Pe 12.9 – viimeinen päivä

Heräsin aamulla kello 6.20. Tarkastin että minulla oli kaikki tavarani mukana jaa menin syömään aamupalaa. Aamupalaksi oli riisiä, miso keittoa, kananmunaa, leipää ja erilaisia leivoksia. Aamupalan jälkeen pakkasin käsimatkatavarani. Kun olimme juuri menossa ovesta ulos minulle annettiin vielä enemmän tuliaisia.

Sitten lähdettiin menemään koululle autolla. Kun saavuimme koululle sanoin hyvästi host-perheelleni, mikä oli aika surullista. Sitten vein tavarani muiden suomalaisten kanssa ”Suomi-huoneeseen” ja menimme tunneille. Meillä oli kaksi tuntia fysikkaa ja sitten kaksi tuntia englantia. Sitten menimme syömään cafeteriaan. Siellä söin udon nuudeleita. Lounaan jälkeen meillä oli tunti japania ja sitten viimeiseksi kalligrafiaa. Kalligrafiassa saimme päättää sanan joka sitten kirjoitettiin japanilaisella kanjilla ja sitten siitä tehtiin muki. Minä kirjoitin sanan ”kissa”.

Viimeisen oppitunnin jälkeen meillä oli läksiäisjuhlat. Siellä oli paljon erilaisia ruokia ja juomia; esimerkiksi sushia, kanaa, leipiä ja kakkua. Siellä osa oppilaista tapasi vanhoja japanilaisia jotka olivat olleet vaihdossa mukana. Itse juttelin pitkästä aikaan entisen japanilaiseni kanssa, ja oppilaan joka oli ollut itse vaihdossa kolme vuotta sitten.

Juhlien loputtua hyvästelimme host-oppilaamme, mikä oli surullista. Sitten menimme bussiin.

Meillä kesti kaksi ja puoli tuntia ajaa Keio Futsubusta Naritan lentokenttähotelliin. Bussissa saimme vielä erilaisia karkkeja ja sipsejä, lahjoina koululta ja sen opettajakunnalta. Hotellilla minä, Oskar, Pyry ja Jussi kävimme kuntosalilla ja kaupassa. Hotellissa bongattiin myös Pikachu.

– Markus Voutilainen

Aarne:

Aamun aloitukseksi meillä oli käsityötä jossa piirtelimme japanin kielellä kirjotettuja merkkejä.🙂👍

Ruokailun jälkeen ja kaikkien kyynelten tuovien jäähyväisten jälkeen me pääsimme vihdoin lähtemään kohti lentokenttähotellia jossa yöpyisimme, ja lähtisimme aamulla kohti Suomea.🙂

– Aarne Tanner