9d i Hålandsdalen 8-13.9.2019

 

Yhteispohjoismainen leirikoulu Hålandsdalenissa

 

 

Leirikoulu oli mukava ja onnistunut kokemus. Lähes joka iltaan kuului eri maan järjestämä ilta-aktiviteetti, joissa muut pääsivät tutustumaan kyseiseen maahan erilaisten leikkien ja kilpailujen kautta. Meidän ilta koostui Turkua käsittelevästä PowerPointista, lausumiskilpailusta ja letkajenkan tanssimisesta.

Maanantaina vierailimme paikallisessa vanhassa puukirkossa ja tutustuimme toisiimme pienissä ryhmissä.

 

Tiistaina pääsimme vaeltamaan Norjan luontoon. Porukka jaettiin eri tasoisille reiteille, ja kiipesimme mm. Ottanosa -vuoren (976 m) huipulle . Osa porukastamme jatkoi vielä kahdelle muullekin huipulle.

                               

 

Keskiviikkona  aamupäivällä saimme elää 1800-luvulla eläneiden norjalaisten arkielämää erilaisten workshopien kautta. Myöhemmin päivällä matkustimme bussilla Bergenin keskustaan, jossa norjalaiset nuoret opastivat meitä. Kiersimme erilaisia nähtävyyksiä, ja nousimme funikulaarilla Bergenin yläpuolelle, Fløyen-vuorelle. Saimme kierrellä kaupoissa ja lopuksi söimme koko porukalla Peppes Pizza -nimisessä ravintolassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torstaina oli toinen retkipäivä ja pääsimme melomaan. Saimme juoda hyvää lämmintä mehua lounastauon aikana. Päivän aikana leirikoulun opettaja kertoi meille lisää norjalaisten ihmisten elintavoista. Päivän päätteeksi kaikki palasivat leirikeskukseen märkinä. Muutamia kyyneliä tuli myös vuodatettua.

 

 

 

 

 

 

 

Perjantaina pakkasimme tavaramme ja leirikoulun rehtori Anne sanoi viimeisen kerran ”Velkommen til frokost”. Sen jälkeen hyvästelimme muut oppilaat ja matkasimme lentokenttää kohti suomalaisen iskelmän ja nukkuvien oppilaiden täyttämällä bussilla.

Kerttu ja Aada