Kouluvalmentaja koulussa!

Mun tehtävä on olla LINKKI oppilaan ja oppilashuollon välillä, sekä tukea oppilaan opiskelukykyä ja hyvinvointia. Teen yhteistyötä luokanohjaajien ja muun henkilökunnan kanssa. Tulen liikkumaan jonkin verran välitunneilla, keksimään välkkätoimintaa pienryhmille, sekä vetämään erilaisia projekteja. Tulen varmasti tekemään myös yksilötyötä.

Mun luokse voi oppilas tulla juttelemaan ihan mistä asiasta tahansa (tai laittaa viestiä) ja melkeenpä milloin vain koulupäivän aikana! Tarkoitus on olla helposti saatavilla. Otan ensi viikosta lähtien (17.1. alkavalla viikolla) käyttöön Iltatunnin, joka tarkoittaa sitä, että oppilas voi ottaa muhun yhteyttä Instagramin, Whatsappin ja Wilman kautta tai soittaa/tekstata mun työpuhelimeen asiassa kuin asiassa.

 

Instagram tili on nimellä @rieskankoutsi

Iltatunti on keskiviikkoisin klo:18.30-19.30

Mun puhelinnumero on 044 7900558

 

Tarkoitus on yhdessä luoda koulusta sellainen paikka, jonne halutaan tulla ja joka nähdään tärkeänä oman tulevaisuuden unelmien saavuttamisen kannalta. Pyrimme siis lisäämään yhteisöllisyyttä ja sitä kautta hyvinvointia.

Ottakaa oppilaat IG tili seurantaan niin pääsette mukaan luomaan hyvää henkeä ja muistakaa tallentaa mun puhelinnumero!

 

Lämpimin terveisin:

 

Kati Heino, Kouluvalmentaja

kati.heino@turku.fi

Vielä tuokiokuvaa Arkean lakon ajalta…

Lakko tuli ja onneksi myös meni. Se oli riittävän pitkä huomataksemme miten tärkeitä ovat ruoka- ja siivouspalvelut. Kun järjestelmä menee kiinni, pitää oppilaiden ja koulun henkilökunnan selvitä itse vaikka mitään velvollisuutta tähän kellään ei olisikaan. Joka päivä pitää syödä ja jossain kulkee raja, millaisen sotkun keskellä voidaan toimia.

Onneksemme koulussamme on reippaita ja fiksuja nuoria, jotka tarttuvat toimeen silloin, kun kaivataan hyviä tekoja! Seiskaluokkalaiset muodostivat ruokalaryhmän ja siistivät pöytiä sen jälkeen, kun ruokailevat oppilaat olivat vieneet itse omat roskansa roskikseen. Oli ilo huomata oma-aloitteellisuutta ja pelisilmää. ”Tuossa on täysi roskis. Vienpä sen ulos isoon roskikseen”. Ja tämä itse oivallettuna ilman opettajan ohjeistamista!

Kasit puolestaan ottivat kopin pihan siivouksesta. Se oli järkyttävässä kunnossa maanantaina. Kaksi luokkaa ahersi tovin pihalla roskia poimien ja lopulta se oli siisti. Keskiviikkona vielä neljän oppilaan oma-aloitteinen porukka teki  toisen kierroksen.

Valitettavan monella meistä on helposti tapa toimia hieman huolimattomasti roskien kanssa. Esimerkiksi kasvomaski saatetaan ottaa kasvoilta ja pudottaa se roskikseen vähän sinnepäin edes katsomatta meneekö se todella roskikseen vai siihen viereen lattialle tai maahan.

 

Muutama kuva…

Jos roskikset ovat täynnä eikä niitä pääse tyhjentämään tarvitaan hieman väliaikaista jätesäkkiapua…

 

Tätä toimintaa taas allekirjoittaneen on vaikea ymmärtää mitenkään…

 

Mutta kauniiksi lopuksi kunnia niille keille se kuuluu. Valtaisat kiitokset 7AB sekä 8AB ja erityisesti 8A:n tehotiimi Melina, Kiia, Tove ja Sone!

Hannu Lilja