Liikkuva koulu luokilla 1-6

Lukuvuoden aikana oppilaat liikkuivat aktiivisesti kokonaisuudessaan koulupäivänsä aikana sekä liikuntatunneilla että välitunneilla. Lisäksi pirteää liikettä kertyi koulumatkoilla ja koulun kerhotoiminnassa. Tänä lukuvuonna LiiKe-kerhot liikuttivat useampana päivänä oppilaita Puolalalan koulussa sekä Topeliuksen (12 luokat) että Sepänkadun (36 luokat) yksiköissä. Lisäksi lukuvuoden aikana oppilaita osallistui retkikerhoon, jossa retkeiltiin Sepänkadun lähiympäristössä. Kaikkiin kerhoihin osallistui innokkaita liikkujia ja kaikki ryhmät täyttyivätkin innokkaista liikkujista heti syksyllä. 

Kuva korkealta kohti havupuiden latvoja ja niiden takaa näkyvää salmea ja edelleen Turun kaupunkia.
Maisemaa Hirvensalon laskettelukeskuksesta, jonne retkeiltiin retkikerhossa

Oppilaiden liikunnallista aktiivisuutta lisättiin kuukausittain vaihtuvilla teemoilla, joita olivat syyslukukaudella pihaleikit, ruskaretki, käytävägolf ja tanssit. Kevätlukukauden alussa järjestettiin talvista ulkoilua ja rentoja sisävälkkiä. Kevätlukukauden plogging, jalkapalloturnaus ja viestikarnevaalit eivät tänä lukuvuonna toteutuneet etäkoulunkäynnin takia.

Viidennen luokan välituntiliikuttajat liikuttivat oppilaita lukuvuoden aikana erilaisilla leikeillä ja peleillä. Myös hyötyliikuntaa syntyi koulumatkoista sekä siitä, että luokan kanssa siirryttiin ajoittain toiseen koulurakennukseen. Liikkuva koulu -hankkeen hankerahoilla saimme kouluumme edellisenä lukuvuotena monenlaisia toiminnallisia välineitä, jotka olivat myös tänäkin lukuvuonna ahkerassa käytössä.

Liikkuvin terveisin,

Minna, Sirke & Toni