Musiikin vuosi yläkoulussa

Seiskaluokkalaiset pääsivät Kunstenniemen perinteiselle leirille lokakuun alussa. Kolmipäiväisen leirin aikana laulettiin, leikittiin, uitiin, saunottiin ja paistettiin lettuja. Leirillä valmistauduttiin erityisesti syyslukukauden konsertteihin sekä harjoiteltiin Tiernapoikia ja Lucia-lauluja. 

Syksyn ensimmäinen yhteiskonsertti 7.11. Turun VPK:n talolla  oli hieno rutistus yläkoulun ja lukion kuoroilta ja säestäviltä pianisteilta. Let’s Change the Rules on kansainvälinen, eri puolilla maailmaa vaikuttavien muusikoiden luoma konserttikokonaisuus kuoroille. Konsertilla halutaan lisätä tietoisuutta luonnontuhontalain tarpeellisuudesta kestävän kehityksen edistämiseksi. Choirs for Ecocide Law -hanke, jonka tuotoksena konserttikokonaisuus syntyi, palvelee Stop Ecocide International -järjestön tavoitteita luonnontuhontalain saattamiseksi voimaan. 

Joulun aika on kiireistä aikaa musiikkiluokkalaisilla. Seiskaluokkalaiset ja osa kaseista ahkeroi joulun alla Tiernapoikaesityksin sekä Lucia-kulkuein. Kasiluokkalaiset kävivät laulamassa kaupugintalolla 11.12. kaupunginvaltuuston joulutilaisuudessa. Mukana oli myös muutamia laulajia seiskan bassosektiosta! Perinteiset yläkoulun ja lukion yhteiset Seimen äärellä -konsertit järjestettiin Mikaelin kirkossa 14.12. Näissä konserteissa, kuten muissakin koulun konserteissa ja musiikkityössä suurena apuna on Puolalan musiikkituki ry. Tuen intendentti Susanna Suoranta on konserttien tuottamisessa korvaamaton tuki musiikinopettajille. Oppilaille Suski on yksi tuttu ja turvallinen aikuinen lisää tässä suuressa musiikkiperheessä. 

Ysien musikaali ”Liisa Ihmemaassa” esitettiin helmikuun ensimmäisinä päivinä Puutarhakadun alasalissa. Musikaali oli näyttävä kokonaisuus ja lavalla nähtiin paljon upeita suorituksia. Kaikki pitkät ilta- ja viikonlopputreenit todella tuottivat tulosta, ja ysit olivat myös itse todella tyytyväisiä lopputulokseen. Näytelmän ohjasi Ella Jokela, jonka apuna toimi kolme opetusharjoittelua tekevää teatteriohjaajaopiskelijaa Nuppu Ervasti, Petra Lumme ja Liisa Turunen.  Musiikista vastasi Tiina Björk ja visuaalisuudesta Hanna Rissanen. 

Ysien kuoron eli Canticumin matka suuntautui eteläiseen Saksaan Baden-Württembergiin. Kolleg St. Sebastian Stegenissä on yksi koulumme pitkäaikaisista ystävyyskouluista. Matkalla konsertoitiin upeissa kirkoissa, ihasteltiin Freiburgin kaupungin kauneutta ja patikoitiin Schwarzwaldin vehreillä rinteillä. Wunderschön! 

Laivaston soittokunnan varusmiesbändi vieraili koululla maanantaina 27.5. Bändi säesti lukuisia taitavia koulumme oppilaita kahden konsertillisen verran. Kuulimme sooloesityksiä sekä duoja, lauluryhmiä sekä kuoroa. Toivottavasti tästä tulee perinne! Viimeisen viikon ohjelmassa oli vielä touhupäivän bändikatselmus Vimmassa. Kasiluokalla toimii aktiivinen lauluyhtye Magnifico Fiasco, joka ehti vielä vuoden viimeisenä perjantaina keikalle Turun ammatti-instituutin kevätjuhlaan. 

Seitsemänsien ja kahdeksansien musiikkiluokkien kuoroja ohjasi Anni Susi ja Canticumia Tiina Björk. Bändiohjaajana toimi Lauri Levanto. Yläkoulun ja lukion yhteisen orkesterin toiminnasta vastasivat Timo Lehtovaara ja Anni Susi.