Kortteja ja kirjaimia piirtoalustoilla

Piirtoalustat ja -kynät pääsivät testiin Molla-päiväkotien lasten käsissä! Piirtoalustat eli piirtopöydät kuuluvat  hanketta koordinoivan TOP-keskuksen lainalaitevalikoimiin. Laitteiden avulla tietokoneella piirtämiseen ja kuvankäsittelyyn aukeaa uusia ulottuvuuksia, sillä kynäotteella piirtäminen on luontevampaa kuin hiirellä. Piirtopöydän avulla voidaan harjoittaa hienomotoriikkaa ja se soveltuu myös kirjainten piirtämiseen.

Molla-päivähoitoyksiköistä laitteita on kokeiltu Uittamossa sekä lyhyen aikaa myös Pernossa. Uittamossa laitteet pääsivät heti todelliseen tulikokeeseen, sillä lapset käyttivät niitä omien korttien piirtämiseen!

MOLLA-039

Korttien tekeminen onnistui hienosti – kynällä piirtäminen oli sekä motivoivaa että mukavaa vaihtelua perinteiseen lyijykynään verrattuna. Osalle lapsista piirtokynä istui luontevasti käteen, ja motivoi niitäkin, jotka eivät perinteisellä kynällä piirtämisestä yhtä lailla innostu. Totuttelua sen käyttö kuitenkin vaatii hieman, sillä kynä on melko herkkä ja mahdollistaa myös hyvin tarkan piirtojäljen. Osalle lapsista tietokoneen hiiri tuntui luontevammalta välineeltä, ja sitä voikin halutessaan käyttää rinnakkain piirtoalustan kanssa.

Piirtoalustojen käyttöä opetuksessa on aiemmin tutkittu muun muassa TOP-keskuksen koordinoimassa Konstit-hankkeessa. 

Ota yhteyttä TOP-keskukseen, mikäli haluat piirtoalustat päivähoitoyksikköönne lainaksi!