Yhdeksäsluokkalaiset Yrityskylässä

Yhdeksäsluokkalaisille suunnattu Yrityskylävierailu on yhteiskunnan, talouden ja työelämän oppimiskokonaisuus, joka kannustaa yritteliäisyyteen. Oppimiskokonaisuus pohjautuu opetussuunnitelmaan. Koulumme on osallistunut tähän Talous ja Nuorten TATin järjestämään ohjelmaan jo monena lukuvuotena. Kokonaisuus muodostuu viiden oppitunnin ohjelmasta, joista yksi tapahtuu Yrityskylän omassa oppimisympäristössä ja kestää muutaman hyvin toimeliaan tunnin. Tätä varten valmistaudutaan siis perehtymällä tulevaan vierailuun jo koulussa tehtävien avulla.

Yläkoulun vierailulla luokka oli jaettu viiden hengen Wärtsilän johtoryhmiin, joissa jaetut roolit olivat yksikönjohtaja, tuotekehitys- ja suunnittelujohtaja, tehtaanjohtaja, myyntipäällikkö ja markkinointi- ja viestintäpäällikkö. Heidän tehtävänään oli tuottaa ja saada mahdollisimman tehokkaasti myytyä W31-moottoreita, jotka sopivat kaikenlaisiin laivatyyppeihin ja voimalaitoksiin. Johtoryhmien tavoitteena oli myös kerryttää mainetta ja varmistaa, että yritystoiminta on vastuullista.

Pelitilanteen alussa johtoryhmät laskivat myymälleen tuotteelle hinnan.  Pelin edetessä he kävivät eri maiden asiakkaiden luona myyntineuvotteluissa, vierailivat pankissa erilaisissa tapaamisissa sekä valmistivat ja toimittivat tuotteita asiakkailleen. Lisäksi he vastasivat erilaisiin mainehaasteisiin ja reagoivat yllättäviin tapahtumiin. Tilanteeseen tuli nopeasti kilpailuhenkeä, kun 9B:n johtoryhmätiimit kilpailivat toisiaan vastaan. Yleensä Yrityskylään ovat päässeet kaikki yhdeksännet luokat. Tänä lukuvuonna kävi niin, että siellä ehti vierailla vain 9B, jonka vierailu oli jo syyslukukaudella. Keväälle varatut käynnit eivät toteutuneet koulun siirryttyä etäopetukseen.

Osavuosikatsauksia varten 9B:n tiimit kokoontuivat tarkastelemaan tilannetta.