiden tiedot ja vinkit sekä käyttäjän kulutuksen suoraan yhteen ja samaan sovellukseen.

Ryhmän idea ja sen esittäminen yleisölle osuivat kumpikin nappiin ja kisan nuorin osallistujaryhmä veikin voittosijan mennessään.

– Ryhmämme oli kilpailun nuorimpia osallistujia, joten pitchauksen pitäminen ei varmasti ollut helppo paikka, mutta he suorittivat esittelyn mallikkaasti, Fager kehuu.

Energy Hackathon järjestetään Turussa 17.-18. toukokuuta.