Työelämään tutustumisen teemaviikko

Tällä viikolla koulumme yhdeksäsluokkalaiset työskentelevät yrityksissä koko viikon ajan (TET -viikko). Työelämään tutustumisen teemaviikko sisältää monialaista oppimista aidossa työympäristössä.

Kaikki nuoret ovat hankkineet TET-paikan itse ja mukaan mahtuu hieman erikoisempiakin TET-paikkoja. Myöhemmin lukuvuoden aikana yhdeksäsluokkalaiset osallistuvat yläkoululaisten omaan Yrityskyläpäivään.

 

Oliver on viikon Orion Oyj:llä, missä hän on päässyt tutustumaan Orionin toimintaan ja on ollut mukana koneiden huolto- ja korjaustehtävissä. Mielenkiintoisinta tähän mennessä on ollut varaston inventointi ja että on päässyt näkemään tarkkojen proseduurien ohjaamaa tuotantoa. Ruokakin on kuulemma hyvää!

Rikulla ja Valtterilla TET-viikko on sujunut täysin toisen tyyppisessä ympäristössä, Turun Trampolin Parkissa. Siellä pääosa tehtävistä on siivoilua ja erilaista järjestelyä ja pojat ovat tarttuneet töihin reippaasti!

 

 

Vladislava pääsi Turun Kaupunginteatterissa tutustumaan näytösten harjoituksiin, auttamaan dramaturgia ja töihin myös puvustamoon.

 

 

Kuudesluokkalaisten vierailu Yrityskylässä

 

Kuudesluokkalaiset osallistuvat yhden koulupäivän kestoiseen Yrityskyläpäivään, jonka toteuttajana toimii TAT. Yrityskylä on alakoululaisten oma pienoisyhteiskunta, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä.

Tavoitteena on oman yritteliäisyyden, työelämätaiotojen oppiminen sekä vastuullisen kuluttajan taitojen oppiminen.

 

 

 

 

 

 

 

Oppilaiden ajatuksia Yrityskyläpäivän opeista:

  • kaikkien työpanos on tärkeä
  • kohtelias käyttäytyminen kuuluu palvelualalle
  • oma työ hoidettava vastuullisesti
  • yhteishenki ja tiimitaidot tärkeitä