Kilpikonnien kesä

Oletko joskus miettinyt, mitä koulumme kilpikonnat Essi ja Ossi puuhaavat kesälomalla? Pakkaavatko ne tavaransa ja lähtevät etelään? Vai vaipuvatko ne kesähorrokseen uutta syksyä odotellessa? Jatka lukemista, niin saat tietää…

Kesä 2015 oli Essille ja Ossille kovin kiireinen. Pieniä ja vähän suurempiakin vieraita riitti lähes jokaiselle lomaviikolle. Heti ensimmäisellä lomaviikolla kilpikonniamme saapui ihmettelemään matematiikan opettaja Marjo tyttöjensä kanssa. Ossi ja Essi saivat pieniltä tytöiltä opetusta maantiedossa, joten maailmankarttakin tuli kaveruksille tutuksi.

Sitten kyläilylle saapui toinen matematiikan opettaja Saija poikiensa kanssa. Reippaat nuoret miehet tiesivät jo valmiiksi paljon kilpikonnista, ja lopulta Saijakin uskaltautui ottamaan Essin syliin.

Saija ja pojat

saija

Äidinkieltä (ja muitakin aineita) koulussamme sijaistaneen Kristiinan pojat Sampo ja Konsta lähestyivät kilpikonnia tieteellisen tutkimuksen merkeissä, ja mittasivat muun muassa Essin kävelynopeutta. Tarkkaa tulosta ei saatu, mutta kilpikonnaksi ”kovaa kulki”.’

poikaKonna

PoikaKonnaMitta

Heinäkuun lopulla konnamme saivat kansainvälisiä vieraita, kun kieltenopettaja Hanna toi tyttärensä Saaran ja tämän tanskalaisen serkun Sirin tutustumaan persoonallisiin kilpikonniimme. Tytöt olivat innoissaan ja halusivat molemmat oman kilpikonnan.

Hannantyttö

 

Myös oma kummipoikani Elias kävi siskonsa ja äitinsä kanssa viihdyttämässä kilpikonnia, ja toivoi samanlaisia omaan kouluunsa Paimioon, ja miksei kotiinkin.

Elias

 

Vielä viimeisellä lomaviikolla riitti kaverusten ympärillä vilinää, kun opettajat lomaltapaluukiireidensä keskellä piipahtivat konnia katsomaan. Tunnistatko opet?

Terhi

Päivi

Maria

Essi ja Ossi majailevat luokassa D14, ja niitä ruokitaan maanantaisin noin klo 11. Tervetuloa moikkaamaan!

RiikkaKonna

Riikka & konnat