Etäyhteyskokeilu sai innostuneen vastaanoton

Lapset kokoontuivat jännittyneinä odottamaan kameran eteen, kun luvassa oli etävierailu kaupungin toisella laidalla sijaitsevaan päiväkotiin. Uittamon ja Pernon esiopetusryhmät tutustuivat toisiinsa ensin verkossa ja keväällä suunnitteilla on yhteinen lähitapaaminen.

Vilinää ja vilskettä oli kummassakin päässä, kun opettajat ja TOP-keskuksen väki virittivät kuvan ja äänet kuntoon Lync-ohjelmassa, ja sovittivat kaikki lapset kuvaan. Lapset esittäytyivät ensin toisilleen ja kertoivat kukin yhden asian, josta pitävät: ”Minä tykkään jumpasta” oli suosituin vastaus, jotkut kertoivat pitävänsä koirista ja toiset lukemisesta ja kirjoittamisesta.

Tutustumisen päätteeksi Uittamon lapset esittivät yksissä tuumin spontaanin lauluesityksen pernolaisille, kun opettajat mainitsivat, että seuraavalla kerralla voitaisiin vaikka esittää jokin talvilaulu 🙂 Miksi odottaa seuraavaan kertaan, kun se voidaan tehdä samantienkin!

Jatkossa suunnitteilla on myös toteuttaa näytelmä etäyhteyden kautta. Lapset ideoivat jo näytelmän nimeä: ”Sehän voisi olla prinsessa ja kolme Nalle Puhia.”