Oppilaskunta, luokat 1-6

Syyskuussa -22 valittiin jälleen jokaisesta luokasta äänestämällä ministeri edustamaan luokkaa oppilaskunnan hallitukseen. Hyväksi todetun tavan mukaan vaalit pidettiin paikallisesti kunkin linjan omalla piazzalla.

Uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksen pääkirjaston musiikkiosaston hienoissa tiloissa. Oppilaskuntamme puheenjohtajana lukuvuoden 22-23 toimi Konstantin Koukka luokalta 6C. Sihteerinä toimi 4C-luokan Elsi Kaisalmi. Turun Lasten Parlamentin hallituksessa kouluamme edusti edelleen koko lukuvuoden 6E-luokan Hertta Partanen. Hertta oli usein mukana myös oppilaskunnan hallituksen kokouksissa kertomassa terveisiä Lasten Parlamentin suunnasta.

Puolalan koulun ministerit järjestäytymiskokouksessa
Puolalan koulun oppilaskunta järjestäytymiskokouksessaan kirjastossa

Aktiiviset ministerit tapasivat viikoittain pitkässä välituntikokouksessa käsityöluokassa, joten tarvetta koko oppitunnin mittaisille kokouksille esiintyi vain muutaman kerran lukuvuoden aikana.  1.-2. –luokkalaisilla pikkuvaikuttajilla ja 3.-6. –luokkalaisilla oli edelleen omat kokouksensa. 

Ministereiden puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja osallistuivat Turun Lasten Parlamentin suurkokoukseen marraskuussa esittäen keskusteluosuudessa rakentavia kouluruokaan liittyviä ajatuksia.

Oppilaskunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä Lasten Parlamentin edustaja
Lasten Parlamentin suurkokouksessa kouluamme edustivat Hertta Partanen, Kosti Koukka ja Ewan Wilson.

Toiseen suurkokoukseen osallistuivat maaliskuussa puheenjohtaja ja sihteeri.

Puheenjohtaja ja sihteeri edustushommissa
Puheenjohtaja Kosti Koukka ja sihteeri Elsi Kaisalmi

Oppilaskunnan toimesta toteutettiin muutaman koronavuoden jälkeen suosittu peli- ja kirjakirpputori. Sen tuotto käytettiin keväällä välituntipallojen hankintaan.

Kevätkauden suurtapahtuma oli toukokuinen luokkienvälinen jalkapalloturnaus – isommille oppilaille Parkin kentällä ja alkuopetusluokille alapihan kaukaloissa. Lähes poikkeuksetta kaikki koulumme luokat olivat mukana pelaamassa ja luomassa upeaa urheilujuhlan tunnelmaa!

Toukokuun lopulla ministerit lähtivät ansaitulle jo perinteeksi muodostuneelle kevätretkelle Hirvensaloon Oriniemen partiomajalle. Kauniin saariston syleilyssä kerrattiin oppilaskuntavuoden kohokohtia, grillattiin ja leikittiin.

Oppilaskunnan kevätretki Oriniemen partiomajalle
Ministerit kevätretkellä Oriniemen partiomajalla

Puolalan koulun 1.–2.luokkien oppilaskunnan edustajat eli pikkuvaikuttajat ovat kokoontuneet säännöllisesti kuluvan lukuvuoden aikana. Ensimmäinen pikkuvaikuttajien kokous pidettiin syyskuun lopussa.

Pikkuvaikuttajien kokouksissa on suunniteltu kivoja tempauksia ja tapahtumia, mutta myös pohdittu paljon sitä, miten koulussa olisi mukavampi olla. Tärkeitä teemoja kokouksissa ovat olleet kaveritaidot ja se, ettei ketään kiusattaisi.

1.–2.luokkien oppilaat ovat osallistuneet oppilaskunnan erilaisiin tempauksiin kuten mm. Halloweenin juhlintaan. Ystävänpäiväksi pikkuvaikuttajat askartelivat suuren ystävänpäivän postilaatikon, joka täyttyi nopeasti erilaisista korteista ja ystävänpäiväposteista. Laatikon suosio oli niin valtava, että pidimme sitä lopulta paikallaan koko viikon. Postilaatikolle oli siis tilausta!

Keväällä pikkuvaikuttajien kokouksessa vieraili myös rehtorimme Kaisu, jonka kanssa tutustuimme perusopetuksen laatukyselyyn ja pohdimme, miten kiusaamistilanteessa tulisi toimia. Pikkuvaikuttajat välittivät tietoa myös omiin luokkiin.

Vappuna pikkuvaikuttajat järjestivät 1.–2. luokkien oppilaille naamiaiset ja pukukilpailun. Pukukilpailun voitto meni lopulta tiukan äänestyksen jälkeen 2B-luokaan.

Kiitos reippaille ja aktiivisille vaikuttajille kuluneesta toimintakaudesta!

Elina Tuliniemi, Antti Valtola ja Hanna Routsi