Uudet kotitalousluokat saatiin käyttöön

Alakoulun remontin valmistuessa, saatiin rakennukseen käyttöön myös uudet kotitalousluokat. Yhdestä kotitalousluokasta ja yhdestä pienopetustilasta (ns. porrasluokka) tehtiin kaksi kotitalousluokkaa ja niiden väliin yhteinen ruokailu-ja opiskelutila, joka soveltuu mainiosti muuhunkin opetukseen. Tänä vuonna tilassa on opetettu terveystietoa. Kotitalousopettajat Minna ja Marika saivat olla mukana tilojen suunnittelussa alusta alkaen. Tiedossa oli, että luokista tulisi pienet, mutta se ei opettajia huolettanut. Ensimmäistä kertaa oli mahdollisuus saada molemmat tarvittavat kotitalousluokat vierekkäin, omaan kouluun.

Perinteiset ja totutut, sekä opettajille että oppilaille tutut kotitalousluokkien työskentelytavat tuuletettiin remontin yhteydessä. Luokkiin rakennettiin modernit saarekkeet, joiden äärellä oppilaat työskentelevät kuuden, kolmen tai kahden oppilaan ryhmissä opiskelutehtävien mukaan. Pienen ahtauden ja uudenlaiset ryhmäytymiset voi myös nähdä etuna: oppilaat oppivat suunnittelemaan työnjakoaan ja yhteistyötään vaihtelevammin ja pitämään työympäristönsä siistinä ja järjestyksessä. Kaikilla on mahdollisuus nähdä toinen toistensa työskentelyä ja pyykkihuolto on luonteva osa kotitaloustuntien toimintaa. Nykyisissä luokissa opetusryhmän yhteisöllisyys on uudella tavalla jatkuvasti läsnä. Opettajan ei myöskään tarvitse enää etsiä varastoon, vaatehuoltotilaan ja muihin erillisiin tiloihin kadonneita oppilaita, kun kaikki opiskeluun tarvittava on samassa tilassa.

Yhteinen, valoisa ja avara tila ruokailuun, johon molemmat kotitalousryhmät saapuvat valmiine ruokineen on suorastaan ylellinen. Erilaisiin teeman mukaisiin toteutuksiin ja juhlavampiinkin kattauksiin on hienot puitteet. Ruokailutila on helpotus myös silloin, kun luokan puolella on jotain palanut kattilan pohjaan. Tämän vuoden aikana olemme iloksemme todenneet, että uudet tilat ovat esteettiset ja käytännölliset!