Lyseon joukkueelle jaettu ykkössija Tilasto-olympialaisten karsinnassa

Tilastokeskus järjestää vuosittain Tilasto-olympialaiset, joka koostuu ensin Suomen tasolla alkukarsinnasta ja finaalista. Tämän jälkeen valitaan Suomen edustaja Euroopan tasolla pidettävään loppukilpailuun.

Lyseon 8.luokan poikien joukkue Mandariini (Ville Kauppinen, Akseli Koskela ja Paavo Mäki) oli koko Suomen paras joukkue yläkoulujen alkukarsinnassa. He jakoivat ykkössijan kahden muun joukkueen kanssa. Joukkue Squid69 (Karla Antikainen ja Jiachen Hong) selvitti myös tiensä alkukarsinnasta hienosti jatkoon.

Seuraavaksi molemmat Lyseon joukkueet osallistuvat kansalliseen finaaliin. Tämän tulokset ovat selvillä 8.4.2022. Finaalin voittaja osallistuu Euroopan finaaliin, jonka tulokset saadaan selville kesäkuun alkupäivinä.