Rauhankyyhky

Seinällä iso posteri jossa rauhankyyhky levitetyin siivin edestä kuvattuna. Ympärillä on rauhan symboleja ja oppilaiden kirjoittamia rauhan viestejä.

 

Maaliskuussa Puolalan koulu osallistui 34 muun suomalaisen koulun kanssa Rauhankyyhky-haasteeseen. Haasteen kouluille asetti Korson Ruusuvuoren koulu, ja sen tarkoituksena oli herätellä oppilaissa ajatuksia vallitsevasta sotakriisistä sekä tukea rauhaa.

Haasteessa tuli suunnitella oma rauhankyyhky koulun tilaan. Se asetti pohjan, johon oppilaat ja opettajat saivat ilmaista tukensa Ukrainalle omalla allekirjoituksellaan, tekstillään tai kuvituksellaan. Oppilaskunnan hallitus valitsi kyyhkylle paikan päärakennuksemme käytävän seinältä. Kuvataidetunneilla eri luokkien oppilaat piirsivät ja leikkasivat kartongista yhteistyönä suuren kyyhkyn, ja taustaksi muodostettiin Ukrainan lippu. Lisäksi kaikki halukkaat oppilaat saivat piirtää ja maalata kuvataidetunneilla rauhanaiheisia teoksia, jotka kiinnitettiin lisänä kyyhkyn yhteyteen. Aihe oli oppilaille selkeästi tärkeä: se herätti paljon osallisuutta, innostusta ja keskustelua.