SISÄLIIKUNTAKAUSI ALKAA MA 14.10.2013 – MUISTA OIKEAT LIIKUNTAVARUSTEET!

Sisäliikuntakausi on alkamassa ja tästä syystä on hyvä kerrata koulumme ohjeistusta/käytäntöjä koskien mm. sisäliikuntavarustusta ja suihkussa käyntiä.

SISÄLIIKUNTAVARUSTEET JA MUUT HUOMIOITAVAT ASIAT
Sisäliikuntakaudella oppillailla tulee olla erillinen varustus (esim. sortsit ja T-paita tai jumppapuku) liikunta-ja tanssitunneilla eli oppilaalla tulee olla mukanaan vaihtovaatteet tunnille tullessaan.
Ulkovaatteet (esim. verskat ja paidat/hupparit), joilla touhutaan leikeissä ja peleissä välitunneille, tuovat mukanaan liikuntasaleihin mm. hiekkaa ja pölyä, jotka vaarantavat turvallisuutta mm. tekemällä salin lattiasta liukkaan. Lisäksi hygienian kannalta on kaikkien kannalta varmasti parempi mitä puhtaampana mm. liikuntasalit saadaan pidettyä. Vaihtovaatteiden unohtamisesta tulee merkintä Wilmaan oppilaalle. Sisäpelijalkineiden käytöstä liikuntatunneilla noudatetaan liikunnanopettajan antamia ohjeistuksia.

Turvallisen liikkumisen kannalta on tärkeää että pitkät hiukset pitää olla kiinni sekä tytöillä että pojilla niin liikunta- kuin tanssitunneillakin. Opettajien kanssa on sovittu että pienille oppilaille(1.-2.lk) asiasta muistutetaan yhden kerran, isommille oppilaille(3.lk alkaen) unohdusmerkintä hiuslenkun tms. puuttumisesta tulee jo ensimmäisellä kerralla. Kellot, korut ym. tulee jättää myös pois liikunta- ja tanssitunneilta turvallisuuden parantamiseksi.

SUIHKUSSA KÄYNTI LIIKUNTA- JA TANSSITUNTIEN JÄLKEEN

Liikunta- ja terveyskasvatuksen mukaisesti oppilaat käyvät suihkussa sisäliikunta-ja tanssituntien jälkeen. Myös ulkoliikuntakaudelle oppilaille tarjotaan mahdollisuutta suihkussa käymiseen.

Sisäliikunta- ja tanssituntien jälkeen oppilaat käyvät peseytymässä suihkussa tytöt- ja pojat erikseen. Hiuksia ei tarvitse kastaa suihkussa käydessään. Oppilailla tulee liikuntavarusteissaan olla mukana oma pyyhe. Myös pyyhkeen puuttumisesta opettaja tekee merkinnän Wilmaan. Jos edellä mainittu tunti on koulupäivän viimeinen, voi peseytymisen suorittaa myös kotona.Jos koulupäivä jatkuu vielä tanssitunnin jälkeen, oppilaat voivat halutessaan käydä vain ”pikkusuihkussa” eli pestään vain jalat ja kädet. Myös liikuntatuntien jälkeen opettaja voi joskus määritellä ”pikkusuihkun” riittävän.